Sadi Tekelioğlu: "Trabzonspor'u Trabzonspor derdi olanlar yönetmeli"

Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu, bordo-mavili kulüp için küme düşme lafının çok yanlış olduğunu belirterek, bu süreçten el birliğiyle çıkmaları gerektiğini söyledi. Tekelioğlu, bordo-mavili kulüple 31 Mayıs'ta bitecek olan sözleşmesiyle i

Sadi Tekelioğlu: "Trabzonspor'u Trabzonspor derdi olanlar yönetmeli"
Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu, bordo-mavili kulüp için küme düşme lafının çok yanlış olduğunu belirterek, bu süreçten el birliğiyle çıkmaları gerektiğini söyledi. Tekelioğlu, bordo-mavili kulüple 31 Mayıs'ta bitecek olan sözleşmesiyle ilgili olarak ise yönetim kurulu ile herhangi bir görüşmesinin olmadığını belirtti. 
 
Teknik Direktör Shota Arveladze'nin ayrılmasından sonra bordo-mavili takımı bir süre çalıştıran Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu, katıldığı programda takımın durumu ve geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
 
"TRABZONSPOR ZOR DURUMDA"
 
Trabzonspor'un gerçekten zor bir durumda olduğunu belirten Tekelioğlu, "Zor durumda olmasının nedenlerine dönüp bakarsak irdelemenin de çok fazla bir anlamı yok. Nerede hatalar yapıldı? Kimler hata yaptı? Niye bu duruma düştük? Rakibimiz Fenerbahçe ve Beşiktaş'ken şimdi Mersin İdmanyurdu ve Sivasspor oldu. Bunları zamanı geldiğinde konuşacağız ancak kulüpte 70 gün görev yapmış bir teknik adam ve çalışanı olarak objektif bir yorum yapmam doğru değil. Kendi kafamda objektif yorum var ama bunu açıklamam ve paylaşmam doğru değil. Konuşmam gereken bir ortam olduğuna da şu anda inanmıyorum. Bugün gelinen noktayı da bugüne bağlamamak gerekiyor. Geçmişe gitmek lazım" ifadelerini kullandı.
 
"KENDİMİZE GELİP BU SÜREÇTEN KURTULMALIYIZ"
 
Bugüne kadar hayati bir küme düşme tehlikesi yaşamadıklarını belirten Tekelioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Yine de yaşamayacağız inşallah. Büyük takımlar hedeften koptuktan sonra toparlamak zor oluyor. Türkiye'de oynayan yabancı oyuncular bunu kanıksadımı bu işten kurtulmak çok zor. Trabzonspor'un 3 tane önemli maçı var. Mersin İdmanyurdu, Beşiktaş ve Medicana Sivasspor maçları. Bunlardan en az 7 puan alarak 34 puanı yakalaması gerekiyor. Ondan sonra da ligi orta sıralarda veya yukarılarda bitirebilir. Trabzonspor için küme lafı çok yanlış bir laf. En çok Trabzonspor Anadolu'ya gittiği zaman 'Trabzonspor kümeye' diye bağırdıklarında rahatsız oluyorum. Hiçbir zaman takımımızı bu duruma düşürmeden el birliği ile çalışmamız lazım. Küme cümlesi bizi üzer, bir an evvel oyuncu kardeşlerimiz, hoca ve camia kendine gelmeli. Bu sıkıntıdan kurtulmalı."
 
"TRABZONSPOR'U, TRABZONSPOR DERDİ OLANLAR YÖNETMELİ"
 
Tekelioğlu, göreve geldiğinde birçok sıkıntı ile karşılaştığını dile getirerek, "Basına yansıyan kavgalar, oyuncular arasında yaşanan gerginlikler vardı. Elimizden geldiği kadar bunu düzeltmeye çalıştık. Kaleci Onur kopma noktasına gelmişti. Ben çalıştığım sürece kendisine ve bütün oyunculara teşekkür ediyorum. Özellikle Onur, gerçekten çalıştığım önemli oyunculardan biri. Trabzonspor'u, Trabzonspor derdi olanlar yönetmeli" ifadelerini kullandı
 
"KULÜBÜN YAPTIĞI YAPILANMA DOĞRU"
 
Kulübün şu anda yaptığı yapılanmanın sistem olarak doğru bir yapılanma olduğunu ifade eden Sadi Tekelioğlu, "Sistemin içerisindeki insanların bir kısmını tanıyorum. Bir kısmını tanımıyorum. Özellikle scout ekibi çok önemli. Altyapı ne kadar önemliyse oyuncu izleme komitesi de o kadar önemli. Çünkü transferde hata yaptığınız zaman hem paranız gidiyor hem de itibarınız gediyor. Dolaysıyla doğru adımdır. Bu doğru adım doğru insanlardan oluşturulursa doğru transferler yapılır ve bu transferleri de yaptığınız zaman çok iyi bir konuma gelirsiniz. Fazla teknik adam çalıştırmayla, fazla personel çalıştırmayla kulüpler batmaz. Kulüplerin batmasındaki ince nokta transferlerdir. Altyapıdan da daha çok faydalanmak Trabzonspor'u düzlüğe çıkartır. Hata yapan değil az hata yapan takım başarılı olacaktır" açıklamasını yaptı.
 
"ŞU ANA KADAR YÖNETİM İLE BİR GÖRÜŞMEM OLMADI"
 
Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu, 31 Mayıs'ta bordo-mavili kulüple olan sözleşmesinin biteceğinin hatırlatılması üzerine, şu ifadeleri kullandı:
 
"2008-2009 sezonunda ben Adanaspor'u çalıştırırken, sezon sonu Trabzonspor altyapısına talep üzerine geldim. İstek üzerine geldim. Buranın tapusunu almadık. Biz kulübün çalışanıyız. Yönetim talep ederse bir araya geliriz. Şartlar uyarsa çalışırız. Şartlar uymazsa çalışmayız ama şu ana kadar herhangi bir görüşmemiz olmadı. Süper Lig takımlarından teklif geldi ama değerlendirecek durumda değildik. Ben 2008-2009 sezonunda Trabzonspor altyapısına gelerek profesyonel yaşamımı noktalayacağımı düşünmüştüm ama bu iki aylık süreç yeniden bizim heyecanımızı başlattı. Çünkü kabuğu çekilmişti, sinmişti o duygularımız yeniden alevlendi. Trabzonspor camiası sonuçlardan dolayı değil ama önemli bir destek verdi."
 
"ÜRETTİKLERİMİ GÖRMEK İSTİYORUM"
 
Dinamik bir insan olduğunu vurgulayan Tekelioğlu, "Ömrüm futbolun içerisinde geçmiş. Sağlık sorunum yok. Kendimde güç hissediyorum. Çalışacak donanımda olduğuma da inanıyorum. Tabi ki çalışacağım. Buranın altyapısı olur, başka bir yerin alt yapısı olur... Kendime göre bir proje üretebilirim. Belki 3. ligden bir takım alıp, kendim kulüp başkanlığı ve teknik direktörülük yapıp her şeyi onunla hayata geçirebilirim. İmkanları zorluyorum. Bir kulüp nasıl yönetilir, bir kulüp nasıl olur dersini de vermek gerekiyor. Çünkü bizim artık kendimizle ilgili bir kaygımız yok. Kendimizle ilgili bir beklentimiz yok. Bundan sonra Real Madrid'e gidecek halim de yok. Üretmek ve ürettiğini hayata geçirmek çok önemli. Ben bir yere kadar getirip ondan sonra onun mürüvvetini görmedikten sonra tadı olmuyor. Yaptığım işi görmem lazım" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler