"Talimatın kimler tarafından verildiğini biliyoruz"

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, seçim çalışmalarına bugün de hız kesmeden devam etti. Soylu Maçka'da yaptığı konuşmada Demirtaş'ı eleştirdi.   Soylu, AK Parti Maçka İlçe Teşkilatı tarafından bir otelde organize edilen toplantıd

"Talimatın kimler tarafından verildiğini biliyoruz"
AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, seçim çalışmalarına bugün de hız kesmeden devam etti. Soylu Maçka'da yaptığı konuşmada Demirtaş'ı eleştirdi.
 
Soylu, AK Parti Maçka İlçe Teşkilatı tarafından bir otelde organize edilen toplantıda yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinden sonraki 4 aylık süreçte yaşananların herkes tarafından görüldüğünü belirtti.
 
Türkiye'nin siyasi geçmişinde yaşananları anlatan Soylu, Türkiye'nin 13 yıldır yaptığı çalışmalarla demokrasisini yükselttiğini vurguladı.
 
Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Dün bize, 'siz çözüm sürecini yapıyorsunuz, hainsiniz' diyenler, bugün de aynı insanlar diyorlar ki 'PKK ile masaya oturun, silahları susturun' Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile bir terör örgütünü eşitlemeye ve bir terör örgütünün insafına Türkiye'nin güneydoğusunu ve Türkiye'nin barışını ve insafını, istikrarını, huzurunu bırakalım diye bize akıl vermeye çalışıyorlar. Bakın ne diyor oradan Demirtaş, diyor ki ülkemizin Başbakanına, 'siz mal mal bakacaksınız.' Demirtaş sana sesleniyorum; Başbakanım 27 Temmuz'da talimat verdi, o silahlar topraklara gömülünceye kadar, o topraklarda bir tek terörist olmayıncaya kadar, siz pes edene kadar bu mücadele devam edecektir. Sen de Selahattin Demirtaş mal mal bakıyorsun, ses çıkartamıyorsun."
 
img_20151029_074227.jpg
 
Demirtaş'ın, 6-7 Ekim'den sonra yaptığı konuşmada boncuk boncuk terlediğini ifade eden Soylu, "Senin ne mal olduğunu, senin kim olduğunu, senin talimatının kimler tarafından verildiğini ve senin bir milleti nasıl ayrılığa sokmak için fitne, fesat tohumu ürettiğini, bir milleti birbirinden ayırabilmek için bu ülkenin gücünü azaltabilmek için bu ülkeyi istikametinden ayırabilmek için neler yaptığını biliyoruz. Sen bir ülkenin Başbakanına 'mal mal' demenin elbetteki karşılığını göreceksin. Bu millet sandıkta gösterecek... Güneydoğu'da da gösterecek, Karadeniz'de de gösterecek, Ege'de de gösterecek, Akdeniz'de de gösterecek, İçanadolu'da da gösterecek ve 1 Kasım'da bu millet sana bu sözünün cevabını demokrasiyle verecek" diye konuştu.
 
Süleyman Soylu, daha önceki konuşmalarında, "Siz bizim Diyanet'imizi kapatamazsınız ama biz sizin Kandil'inizi söndürürüz" dediğini anımsatarak, "Selahattin Demirtaş, biz Kandil'i söndürüyoruz sende mal mal bakıyorsun" dedi.
 
img_20151029_074237.jpg
 
"Bir mağaradan bir mağaraya gitmeye bile bugün cesaret edemiyorlar"
 
Kimsenin endişe etmemesini, Türkiye'nin bir istikamet çizgisinde hareket ettiğini vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:
"Hedefleri bellidir, 2023, 2053 ve 2071 tam da bu hedef içerisinde yarınlara güçlü adımlarla yürüyen Türkiye vardır, hesaplarını başından itibaren yapmıştır. Onun için 'IMF'ye borcumuz yok' dedik, bitirdik. Bugün bize müdahale edemesinler diye. Onun için Göktürk uydusunu, insansız hava uçağını yaptık. Onun için Kastamonu'ya da Yüksekova'ya da havalimanı gerçekleştirdik. Şimdi birinci ve ikinci operasyonumuzu yaptık. Esas terör örgütüne karşı bitirici operasyon seçimin hemen akabinde gerçekleştirilecektir."
 
Süleyman Soylu, dışarıdakileri bitirdiklerini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Sonra içeride cemevi, cami, kültür merkezi diye vatandaşları kandırıp orayı karargah olarak kullanıp Türkiye'ye, insanlarımıza tehdit üretmeye çalışan merkezleri şimdi teker teker aldık, hepsini bitirdik. Ne oldu güçleri? Hani söyleseler, yapsalar ya hani gitseler millete meydan okusalar ya hani milleti orada kandırıp sonra sözde mahkemelere getirip milleti tehdit etseler ya hadi bakalım tırım tırım kaçıyorlar. Bir mağaradan bir mağaraya gitmeye bile bugün cesaret edemiyorlar. Adım adım izleniyorlar ve adım adım yaklaşık 30 yıldır sınırlarımızın dışında kurdukları bütün nifak yuvalarını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücü, ne olabileceğini göstererek tarumar etmiştir. Bundan bizim geri adım atmamız mümkün değildir."
 
img_20151029_074250.jpg
 
SOYLU'YA BÜYÜK İLGİ...
 
Seçim çalışmaları kapsamında Trabzon'u karış  karış  gezen adeta gidilmedik yer sıkılmadık el bırakmayan Soylu esnaf ziyaretlerinde gösterilen  büyük ilgi dikkatlerden kaçmıyor. 
 
Sabah namazı sonrasında çalışmalara başlayan Soylu, gece yarılarına kadar çalışıyor.  Bu aksam da Maçka'da teşkilat ve sivil toplum örgütleri toplantısına katılan Soylu, programının ardından Ayasofya Mahallesini ziyaret ederek 1 Kasım seçimlerinin hem önemini anlatıyor, hem de esnaf ve vatandaşlardan destek istiyor.
 
Ayasofya mahallesinde gecenin bir yarısı olmasına rağmen Soylu'yu kalabalık ve coşkulu bir grup karşıladı.   Bu ilgi ve sevgi karşısında Süleyman Soylu'nun çok mutlu olduğu görüldü. Soylu burada yaptığı açıklamada  "ben miletimin, ben ülkemin, ben Trabzon'un Milliyetçisiyim.  Ben sizin milletvekiliniz değil ben sizin abiniz,  kardeşiniz  bir çalışanınız, ben sizin ve tüm Trabzon'un hizmetkarıyim. Bizleri bu gece yarısı böyle coşkulu karşılamanız bizleri mutlu etti.  Bu coşku 1 Kasım'da da sandıklara yansıyacak ve Trabzonda adeta sandıkları patlatacağız.
 
img_20151029_074256.jpg
 
SOYLU YİNE SABAH NAMAZIYLA BAŞLADI...
 
Süleyman Soylu, yine saban namazı sonrasında seçim çalışmalarına başladı. Sabah namazını Akçaabat Yaylacık camiinde kılan Soylu, namaz sonrasında ise cami cematiyle sohbet etti Daha sonra ise Küçük Sanayi sitesi esnafıyla da kahvaltı yaptı.
 
2 MİTİNG BİRDEN...
 
Soylu gün içerisinde normal programları dışında ise iki miting yapacak, ilkini ise öğleden sonra baba ocağı  Of'ta bir miting vererek hemşehrilerine seslenecek. Akşama ise Çukurçayır'da vatandaşlara hitap edecek.
 
img_20151029_074235-001.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor