Şota'dan futbolcularına sert uyarı

Trabzonspor'da üst üste ligde alınan mağlubiyetlerin ardından sorumluluğun büyük bir bölümünü üzerine alan teknik direktör Şota Arveladze, radikal kararlar almaya hazırlanıyor. Sezon başından itibaren futbolcularına daha çok, 'Ağabey' gibi davranan Gürcü

Şota'dan futbolcularına sert uyarı
Trabzonspor'da üst üste ligde alınan mağlubiyetlerin ardından sorumluluğun büyük bir bölümünü üzerine alan teknik direktör Şota Arveladze, radikal kararlar almaya hazırlanıyor. Sezon başından itibaren futbolcularına daha çok, 'Ağabey' gibi davranan Gürcü teknik adam, milli maç arasında oyuncularıyla bire bir sohbetler yaparak, takım içerisinde oluşmayan arkadaşlık ortamını sağlamaya çalışacak. Şota'nın disiplinsiz davranışlar sergileyen Erkan Zengin ve Kevin Constant gibi oyuncuların ise cezalandırılmasını talep edeceği belirtildi. 
 
DAHA FAZLA HÜCUM YAPILACAK 
Şota, son haftalarda performansında ciddi bir düşüş gözlenen oyuncuları da uyararak, "Kimse kendisini garanti görmeyecek. Geniş bir kadromuz var ve bu kadroda bulunan herkes her an forma giymeye hazırdır. Kendisini böyle görenler bizimle olacak" diyecek. Bu arada taraftarlara, "Dışarıdaki maçları biz alırız, içeride siz bize kazandırın" diye seslenen Gürcü teknik adamın, taktik değişikliğine de giderek özellikle Avni Aker'deki maçlarda daha ofansif bir oyun anlayışını benimseyeceği öğrenildi. 
 
'KALP, HAVA VE GAZLA ÇALIŞIYOR' 
Şota, ilginç açıklamalar da yaptı. Gürcü hoca, "Kültürler arasında farklılıklar var, bizler daha çok kahramanları severiz . Bizde bir kişi atacak, o ön plana çıkacak. Hollanda'da ise takım sistemi var. O sistemde hücum ve defans birlikte yapılıyor. Takım oyununu kurmaya çalışıyorlar. Türkiye'de ise bu sistem kalp, hava ve gazla çalışıyor. Sistem oturmadan devamlı ve büyük başarı olmaz" dedi. Şota, "Trabzon, bir sporcu için baskının her durumda üst düzeyde hissedildiği bir ortam. Hami Mandıralı bir demecinde pazarda yaşlı bir kadının yanına yanaştığını, cebine bir kağıt sokuşturduğunu ve o kağıttan Trabzon'un ilk 11'inin çıktığını söylemişti. Burada duygular en uçta yaşanıyor" ifadesini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler