Şota'nın favorisi olan 5 isim!

Trabzonspor teknik direktörü Şota Arveladze, makine gibi işleyen işleyen bir Trabzonspor yaratmak için kolları sıvadı. Gürcü teknik adamın kafasındaki 11’in temel direkleri ise Onur, Medjani, Mbia, Mehmet Ekici ve N’Doye olarak belirlendi.   5 İSİM ANA İS

Şota'nın favorisi olan 5 isim!
Trabzonspor teknik direktörü Şota Arveladze, makine gibi işleyen işleyen bir Trabzonspor yaratmak için kolları sıvadı. Gürcü teknik adamın kafasındaki 11’in temel direkleri ise Onur, Medjani, Mbia, Mehmet Ekici ve N’Doye olarak belirlendi.
 
5 İSİM ANA İSKELETİ OLUŞTURACAK
 
Sportif Direktör Süleyman Hurma ve Şota, bir çok mevkiinin en az iki alternatifinin olacağı ve rotasyona açık bir kadro oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kaleden forvete kadar bir iskelet kurmak ve bunun etrafını çok fazla değişmeyen oyuncularla tamamlamak isteyen Şota, ana kadrosunu 5 oyuncuyla belirledi. Kalede Onur Recep Kıvrak, savunmada Medjani, ön liberoda Mbia, orta sahada Mehmet Ekici ve forvette N’Doye, Gürcü teknik adamın değişmez elemanları olacak.
 
Sağ kanatta Cavanda’nın alternatifi Salih Dursun ve Ekim ayında sahaları dönmesi beklenen Jose Bosingwa olurken sol bekte Constant’ı, Alper Uludağ ve Musa Nizam forma için zorlamaya çalışacak. Medjani’nin şu andaki partneri olan Mustafa Yumlu ise yeni alınacak yabancı stoper ve Aykut Demir’le forma rekabeti içine girecek.
 
ÖN LİBERO VE ORTA SAHADA BÜYÜK SAVAŞ
 
Ön liberoda zorluk derecesi yüksek maçlarda Mbia’ya Okay Yokuşlu eşlik ederken, tam olarak iyileşmesi halinde Rumen oyuncu Bourceanu da bu mevkideki forma savaşına katılacak. Aytaç Kara’nın ise bu mevkide formayı kapması zor görünüyor. Orta sahada ligin ilk üç haftasında forma giymesi beklenmeyen Mehmet Ekici’nin alternatifi Özer Hurmacı olarak göze çarparken, bu oyuncunun takıma dönmesinin ardından Özer, Sefa, Yusuf ve Erkan arasında büyük bir forma savaşı yaşanacak.
 
FORVET SİSTEME GÖRE
 
Tek forvetle oynamayı benimseyen ve bu mevkide Cardozo’ya görev veren Gürcü çalıştırıcı, N’Doye’nin de takıma katılmasının ardından sistemde değişikliğe gitmeyi düşünmeye başladı. N’Doye’ye mutlaka kadroda yer açmayı planlayan Gürcü teknik adamın, özellikle Avni Aker’deki maçlara çift forvetle çıkmayı düşündüğü, Cardozo’nun formda olması durumunda ise N’Doye’yi sağ açıkta oynatmayı planladığı belirtildi.
 
ALTERNATİFLİ KADRO
 
Trabzonspor’un en az 2 oyuncunun daha katılması planlanan alternatifli kadrosu şöyle:
 
Kaleciler: Onur Kıvrak, Esteban Alvarado, Uğurcan Çakır, Sağ bek: Cavanda, Salih, Bosingwa, Stoperler: Medjani, Aykut, Mustafa Yumlu, Sol bek: Constant, Alper, Musa Nizam, Ön libero: Mbia, Okay, Bourceanu, Aytaç Kara, Orta saha: Mehmet Ekici, Özer, Sefa, Erkan Zengin, Yusuf, Forvet: Cardozo, N’Doye, Deniz Yılmaz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler