Rize'deki madende lokavt kararı!

Rize Çayeli Bakır İşletmelerince, lokavt kararı alındığı belirtildi.   Çayeli Bakır İşletmelerinden yapılan açıklamada, Çayeli Bakır İşletmeleri olarak Türkiye Maden İş Sendikası ile gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesinin mayıs ayında başladığı kaydedild

Rize'deki madende lokavt kararı!
Rize Çayeli Bakır İşletmelerince, lokavt kararı alındığı belirtildi.
 
Çayeli Bakır İşletmelerinden yapılan açıklamada, Çayeli Bakır İşletmeleri olarak Türkiye Maden İş Sendikası ile gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesinin mayıs ayında başladığı kaydedildi.
 
Sendika ile yapılan görüşmede, her zaman olduğu gibi şeffaflık anlayışı üzerinde durulduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Bu süreçte çalışanlarımız metal madeni endüstrisinin içinde bulunduğu global piyasalardan kaynaklı zorluklar konusunda bilgilendirilmiştir. Global piyasalarda bakır madenine olan talebin azalması ve bakır fiyatlarındaki beklenmedik oranlarda düşüşün endüstrimiz üzerinde oluşturduğu baskı anlatılmıştır. Böylesi bir ortamda Çayeli Bakır İşletmeleri olarak öncelikli hedefimiz, çalışanlarımızın işlerini korumak ve hiçbir çalışanımızı işten çıkartmak zorunda kalmadan çözüm bulmak olmuştur ancak maalesef sendikanın beklentilerini karşılamamız mümkün olmamıştır."
 
Açıklamada, Türkiye Maden İş Sendikası'nın 30 Ekim'de Çayeli Bakır İşletmelerinde greve başladığı anımsatılarak, şunlar kaydedildi:
 
"Bu durum karşısında şirketimiz, elinde olmayan nedenlerle 9 Kasım Pazartesi günü itibariyle lokavt uygulama kararı almış bulunmaktadır. Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Iain Anderson, konuyla ilgili yaptığı açıklamada üzüntülerini dile getirmiş, madenin uzun süre kapalı kalmasından endişe duyduğunu belirtmiştir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler