Salih kalacak mı gidecek mi?

Trabzonspor'da Galatasaray'dan kiralık olarak forma giyen Salih Dursun'un 2 yıllık olan kiralık sözleşmesi sezon sonu itibariyle sona eriyor.  Cezalı olduğu için son Kasımpaşa maçında da forma giyemeyecek olan Salih Dursun ile ilgili bordo mavili yönetimi

Salih kalacak mı gidecek mi?

Trabzonspor'da Galatasaray'dan kiralık olarak forma giyen Salih Dursun'un 2 yıllık olan kiralık sözleşmesi sezon sonu itibariyle sona eriyor. 

Cezalı olduğu için son Kasımpaşa maçında da forma giyemeyecek olan Salih Dursun ile ilgili bordo mavili yönetimin herhangi bir girişm yapmadığı belirtildi. Galatasaray'ın bonservisi için 1.7 Milyon Euro istemesi üzerine vazgeçilen Salih'in takım arkadaşlarıyla da vedalaşmaya başladığı öne sürüldü.

fft226_mf6650525.jpeg

SALİH DURSUN KİMDİR?

12 Temmuz 1991'de Sakarya'da dünyaya geldi. Futbola mahallesinin amatör takımı Garajlar Taç Spor'da 10 yaşında başladı. 1 yıl sonra bir turnuvada beğenilerek Sakaryaspor'a geçti. Sakaryaspor'un altyapısında 7 yıl forma giydi. 18 yaşında da A Takıma yükselerek 2009-10 sezonunda profesyonel oldu.

2012-13 sezonunun başında Kayserispor'la 4 yıllık sözleşme imzaladı. Burada kendini gösterdikten sonra 2013-14 sezonunun devre arasında Galatasaray'a transfer oldu. Burada çok fazla şans bulmamasının ardından Olcan Adın transferinde 4 Milyon Euro bonservise ek olarak takasla Trabzonspor'a geldi. 2 yıllık kiralık sözleşme imzalayan genç oyuncu için 1.750.000 euroluk satın alma opsiyonu da sözleşmeye eklendi.
 
21 Şubat 2016'da Trabzonspor'un Galatasaray'a 2-1 kaybettiği maçta takım arkadaşı Luis Pedro Cavanda'ya kırmızı kart gösteren hakem Deniz Ateş Bitnel'in elinden kırmızı kartı alıp hakeme göstererek dışarı işareti yapmasıyla Türk ve dünya basınında gündeme geldi.
 
Millî takım kariyer
Salih Dursun kariyerinde ilk kez Millî formayı A2 kategorisinde giydi. Gökhan Keskin yönetimindeki takıma Mayıs 2012'de çağırılan Dursun, Ertuğrul Taşkıran, İshak Doğan, Aykut Demir, Ferhat Kiraz, Necip Uysal, Kağan Söylemezgiller, Ali Kuçik, Emre Güral, Kemal Tokak ve Sakaryaspor'dan eski takım arkadaşı Berat Çetinkaya gibi oyuncular ile birlikte ilk kez 23 Mayıs 2012'de Japonya A2 takımı karşısında çıktı. Touloun turnuvası kapsamında oynanan bu maçı Türkiye A2 Millî Futbol Takımı 2-0 kazandı. Bu turnuvayı 4 maçla bitiren Salih daha sonra Rusya A2 ile oynanan hazırlık maçı ve Galler'in A2 takımıyla oynanan International Challenge Trophy turnuvası için kadroya iki kere dahaa çağırıldı. Ağustos 2013'te ise Fatih Terim yönetimindeki ve yeniden yapılanmaya giden Türkiye Millî Futbol Takımı kadrosuna çağırıldı. Salih'le birlikte İshak Doğan, Hakan Çalhanoğlu, Tarık Çamdal ve Aytaç Kara gibi genç isimler de bu kadroda yer aldı. Salih bu takımla kamplara katılsa da,henüz o formayı giyme şansını elde edemedi. Salih 22 numaralı formasıyla Hollanda, Estonya ve Andorra maçlarında yedek kulübesinde oturdu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor