Şota veryansın etti!

Bu yaşananlara bir çözüm bulmanın gerektiğini belirten Şota,”Bu filmi gördüğüm için aynısını tekrar konuşmak ve anlatmak anlamsız. Artık bir çözüm bulmak lazım. Neye bağlı bilmiyorum, yeteneğe mi bağlı her şey. Bu kadar hata yapılıyor. Neden Türkiye’de ya

Şota veryansın etti!
Bu yaşananlara bir çözüm bulmanın gerektiğini belirten Şota,”Bu filmi gördüğüm için aynısını tekrar konuşmak ve anlatmak anlamsız. Artık bir çözüm bulmak lazım. Neye bağlı bilmiyorum, yeteneğe mi bağlı her şey. Bu kadar hata yapılıyor. Neden Türkiye’de yavaş futbol oynanıyor, çabuk değil diye şikayetçiyiz. Hakemler yüzünden. Bütün maç oynanırken 3 kat daha fazla düdük çalıyor Türk hakemleri. İngiltere’de 11 faul oluyorsa Türkiye’de 33 faul oluyor. Kolay faul çalıyor hakemler. Bazen öyle fauller oluyor ki mecbur kalıyorlar. İki erkek, iyi oyuncu, maçın içinde olan iki insana saygı göstermek lazım. Salih’i n hareketine bir şey diyemiyorum tabi ama hakemlerin futbolcuları germeden idare etmesi lazım. Mukavelesinde yazıyor, hepsi profesyonel oyuncu. Her maçtan önce diyoruz ki boş verin, siz maça devam edin, oyununuza bakın diyoruz ama nasıl devam etsinler. Çok merak ediyorum 6 kişiyle maça nasıl devam etsinler” dedi.
 
Kuddusi Müftüoğlu’nun kendi camiasını savunmaya mecbur olduğunu belirten Şota, ”Müftüoğlu’ kendi açısından bakıyor, kendi sektörünü koruyor. Onların başkanı, onlara göre sorumluluk tanıyor. Salih’i çok seviyorum. Salih orada ”yeter artık” dedi. ”Sen de bizim gibi kırmızı kart görürsün” dedi. Ben doğru bulmuyorum ama bunun olacağı belliydi. Bunu Salih yapmazdı belki ama birisi mutlaka yapacaktı. Hakemin elinden almasa bile birisi cebinden getirirdi, gösterirdi. Bu yaşanacaktı. Hakem düşürdü, aldı, gösterdi. ” ifadelerini kullandı.
 
İlk devre yaşanan Trabzon’da hakemlerin soyunma odasında kalmasına da vurgu yapan Şota, ”Tam hatırlamıyorum sanırım Gaziantep maçıydı. Hakemler soyunma odasında uzun süre kaldılar. Ben net bir şekilde hocalara gittim dedim ki ”hocam ne gördün penaltı pozisyonunda” ”5 metre kayıyor, ne gördün de vermedin. ” dedim… Bana dedi ki, ”Şota herkese söyle çok net gördüm penaltı yok.” Nerden gördün onu. Daha sahadayız. O kadar net söylüyor ki… Kendi hataları olabileceğini bile düşünmüyor. Biraz daha fazla dikkatli olmaları lazım. Bizim kaderimiz bizim elimizde değil. Ters bir düdük çalıyor, bizim kaderimizi, futbolcunun kaderini de etkiliyor. Tüm camianın kaderini etkiliyor Belki de az para veriyorlar onlara. Çok az veriyorlar ve hafif kalıyorlar. Çok vermeleri lazım ki kaybettiklerinde gerçekten bir şey kaybetmiş olsunlar.” dedi.
 
Hakemlerin saha içindeki herkese saygı duyması gerektiğini belirten Şota, ”Hakemlere de bir şey denmiyor. Parmağımızı bile kaldıramıyoruz. ”Hocam şunu yanlış çaldın ” dediğimizde ”ben öyle gördüm”, ”ben öyle verdim”, ”karar benim”, ”benim tercihim” diyor. Burada bir sonuç çıkmaz. Ben bazı hakemler gördüm maçtan önce ısınmıyor. Oyuncu gelip soruyor ”hocam niye ısınmıyorlar” diye. Saygı yok. Saygı olmadan anlaşamayız birbirimizle. ” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor