Sergen Yalçın'dan Trabzonspor açıklaması!

Medicana Sivasspor teknik direktörü Sergen Yalçın, takımın düştüğü girdabın içerisinden ancak birlik ve beraberlikle sıyrılabileceklerini belirtti, "Biz görevimizin başındayız" dedi.   "MAĞLUBİYETİ HAKETTİK"   Antrenmandan öncesinde değerlendirmelerde bul

Sergen Yalçın'dan Trabzonspor açıklaması!
Medicana Sivasspor teknik direktörü Sergen Yalçın, takımın düştüğü girdabın içerisinden ancak birlik ve beraberlikle sıyrılabileceklerini belirtti, "Biz görevimizin başındayız" dedi.
 
"MAĞLUBİYETİ HAKETTİK"
 
Antrenmandan öncesinde değerlendirmelerde bulunan Sergen Yalçın, Kasımpaşa mağlubiyetini çok fazla büyütmemek gerektiğini söyledi. Deplasmanda güçlü bir takımla oynadıklarını, takım olarak da vasat bir performans sergileyerek mağlubiyeti hak ettiklerini ifade eden Sergen Yalçın, maçtan puan almalarının sadece şansla mümkün olabileceğini ifade etti.
 
Bu hafta Trabzonspor'la çok zor bir maç oynayacaklarını belirten Sergen Yalçın şöyle konuştu:
 
"2 TAKIM DA SIKINTILI"
 
"Bu hafta çok önemli bir maçımız var. Biz de onlarda sıkıntılı bir süreçte. Her iki taraf içinde zor bir müsabaka olacağını düşünüyorum. Ama evimizde oynamanın avantaj olacağını düşünüyorum. Kendi saha ve seyircimiz önünde kazanıp bir nefes almak istiyoruz. Hafta içinde iyi hazırlanacağız. İyi bir hazırlık dönemi geçireceğiz. Az hata yapmaya çalışacağız. Cicinho İtalya'da, hafta sonuna kullanmamız zor gözüküyor. Barrales'in çapraz bağları koptu, o bizim için büyük sıkıntı oldu. Yekta'yı kullanamayacağız. 2-3 oyuncumuzu daha kullanamayacağız gibi görünüyor. Onun haricinde diğer oyuncularımız hafta sonuna kadar sağlıklı bir şekilde hazırlanacak."
 
'SABIRLA DESTEK OLMAK LAZIM'
 
Futbolun sonuçlara dayalı bir oyun olduğunu dile getiren Sergen Yalçın, aldıkları sonuçlara bahane üretilemeyeceğini belirtirken şöyle devam etti:
 
"Benim işim bahane değil, çözüm üretmek. Biz çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bazen istediğiniz gibi olmuyor. Kazanamıyoruz. Şanssızlık, o, bu, bir çok etken yan yan geldiğinde maalesef sıkıntı yaşıyoruz. Oyuncuarla ilgil ibir problem yok. Bizimle oyuncular arasında da bir problem yok. İyi çalışıp iyi hazırlanıyoruz. Herkesin diyaloğu birbiriyle iyi. Ama sonuçlar gelmediği zaman baskı altına giriyorsunuz. Bir sürü eleştiri eleştiri alıyorsunuz. Taraftar baskısı hissediyorsunuz. İşimizin doğası gereği eleştiriye hazırız her zaman. Takımın sorumlusu benim. Bu eleştiriyi benden bakşa alacak kimse yok. Burda tek sorumlu doğal olarak benim. Biz de elimizden geldiğince bunun altından kalkmayı istiyoruz. Kriz dönemini en iyi şekilde yönetip, bunun altından çıkmayı istiyoruz. Son iki sezondur çalıştığımız yerlerde bunu becerebiliyoruz. Biraz sabırlı olmak, sakin durmak ve özellikle destek olmak lazım. Özellikle hem oyuncularıın, hem bizlerin desteğe ihtiyacı var. Ancak birlik olabilirsek bunun altından çıkabiliriz. Geçen sezon bunu yakaladık. Futbol çok zor değil, ekstra değil. Basit bir oyun. Burdan çıkabiliriz. Daha ligin 8'inci haftası, küme düşmeye oynamıyoruz. Yukarıdakiler ile aramızda 3-4 puan fark var. Bizden çok daha fazla mağlubiyet almış takımlar var. Onların durumları bize göre daha kötü. Bardağın dolu tarafına baktığınız zaman durum böyle. Bu gidişatı çok çabuk bir şekilde bir an önce değiştirmemiz lazım." 
 
'OYUNCU GRUBU İSTERSE YAPAR'
 
Ard arda oynayacakları Trabzonspor ve Bursaspor maçlarını şans olarak değerlendiren Sergen Yalçın, alınan sonuçlarda futbolcu performanslarının da önemli etken olduğunu belirterek şunları söyledi:
 
"Sahada biz oynamıyoruz. Oyuncularımızın sorumluluk alıp daha güçlü olması lazım. İşin bilincinde ve nerde olduklarının farkında olması lazım. O zaman işler, bizim için çok daha iyi olur. Bir oyuncu grubu isterse her şeyi yapar. Hakem düdüğü çalınca oyuncuların işi başlıyor. Biz sadece gidişata göre hamle yapıyoruz. Biz senaryo kurup ona göre hamle yapıyoruz ama bizim hamlelerimizin doğru olup olmadığı giren oyuncuların sahadaki performansına bağlı. Bizimle bir alakası yok. Biz senaryo yazıp uygulamaya koyuyoruz. Giren oyuncu o performansı ortaya koyarsa doğru hamle yapmış oluyoruz. Performans aşağıda olunca doğal olarak 'o mu girer bu mu çıkar' söylemi oluyor. Bunlar futbolun doğasında var. Bireysel performanslar geçen sezonun çok altında. Maalesef bu da bizim sahada bazı şeyleri yapmamızı engelliyor. Ama bundan önce de bu oyuncularla oynuyorduk onlar kazanıyordu, bundan sonra da bu oyuncular oynayacak."
 
'GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ'
 
Sezon başı planlamasını yaparken kulübün şartlarına göre hareket ettiklerini vurgulayan Sergen Yalçın, bazı şeyleri bir araya getirmenin kolay olmadığını ifade ederek şunları söyledi:
 
"Sivasspor Türkiye'de borcu olmayan 3-4 kulüpten biri. Ayakta durabilen, düzgün idare edilen ödemeleri günü gününe yapılan bir takım. Transfer yapılırken yönetimle birlikte hareket edip bütçemize uygun oyuncular alıyoruz. Hem ucuz olacak, hem iyi oyuncu olacak, hem Sivas'a gelecek bunlar kolay değil. Avrupa'da önemli yerlerden, önemli şehirlerden oyuncu getirmek kolay değil. Hem şehri istemesi,. burayı göze almazsı lazım. Elimizden geldiğince doğru karar vermeye çalışıyoruz. Onu biraz zaman gösterecek. Bazı oyuncular ilg başladıktan sonra aramıza katıldı. Onların hazırlığı uzun sürdü. Yekta'yı kullanamadık. Eneramo bir türlü dönemedi futbola. Bu tür sıkıntılar da yaşıyoruz takım içinde ama özellikle eleştiri yaparken burayı bilmek lazım. Hafta içi burada ne olup bitiyor, hangi oyuncu hasta, hangisi sakat kim antrenman yapıyor bilmek lazım. Bunları bilmeden eleştiri yapmak sağlıklı olmuyor. Geçen hafta bir gazetede okudum. Batuhan ve Eneramo, özel gol çalışması yapmışlar ama 2 oyuncu da antrenmanda yok. O hafta hiç antrenmana çıkmadılar. Yanlış yönlendirmemek lazım insanları. Biz görevimizin başındayız. Hiç bir zaman Biz bu tür durumlarda güçsüz olmadık. Güçlü olduk, sağlam ve ayakta durduk. Öyle olmamız lazım. İşimizin devamında bu var. Her zaman işler iyi gitmeyebilir. Belki dibe vuracağız. Ordan çıkmamız için güçlü olmamız lazım. İnşallah bu girdabın içinden beraberce sıyrılabiliriz."
 
EKSİKLERLE ANTRENMAN
 
Kasımpaşa'ya 2-1 yenilerek kötü gidişatı sürdüren Medicana Sivasspor, hafta sonu kendi evinde oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarına başladı. Kulüp tesislerinde Sergen Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen çalışmaya sakatlıkları nedeniyle Barrales ve Yekta ile izinli olan Cicinho ve hasta olan Mehdi, Korcan, İbrahim Akın ve Erkan Kaş katılmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor