"Saldırının Trabzonspor ile ilgisi yok"

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıda yaralanan otobüs şoförü Ufuk Kıran'ı hastanede ziyaret etti.Aynı zamanda görev yaptığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Has

"Saldırının Trabzonspor ile ilgisi yok"

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıda yaralanan otobüs şoförü Ufuk Kıran'ı hastanede ziyaret etti.

Aynı zamanda görev yaptığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne gelen Prof. Dr. Aslan, yoğun bakım servisinde tedavi gören Kıran'ın durumuyla ilgili bilgi aldı.

Aslan, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, Kıran'ı ziyaret ettiklerini belirterek,  "Dün gece kulak burun boğazcı arkadaşlarımız birkaç metal cisim çıkarttılar. Küçük bir operasyon oldu, büyük bir operasyon değil. Cihaza bağlı olarak, solunum aygıtına bağlı olarak uyutuluyordu. Şu an itibariyle genel durumu iyi görünüyor. Zaman zaman gözlerini açıyor, konuşunca iletişim kurabiliyor. Kısa zamanda cihazdan ayrılmasını bekliyoruz. Ondan sonra inşallah daha iyi olacak" diye konuştu.

Kıran'da saldırıyla ilgili kalıcı bir sorun olacağını düşünmediklerini ifade eden Aslan, "Tehlikeli bir durum yok gözüküyor. Yine de ilgili arkadaşlar tam uyandıktan sonra yapılacaklara karar verecekler" dedi.

Aslan, yapılan saldırının Trabzonspor ile ilişkili olmadığını vurgulayarak, "Dün akşamdan bu yana yaptığımız açıklamalarda bu olayın Trabzonspor ile ilişkisinin olmadığını düşündüğümüzü söylüyoruz. Güvenlik güçlerimiz, istihbaratımız bunları araştırıyor. Sonuçta suçlular, bulunduğu zaman daha net ortaya çıkacaktır. Şu anda bizim yorum yapmamız çok mümkün değil" şeklinde konuştu.

- "Gerçeğin açığa çıkması, futbol camiasının da rahatlatılması gerekiyor"

Aslan, saldırının, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında son yıllarda yaşananlarla ilgisinin olup olmadığı yönünde yapılan yorumların hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Bunları konuşmak doğru değildir. Bunlar tamamen farklı şeyler. Şu anda Fenerbahçe'yle bizim ne maçımız var ne de yakında verilmiş bir demecimiz var. Maç bizimle ilgili değil, Rize'yle ilgili. Bununla alakalı değil, ötesi bir şey bu. Bunun en kısa zamanda açıklanması, gerçeğin açığa çıkması, futbol camiasının da rahatlatılması gerekiyor. Çok profesyonelce yapılmış bir eylem. Ciddi bir suikast girişimine benzer bir durum bu."

- "Çok dikkatli olmak lazım"

Olayın netleşmesinin ardından konuyla ilgili daha sağlıklı yorum yapılacağını anlatan Aslan, "Fenerbahçe camiasına ve Türk futboluna geçmiş olsun diyorum. Allah bu tür sıkıntıları bir daha göstermesin. Aynı zamanda ülkemizde seçim sürecine girilen şu dönemde yapılan provokasyonlara benzer bir durum gibi değerlendirilebilir bu. O yüzden çok dikkatli olmak lazım. Sporla ilgili bir şey olduğunu düşünmüyorum ama yine de çok dikkatli olmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler