"Şota'nın futbolu şampiyonluk getirmez"

Trabzonspor'un eski golcüsü Ersen Martin Trabzonspor'u değerlendirdi.   Transfermarkt'e konuşan Martin Trabzonspor'un Beşiktaş karşısında sergilediği futbolu, bordo mavililerin yeni transferlerini ve şampiyonluk şansını konuştu.   Beşiktaş, Trabzonspor ma

"Şota'nın futbolu şampiyonluk getirmez"
Trabzonspor'un eski golcüsü Ersen Martin Trabzonspor'u değerlendirdi.
 
Transfermarkt'e konuşan Martin Trabzonspor'un Beşiktaş karşısında sergilediği futbolu, bordo mavililerin yeni transferlerini ve şampiyonluk şansını konuştu.
 
Beşiktaş, Trabzonspor maçının favorsi olarak gösteriliyordu ancak sahadan bordo mavilililer galip ayrıldı. Siz böyle bir sonucu bekliyormuydunuz?
 
Ersen Martin: Benim için bu skor süpriz oldu. Beşiktaş çok formdaydı. Geçen hafta Mersin İY karşısında oynadıkları futbol gerçekten çok etkileyiciydi. Sadece gollerden bahsetmiyorum. Kurdukları baskı ve yaptıkları pres inanılmazdı. Trabzonspor ise Bursaspor karşısında çok etkili değildi. Futbolcular çok güçlü görünmemişti. Erkan Zengin ve Yusuf'un müthiş futboluyla galib gelmeyi bildiler.
ersenmartin.jpg
 
İlk 11'ler açıklandığı zaman aklınızdan neler geçti. Şenol hoca gerektiğinden fazla mı hucumu düşündü. Daha dirençli bir ortasaha sahaya süremezmiydi?
 
Ersen Martin: Şenol hoca'nın hucumu seven ve risk alan bir yapısı var. Eğer Q7 atılmasaydı forveti çiftleyecekti. 10 kişi kaldığında bile Kerim Frei'ı alarak hucumu düşündü. Geçen sezon Bursaspor'a oynattığı oyun ortada. Her teknik direktörün bir tarzı var. Şenol Güneş'in tarzı da bu.
 
Trabzonspor'a galibiyeti getiren etkenler nelerdi? Şota hoca neleri doğru yaptı?
 
Ersen Martin: Trabzonspor ilk yarım saati iyi geçirdi. İyi konsantre olmuşlardı. Beşiktaş'ı iyi savundular. Cenk Tosun'u topla buluşturmadılar. 90 dakika boyunca taktik disiplinden hiç kopmadılar. Galibiyette en büyük etken bence Şota.
 
Şota hiçmi hata yapmadı?
 
Ersen Martin: Şota bence sadece Beşiktaş 10 kişi kaldığı zaman biraz daha fazla risk alabilirdi. Fazladan bir hucumcu sokabilirdi. Ancak maçı kazandı. 3 puanı aldı.
 
 Topun Beşiktaş'da kalmasını sizce Şota'mı istedi yoksa Beşiktaş mı topu Trabzonspor'a göstermedi?
 
Ersen Martin: Beşiktaş'ın futbolcu yapısı buna çok müsait. Q7, Olcay, Töre, Oğuzhan ve forvetleri hep topa yatkın futbolcular. Birara topa sahip olmada Beşiktaş yüzde 70'lere ulaştı. Bence sezon boyunca bir çok karşılaşmada bu yüzdeleri göreceğiz. Beşiktaş oyununu rakiplerine kabul ettirecektir.
 
Quaresma kırmızı kart görmeseydi maçın skoru sizce farklı olurmuydu?
 
Ersen Martin: Kesinlikle skor farklı olurdu. Beşiktaş beraberliği yakalamıştı ve Q7'nin kendine güveni de gelmişti. Zaten Şenol Güneş'te oyuna Mario Gomez'i sokmaya hazırlanıyordu.
 
Mbia Okay ikilisi çok etkili oynadılar. Neredeyse tüm yorumcular buna vurgu yaptılar. Sizin de görüşünüzü merak ediyorum. Melo Selçuk ikilisi ile kıyaslama yapabilirmisiniz bizim için?
 
Ersen Martin: Mbia bence Avrupa'nın en iyi ön liberolarından birisi. Sevilla'da da iyi oynuyordu. Ligin en hazır transferi. Okay'da bence geleceğin en iyi ön liberolarında biri olacak. Fiziği çok iyi. inanılmaz basıyor ve top çalıyor. Tekniği de çok iyi. Melo'ya gelecek olursak bence Galatasaray onu kaybetmiş olsaydı inanılmaz zorlanırdı. Nekadar çok eleştirilsede bence Melo son yıların en iyi ön liberosudur ve öylede kalacaktır.
 
 Erkan Zengin son iki haftadır Trabzonspor'a üç puanı getiren golleri atıyor. Erkan bu sene ne yapar?
 
Ersen Martin: Erkan Zengin Eskişehir'deki oynadığı futbola dönmeye başladı. Özgüven eksikliği yaşıyordu. Bursaspor'a attığı gol onu kendine getirdi. Trabzon'da futbol oynamak okadar kolay değildir. Orada herkes futbolu çok iyi bilir. Beşiktaş maçında da gol atan Erkan artık eski günlerine dönecektir. Erkan Zengin bu sezon Trabzonspor'a katkı yapacaktır.
 
Costant geçen seneye göre farklı pozisyonda oynuyor. Siz onu sol bekte nasıl buldunuz? Quaresma ve Gökhan Töre'ye karşı birebirde çok etkiliydi.
 
Ersen Martin: Evet defasn anlamında iyi işler yaptı. Ancak buna rağmen durgun oynadı. Bence o bolgeye bir transfer yapabilirler. Benim beğendiğim bir oyuncu değil Costant.
 
Şota Yusuf Erdoğan'ı tekrar hucum bölgesine aldı. Ersun Yanal sol bek oynatıyordu. Sizce Yusuf Erdoğan'ın en verimli olduğu pozisyon neresi?
 
Ersen Martin: Kesinlikle Yusuf'un en etkili olduğu yer Beşiktaş'a karşı oynadığı bölge. Sağ önde de müthis oynadı. Birebirde etkili ve hızlı bir futbolcu. Çok iyi bir ayak içi var. Sağ ön, sol ön o bölgelerde bütün yeteneklerini sergileyebiliyor.
 
Süleyman Hurma maç sonrasında takıma 3 transfer daha yapabileceklerini açıkladı. Trabzonspor'un ne tarz oyunculara ihtiyacı var? Marco Marin, Papy ve Douglas...
 
Ersen Martin: Bence her bölgeye transfer yapabilirler. Marco Marin etkili olurmu orda biraz süphelerim var. Kaç senedir sürekli kiralanan bir oyuncudan bahsediyoruz. Yetenekli bir futbolcu, pır pır. Taraftarın sevdiği tarzda bir futbolcu. Verimli olacağını düşünmüyorum .İnşallah yanılırım.
 
 Trabzonspor Bursaspor ile Beşiktaş'ı yenerek lige iyi başladı. Kentte sanki şampiyonluk havası oluştu. Siz Trabzon'u yakından tanıyorsunuz. Sizce bu sene Trabzonspor neler yapabilir?
 
Ersen Martin: Trabzonspor çok büyük bir camia. Orada oynadığım için çok gururluyum. Bana çok şey kattı Trabzon. Taraftarlar tabiki şampiyonluk istiyorlar. Şampiyonluk kolay değil. Rakipler çok güçlendi. Fenerbahçe'nin transferleri ortada. Galatasaray kadrosunu korudu. Beşiktaş'da takviyeler yaptı. Şota'nın risk almayan defansif futbolunun şampiyonluk getireceğini zannetmiyorum. Gönlüm Trabzonspor'un şampiyon olmasını ister çünkü orada çok güzel yıllarım geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor