Özer: Hocamıza zaman vermemiz lazım

Trabzonspor'un başarılı futbolcusu Özer Hurmacı, Hollanda kampında basın toplantısı düzenledi.Trabzonsporlu bir oyuncu olduğunu belirten Özer, “Öncelikle herkese selamlar. Bir buçuk yıldır kiralık olarak forma giydiğim Trabzonspor’un oyuncusuyum. Ben Trab

Özer: Hocamıza zaman vermemiz lazım

Trabzonspor'un başarılı futbolcusu Özer Hurmacı, Hollanda kampında basın toplantısı düzenledi.

Trabzonsporlu bir oyuncu olduğunu belirten Özer, “Öncelikle herkese selamlar. Bir buçuk yıldır kiralık olarak forma giydiğim Trabzonspor’un oyuncusuyum. Ben Trabzonsporluyum. Bundan sonra da Trabzonsporlu olacağım. Formayı giyemediğim dönemlerde de Trabzonsporluydum. Buradan ayrıldıktan sonra da Trabzonsporlu kalacağım. Yeteneğimle aşık olduğum renkler kavuştuğunda neler yapabileceğimi gösterdim. Göstermeye de devam edeceğim. Bundan sonra kafam daha da rahat olacak. Nihayet bonservis mevzusu ortadan kalktı. Bir amacımız var ve bu yolda hedefe ulaşma adına mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. İnşallah bunu hep birlikte göreceğiz. Geride kalan süreçte toplam 4 antrenörle çalıştım. Mustafa hoca, Hami Hoca, Vahid Hoca ve Ersun Hoca. Bir hocamızın felsefesini alıp uygulayana kadar başka bir düzene dönüyorsunuz. Bizim en büyük değerlerimizden biri yeni hocamız oldu. Hocamıza şehir ve taraftarlar olarak bir zaman vermemiz gerekiyor. Her olayda değişikliğe gidip kaos ortamı içerisine düşmememiz gerekiyor. İstikrar yakalayabilirsek inanıyorum ki başarılı olacağız” dedi.

Şehrin futbol anlamında potansiyele sahip olduğunu dile getiren Özer, “Trabzonspor nasıl Trabzonspor oldu diye araştırıldığında ortaya çıkacak gerçek bellidir. Bunun açılımını yapmak şu anki kısa süreçte olmaz. İnanılmaz bir potansiyele sahibiz. Bizim öncelikle kendimize değer vermemiz gerek. Biz kendimize değer vermeden etrafımıza umut saçmamız mümkün değil. Daha önce Şenol hoca söylemişti. Brezilya sahilleriyle Trabzon sahillerinin birleştiği ortak bir nokta var. O da futboldaki yeteneklerimiz. Bizim bu değerlerimizin bilincine varmamız gerek. Bu altyapıyla da ilintili. Ben bir buçuk yıl içinde altyapı ile maçlara çıktım. Orada da kalite var ama eksik de var. Bu eksikleri giderecek düzeni oturtabilirsek oradan da faydalanabiliriz. Bir çok yerden transfer yapıyoruz. Yine yapacağız. Gelmeleri değil iz bırakmaları önemli. İz bırakanlar kalbimizde yer ediyor. Bende de böyle. Küçüklüğümden bu yana kendini sevdiren ve değer üreten futbolcular bende iz bırakmıştır. Böyle değerler üretip iz bırakacak oyunculara ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

Birlik, beraberlik ve zamanın en önemli konular olduğunu vurgulayan Özer, şöyle devam etti: “Şampiyon olabiliriz. Geçen yıl da konuşurken bunu söylemiştim. Bugün şampiyon olmak daha kolay. Takım artık birbirini tanıyor. Daha iyi anlaşan bir ekip var. Önce kendimiz inanmalıyız buna. Geçen yıldan daha kolay bu sezon. Bunu hissediyorum. Takım arkadaşlarıma da fazlasıyla güveniyorum. Potansiyelimiz var. Kendi hedeflerimi zorlarken arkadaşlarımı da zorlamalıyım. Kulübü sahiplenmemiz gerek. Yabancı oyuncularımıza kulübümüzü ve camianın beklentisini anlatmaya çalışıyorum. Bunu bir görev olarak üstlendim. Birçok arkadaşımız benim gibi düşünüyor. Gerçekten yetenekli, burayı sahiplenmiş, buraya bir şeyler katmak isteyen ve yarışın içinde olmak isteyen oyunculara sahibiz. Ben sahada olduğum sürece elimden gelenin hepsini vermek isteyen bir oyuncuyum. Zaman zaman kanatlarda, zaman zaman orta sahada oynuyorum. Bir nevi takımın durumuna bağlı nerede oynadığım. Kendimi geliştirdim. Hocam bana nerede görev verirse orada oynayacağım”

En büyük arzusunun tribünleri dolu görmek olduğunu söyleyen Özer, ”Çabuk küsen bir şehir olduk. Ailemde de bunu gözlemliyorum. Biletini hediye etmemize rağmen tribüne gelmek istemeyen bir potansiyel oluştu. Takıma küsmek ne demek. Bunu anlamak istemiyorum. Benim hayalim, dolu tribünlerin destek verdiği ve bizim de destek verenleri evine mutlu gönderdiğimiz bir atmosfer. Tek arzum tribünlerin dolu olması. İçeride 17 maçımız var. Bu 17 maçımızı dolu tribünlere oynarsak kazanma şansımız çok daha fazla olur. Rakibi baskı altına almalıyız. Seyirci desteğini olumlu kullanan rakiplerimiz var. Bizim taraftarlarımız şampiyonluk olmadan da takımlarını sevebiliyor. Bunu hissettirmeleri gerek” yorumunu yaptı.

UEFA Avrupa Ligi’nde olumlu sonuçlar alındığını belirten Özer, “Birinde Juventus’a diğerinde Napoli’ye elendik. Bunlar güçlü rakiplerdi. Almanya’da bu sezon bir oto galeriye girdiğimde Trabzonspor oyuncusu olduğumu söyleyince Alman galerici Trabzonspor’un her yıl Avrupa’da oynadığını ve bu nedenle kulübü tanıdığını söyledi. Avrupa’da olmak Trabzonspor’un bilinirliği adına önemli. Juventus’a elendik, Juventus geride bıraktığımız sezon Şampiyonlar Ligi’nde final oynadı” ifadelerini kullandı.

Özer, sözlerini şöyle tamamladı: “Gurbetçi taraftarlarımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Buraya kadar takımlarını görmeye geliyorlar. İçleri kıpır kıpır oluyor. Bunu ben de yaşadım küçükken. Taraftarla, şehirle aramızdaki bağı güçlendirmemiz gerekiyor. Bizi desteklesinler istiyorum. Büyük bir birlik olmamız gerek. Safları sık tutalım, araya kimse girmesin ve kıblemizi kaybetmeyelim”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler