Stipanoviç: "Şike olduğuna inanıyorum"

Trabzonspor Medical Park'ın Bosnalı oyuncusu Andrija Stipanoviç verdiği bir röportajda yeni oyuncuların alışma sürecinde kötü sonuçlar aldıkalrını ancak bunu düzeltmeye başladıklarını belirtti.   İşte Stipanoviç'in o ropöttajı!   Sezona kötü bir giriş yap

Stipanoviç: "Şike olduğuna inanıyorum"
Trabzonspor Medical Park'ın Bosnalı oyuncusu Andrija Stipanoviç verdiği bir röportajda yeni oyuncuların alışma sürecinde kötü sonuçlar aldıkalrını ancak bunu düzeltmeye başladıklarını belirtti.
 
İşte Stipanoviç'in o ropöttajı!
 
Sezona kötü bir giriş yaptınız. Bunun için neler düşünüyorsun?
 
Sanırım bu Trabzonspor basketbolun kaderi. Bizim için kötü bir alışkanlık oldu. İlk geldiğim sezon 8’de 1 yapmıştık. Geçen yıl da kötü başladık sonradan açıldık. Bu sezon bu durumdan daha erken kurtulduk. Birçok yeni oyuncu geldi takıma. Onlarla olan alışma sürecimizde kötü sonuçlar aldık fakat artık bu sonuçları düzeltiyoruz. Bundan sonra da alacağımız başarılı sonuçlarla hedeflerimize doğru adım adım ulaşacağız.
 
Trabzon’da size olan ilgi nasıl?
 
Güzel bir ilgiyle karşı karşıyayız ama geldiğim ilk yıl burada basketbolcu olduğumuzu dahi bilmiyorlardı. Geçen sezon Final-Four oynadık ve bu da bizim Trabzon’da duyulmamız için önemli bir etken oldu. İnsanlar artık bizi tanımaya başladılar. Sokakta gezerken artık tanıyorlar. Örneğin bir kasaba girdiğimde basketbol muhabbeti yapıyorlar ve ‘sana etin iyisini veriyorum’ diyorlar. Ama parayı fazla mı alıyorlar bilmiyorum (Gülüyor).
 
Spor hayatındaki hedeflerin neler?
 
Basketbolcu olarak her yıl kendimi geliştirmek ve performansımı artırmak istiyorum. İyi bir oyuncu olmaya çalışıyorum. İstatistiklere çok fazla takılmıyorum. Takımım için ofansif ve defansif olarak en iyisini yapmaya çalışıyorum. 6-7 yıl daha profesyonel kariyerime devam etmek istiyorum. 3 yıldır Trabzon’dayım ve eğer yeni bir teklif gelirse değerlendirebilirim. Ancak burada kalmaktan mutluyum. Şehrin her geçen yıl daha da güzelleştiğini fark ediyorum. Ailem için ihtiyacımız olan her şey burada mevcut. Uzun yıllar burada oynadıktan sonra Trabzon’da koç olarak görev almamak için hiçbir sebep yok.
 
Normal hayatındaki hedeflerin neler?
 
Bir insan olarak da eşim ve kızıma güvenli bir hayat sunmak istiyorum. Bunun için Trabzon elverişli bir şehir. İyi bir eş ve iyi bir baba olmak için elimden gelenin en iyisini yapıyorum.
 
12380952_1069765576451255_242035439_o.jpg
 
Taraftarlar için ne düşünüyorsun? Gerekli desteği görüyor musunuz?
 
İyi bir taraftar kitlemiz var. Tabi geldiğim sezon böyle bir taraftar çoğunluğu yoktu. Fakat başarılar aldıkça taraftarımız da arttı. Özellikle Final-Four oynadıktan sonra daha fazla ilgi görmeye başladık. Onların destek olmaları bize büyük motivasyon sağlıyor. Özellikle deplasman maçlarımızda az da olsa taraftarlar oluyor. 5-10 kişi bile olsalar ülke değişip maçımıza geliyorlar. Fazla etkileri olmasa dahi onları orada yanımızda görmek bizi olumlu olarak etkiliyor.
 
Takım içerisindeki uyum ve arkadaşlık ne düzeyde?
 
Arkadaşlığımız çok güzel ve birbirimizle iyi anlaşıyoruz. Yeni gelen oyuncular çok iyi karaktere sahipler. Takım olmamız için biraz zamana ihtiyacımız vardı. Kimyamız uyuştu ve artık birbirimizi daha çok tanıyoruz.
 
Türkiye’deki basketbolun kalitesi için ne düşünüyorsun?
 
Şu an Türkiye, Avrupa’ya oranla şüphesiz en iyi lig. Ülke olarak basketbola çok fazla yatırım yapılıyor. Bütün ligleri izlediğinizde Türkiye’den daha iyi lig olmadığını görürsünüz. Her kulüpte 7 tane kaliteli yabancı oyuncu var. Türk oyuncular da oldukça iyi. Bazı ülkelerde çok iyi takımlar var evet ama genel anlamda hiçbiri buranın kalitesine yaklaşamaz. 3 yıldır buradayım ve görüyorum ki basketbol her yıl daha da gelişiyor. Daha iyi mücadeleler oluyor. EuroLig ve EuroCup’ta mücadele eden takımlar var ve bu da onların ne kadar iyi işler yaptıklarını ortaya çıkarıyor. Sanmıyorum ki başka bir ülkenin bu kadar takımı Avrupa’da fazla başarı alıyordur. Burada maçlar çok sert mücadelelere sahne oluyor. 2-3 takımın çok kaliteli olduğunu ancak her takımın her takımı yenebileceği bir ligde oynadığımızı da söyleyebilirim. Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da sürprizlerle dolu bir sezon olacak.

Trabzon’u seviyor musun? Burada güzel vakit geçirebiliyor musun?

3 yıldır buradayım. Evet, Trabzon’u çok seviyorum. Birçok şeye alıştım. Geçen yıl bir kızım oldu. Şu anda hayatım çok güzel gidiyor ve buradaki her şeyden büyük zevk alıyorum.

Trabzon’un yemeklerini sevdin mi? En favori yiyeceğin hangisi?

Burada birçok yemek çeşidi denedim. Sevmediğim olmadı. Bu konuda en iyi deneyimlerimi Türkiye’de gerçekleştirdim. Yemekler ve tatlılar çok güzel. Hemen hemen her gün baklava tüketirim. Özellikle en favori yiyeceğim sütlaç. Tadı çok güzel ve sürekli yiyorum.

Boş zamanını nasıl değerlendiriyorsun?

İdmanlar ve maçlar haricinde fazla zamanım olmuyor. Sürekli yolculuk yapıyoruz. Geri kalan zamanımı da ailemle geçiriyorum. Onlarla vakit harcamayı seviyorum. Ailemle deniz kenarında yürüyüş yapıyoruz, alışveriş merkezine gidiyoruz veya şehir merkezinde vakit geçiriyoruz.

Futbolcular gibi sen de Playstation’da basketbol oynuyor musun?

Hayır, bu oyunlarda basketbolu sevmiyorum. Aslında fazla da zamanım kalmıyor oyun oynamaya ancak daha ağırlıklı olarak futbol oynarım.

"ŞİKE OLDUĞUNA İNANIYORUM"
 
Başarılı oyuncu Stipanovic, Fenerbahçe’nin bir sezonda şike yaptığını ve Trabzon taraftarının bu nedenle tepkili olduğunu bildiğini ifade etti.
Trabzon’da stada gidip Trabzonspor’un hiç bir maçını izlemediğini belirten Stipanovic, “Hiç maça gitmedim ama televizyondan izliyordum. Bir dönem Fenerbahçe maçına gidecektim fakat aksilik oldu ve gidemedim. Maç esnasında ben şehir merkezinde geziyordum. O esnada küçük bir dükkanda insanların maç izlediklerini gördüm. Camdan içeriye baktım ve oynanan karşılaşmanın Fenerbahçe maçı olduğunu anladığımda biraz izlemek istedim. 34.dakika olmuştu ve taraftarların sahaya beyaz atlet attığını gördüm. Oldukça şaşırdım. Trabzonspor taraftarının Fenerbahçe’yi sevmediğini biliyorum. Bunun nedeninin de Fenerbahçe’nin bir sezonda şike yapmış olmasıydı. Onların şike yaptığının ve bu nedenle Trabzon taraftarının atlet tepkisini bu yüzden yaptığını biliyorum” şeklinde konuştu.
 
İLKHABER/SAMET EMİRZEOĞLU

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler