Tekelioğlu'ndan bomba sözler!

Haber61 – Özel Haber - Trabzonspor teknik direktörü Sadi Tekelioğlu, Haber61’e önemli açıklamalarda bulundu. Kendisine TrabzonsporNu ağırlığını kaldıramaz diyenlerede ilginç bir cevap verdi. "Ben Halterci değil Futbol antrenörüyüm." Tekelioğlu haber61 e ö

Tekelioğlu'ndan bomba sözler!

Haber61 – Özel Haber - Trabzonspor teknik direktörü Sadi Tekelioğlu, Haber61’e önemli açıklamalarda bulundu.

Kendisine TrabzonsporNu ağırlığını kaldıramaz diyenlerede ilginç bir cevap verdi. "Ben Halterci değil Futbol antrenörüyüm." Tekelioğlu haber61 e özel açıklamalar yaparken görev süresinin cevabının kendisinde değil yönetimde olduğunu ifade ederek " Bu konuda ben yönetimin önünün açtım. Son karar yönetimin. Bana kal derlerse kalırım Alt yapıya dön derlerse dönerim" dedi

Tekelioğlu, Kasımpaşa karşılaşmasında kendisine yöneltilen “Takımı Forvetsiz Oynattı.” şeklinde eleştiriye de cevap verdi. Tekelioğlu, “Kasımpaşa karşısında 6 hücum oyuncusu ile çıktıklarını ifade ederek" Kasımpaşa maçında forvetsiz oynamadık,aksine  6 forvetle sahaya çıktık. Sadece 4 savunmacı ile oynadık. Trabzonspor forvetsiz oynadı  şeklinde eleştiri getirenlerin futbol ile ne kadar alakalı olduklarını da sorgulamak lazım. 

Herhalde Barcelona’da forvetsiz oynuyor. Onlara sorsanız, santrafor kim derseniz? Kim olduğunu bilmez. İlla Forvetle oynamak demek, ileride bir 10 numara tutmak değil. Biz değişik bir stil uygulama yapmak istedik. Forvetsiz oynamayı korkak futbol oynamak olarak  kabul edenler yanılır .Hiçkimse maçta  savunmada 6 yada 7 kişi biriktiğimizi oyunu çirkinleştirdiğimizi  söyleyemez. 4 savunmacının dışında savunmaya yönelik tek oyuncu Okay’dı. Takım da hücuma dönük 5 oyuncu vardı. Eleştireler bizim Trabzon insanın yapısında var.  Muhammet bu maçta oynasa, bu kez neden oynattın diyeceklerdi.Bakın savunma oynasaydık oyunu çirkinleştirseydik yada korsaydık çok adamla savunmada kalır bu kadar pozisyon vermezdik. Trabzonspor büyük takımdırhiç bir takımdanda korkmaz .Trabzonspor'un antrenörüde korkmaz. Bunu konuşmak benden fazla Trabzonspor'a zarar vermektir.

Aslında bunları bana söylemeyecekler, benden önceki, isimlere, antrenörlere soracaklar. Bizim maça kadar gol atmayan takımlar Trabzon'a gelip  3 tane atıyorsa buna sebep olanlara bunları soracaklar”dedi.

Tekelioğlu, “ Benim otoritemi konuşanlar, 40 günlük benim dönemimi de konuşsunlar. Ben basın toplantısında "aklı tatilde olan oyuncuları konsantre olmakta zorlanıyoruz" derken Türk futbolundaki bir soruna da dikkat çekmek istedim. Ülkemize bakın bazı takımlarda adeta kaçan oyuncular. Cezalı duruma düşüp erken tatile çıkanlar var.  Ülke TV leri spor programları, alt yazılar geçiyorlar.Bir takımda  11 futbolcu cezalı durumda. Bunları anlattım ben.  Ama onlar bugünü konuşuyor, ben ise 40 yılı konuşuyorum.

Görev süresi konusunda kararın Trabzonspor yönetiminde olduğununda altını çizen Tekelioğlu " Benim görev sürem konsunda karar artık yönetimin .Ben göreve başladığım üçüncü maçta görevimin bittiğini söyledim. TFF 2 maç izin veriyordu,  Milli takım arası olunca sözleşme imzalamadan 1 maçta daha görev yapmam için izin çıktı. Sonrada sözleşme imzaladım.  Yönetim görev süremi devre arasına kadar söylerse, oraya kadar, sezon sonuna kadar derse, oraya kadar.  Karar onların.

AÇIKLAMALARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Biz  işimizi yeterki iyi yapalım. Ben bu  kulübün içinde olan bir insanım, ne gönül koyma gibi, ne sitem etmek gibi bir hakkım yok.  Bana verilen görevi bugüne kadar vicdan sorumluluğu ve huzur içinde iyi yaptığımı düşünüyorum.  Amacım görev süremde kulübü şuan topladığı puandan 3-4 puan daha yukarı taşımaktı olmadı. Fakat  Türkiye Kupasında da önemli mesafe katettik.

Trabzonspor’un bundan sonra yapılan transferlerle, alınacak ve gönderilecekler futbolcularla bir ivme kazanacağını düşünüyorum. Bu halkanın içerisinde bir parçada destek olduğumuz için mutluyum. Bundan sonrası yönetimin işi.  Yönetim en kısa yoldan hocasını da bulabilir, yeni hocasını bulana kadar bizde devam edebilir, sezon sonuna kadarda kal diyebilirler.”ifadelerine yer verdi.

Trabzonspor’da gidecek ve kalacak isimler ile ilgili yönetime bir rapor sunduğunu belirten Sadi Tekelioğlu, “Ben yönetime oyuncu alınması gerekli mevkileri bildirdim.Benim de kendime göre tespit ettirdiğim isimler vardı, bende bu isimleri söyledim.5 aylık süre için Trabzonspor için önemli bir fırsattır.5 aylık zamanımız var deniliyor ama, bana göre bu oyuncuların şimdiden alınıp 5 aylık süre içinde performans değerlendirmeleri yapılabilir.

Eğerki hedef konulmuş ise, bu hedefi gerçekleştirme de bu kadronun iş yapıp yapmadığı da yönetime rehber olur.Ben bugünden o oyuncuların alınmasında fayda görüyorum.Trabzonspor’un kalabalık bir kadrosu var oyuncuları kırmadan dağıtmadan iyi bir yapıya büründürülmesi gerekiyor .

img_0408.jpg

Trabzonspor’un sıkıntılı olduğu mevkilerin olduğunu belirten Tekelioğlu,bir kere sol bek mevkiine ivedilikle transfer yapılması gerekiyor.Solbek ve santrafor mevkii öncelikli transfer mevkileri ..

Kasımpaşa bu sezon iyi bir grafik çiziyor.  Kasımpaşaspor’un ligde Galatasaray’ı yendi, 3-3 berabere biten  Beşiktaş karşılaşmasında da uydurma bir golle berabere kaldığını  düşünürsek bizim Kasımpaşa maçında başarılı olduğumuz gerçeği ortaya çıkar. Kasımpaşa takımına baktığında rakibimiz son 7 maçta mağlup olmadı. Yani Kasımpaşa’nın  “ Derdiyok” ama Trabzonspor’un “Derdi çok”.

Trabzonspor’da Teknik Direktörlüğü kaldıramadığı yönündeki eleştirileri değerlendiren Tekelioğlu “ Neyi kaldıramıyormuşum. Bunu diyenler geçmişime kariyerime bir baksınlar.  Ağırlığını kaldıramıyormuşum.Ben bu takıma 14 yıl önce teknik direktörlük yaptım.  Ağırlık kaldırmak benim işim değil zaten. Ben halterci değilim. En son Naim Süleymanoğlu halterde Dünya Şampiyonu oldu. Trabzonspor’un ağırlığını  kaldırıp kaldırmayacağım konusunda en güzel cevap  bizim geçmişteki kariyerimiz.

Bakın Muhammet , Semih, Yusuf, Abdulkadir, Mertcan daha olacak ggençler de sırada. Tabi bunlar hafif kilolu, genç çocuklar,ben ancak bunları kaldırabilirim(!) Çünkü bunlar daha hafif sıklet olduğu için bunları kaldırabilirim. Ama böyle Douglas gibi Aytaç gibi kilolu oyuncular var, Okay var meselabunlar daha kalıplı,(!) Mustafa Yumlu var, Daha çok şöhretli oyuncular var onları kaldırabileceğimi düşünmüyorum(!) Çünkü  onlar biraz daha ağır kilolu.

Yapmayın allah aşkına. Bunlar 14 yıl önce hocalığını yaptığım  Sergen’den, Hami’den, Ali Eren’den, Ümit Özat’tan,daha şöhretli, onlardan daha tanınmış oyuncular mı.

Bakın profesyonel yaşamıma noktayı koyduğumu söyledim. Böyle bir hevesim de niyetimde olmadı. Eğer  öyle  olmuş olsaydı 2008 yılında en verimli olacağım yaşta, çokta başarılı giden kariyerimden vazgeçip  dönüp alt yapıda görev yapmazdım. Benim  süper ligde 2.ligde çalışabileceğim ortamlar olmasına rağmen gelen tekliflere bakmadım. Ben bugünde aynı şeyleri söylüyorum ihtiyaç duyduğu dönemler hariç ben zaman zaman başka takımlardan da teklifler aldım.Ben profesyonel yaşama şuanda beni etkileyecek bir olay olmadığı sürece profesyonel yaşama nokta koymuş bir antrenörüm.Bunu söyledim yapamadığımdan beceremediğimden, yapamayacağımdan değil

Benim Trabzon’un ağırlığını kaldıramayacağımı iddia edenler, geriye dönüp bakıp son 6-7 yılda Ersun Yanal dışındaki isimleri bir gözden geçirsinler .Bu kulüpte hoca olarak kimler geldi, kimler gitti. Teknik Direktör olan insanların geçmişte nerelerden geldiklerini hangi takımlardan geldiklerini bir araştırsınlar.Trabzonspor’un içinde ve yanında olmaması gereken insanların Trabzonspor’da ne gibi konuma geldiklerini bir tartsınlar ,ondan sonra benimle ilgili yorum yapsınlar. Trabzonspor’un bir yerden bir yere kaldırmaya değil bir yerden bir yere taşınmaya ihtiyacı var.Bende bunu yapmaya çalışıyorum.

img_0414.jpg

Beni sorgulayacaklarına  Trabzonspor’a geçmişte 100 Milyon TL 150 Milyon TLlik transfer yaptırıp sonrada bırakıp gidenleri sorgulasınlar. Ben yaptığım işi biliyorum ve işimi de iyi yaptığımı düşünüyorum.En azından çok karışık bir ortamdan kulübü bir nebze olsun düzlüğe çıkarttığımızı düşünüyorum. Başkasının düşüncesi beni çok fazla ilgilendirmez. Kaldı ki ben bu işe yeni başlamıyorum,çalıştırdığımız takımlara bakıldığında başarılı olduğumuz dönemler oldu,başarısız olduğumuz dönemler oldu. Ama bugün yerden yere vurulan teknik direktörleri gördüğümüzde onlarında geçmişleri ne kadar kariyerli oldukları ortadadır.

Örneğin son 2 gündür sosyal medyada  Mustafa Denizli hocaya inanılmaz bir  tepki var  Ama hocanın geçmişine bir bakın.  Fenerbahçe,Beşiktaş,Galatasaray’da Milli Takımda başarılı olmuş bir teknik adam .Mustafa hocanın bile  yerden yere vurulduğu bir ortamda insanların konuşması gayet doğaldır. Dolayısıyla ben bu söyleyenleri ve söylenenleri ciddiye alıyorum.O konuşanları, şuanda mevcut yöneticide olsa, benimle ilgili onların yaptığı yorumları da ciddiye almıyorum. Burası Halter Federasyonu değil ve ya başka bir Federasyon değil .Burada futbol oynanıyor, kaldı ki onların kafaları benim kafamı ölçecek konumda değil dedi.

Trabzonspor’da en büyük problemin oyuncu kadrosunda olduğunu belirten Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu, "Geçmişte yapılan transferler ben bu vesile ile şunu söyleyeyim biz öyle pozisyona geldik ki özellikle kendini duayen sanan eskiler ,eski antrenörler olabilir,eski futbolcu olabilir,eski yönetici olabilir kendilerini duayen diye kabul edenler basında kendini duayen olarak kabul edenler 31 yıllık birikimi 30 günde bir insandan çözmesini bekliyor. Olayların anında değişmesini istemeleri bugüne kadar yapılanların ne kadar yanlış olduğunu,ne kadar yanlış bir boyutta gittiğini ne kadar haksız ve ne kadar ahlaksız gittiğini gösterir.

Trabzonspor 1983 yılından( 2010-2011 hariç) bu yana şampiyon olmamış ve 31 yılda şampiyon olamamış bir takımın yönetiminden 30 günde gelip şampiyon olmasını istemeyi çok yanlış bir düşünce olarak değerlendiriyorum. Yönetim sabır ve sükunetle yola devam etmeli.Trabzonspor transferde yanlış yapmazsa bu ülkenin her zaman şampiyon adaylarından biridir.Biz her dönem maalesef aynı yanlışları yapıyoruz.Giden geliyor gelen gidiyor dedi.

img_0402.jpg

30 oyuncu 40 oyuncu, tekrar bir takım tekrar bir takım .Sezona başlarken 3 oyuncu, başladıktan sonra 5 oyuncu gönderen bir takım olduk. Trabzonspor’da esas yanlışlar bunlar. 30 yıl – 40 yıl birikimi olan insanların, Trabzonspor’a yaptığı yanlışta belki 1 maç kaybedersiniz, 30 yıllık yanlışı bir insanın kısa sürede düzeltmesi mümkün değil. Biz geldiğimizden beri mevcut olan potansiyeli ortaya çıkarmak için gayret gösterdik.

Trabzonspor'da göreve geldikten sonra gördüğümüz ve  tespit ettiğimiz yanlışların üzerine gittik. Yerel basına da yansımıştır; Trabzonspor'da 3 grup var 4 grup var işte şu şuununla konuşmuyor deniyordu. Bunlara anında müdahale ettik.  Şimdi tek grup var, Trabzonspor’da  tek takım var, Trabzonspor tek hedef var .Trabzonspor’un yükselişi, için şimdi tek mücadele var . Yani başka bir grup yok, başka bir Trabzonspor yok . Görevdeyken  herkese adaletli davranmaya çalıştık. Yeterli olmayan oyuncuları gerek 11’in dışına gerekse 18’in dışına çıkardık. İyi olan oyuncuları öne çıkarmaya çalıştık. Bütün bunları yaparken tek hedefimiz vardı: Trabzonspor’a hizmet. Dolayısıyla başkasının düşünceleri bizim için çok önemli değil .Ben oyuncuların performansından memnunum. Aşağı yukarı bütün oyuncuların performansında yükselme oldu. Halen birkaç oyuncu gerçek kapasitesinde değil ama onlar da bir süre sonra  gerçek kapasitesine ulaşır. Trabzonspor’un gerçekten iyi bir kadrosu var. 8-10 tane kaliteli oyuncusu var, onları eklenen tamamlayıcı futbolcuları var. Eğer biz kalite sayısıını da artırırsak, çalışarak da onu biraz daha yükseğe çekersek Trabzonspor başarılı olur. 

Haber : Tuncay Lakot

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor