O cezaları Trabzonspor ödeyecek!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle bordo mavili kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yöneticilere verdiği cezalar gündeme bomba gibi düştü.   Başkan Hacıosmanoğlu ve 8 yöne

O cezaları Trabzonspor ödeyecek!
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle bordo mavili kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yöneticilere verdiği cezalar gündeme bomba gibi düştü.
 
Başkan Hacıosmanoğlu ve 8 yönetici arkadaşı 280 gün ila 410 gün arasında değişen hak mahrumiyeti cezalarına çarptırıldı.
 
PFDK bu isimlere ayrıca, 60 bin ila 260 bin TL arasında değişen para cezaları kesti. Başkan ve yöneticilere verilen maddi cezaların toplamı tam 2 milyon 45 bin TL'ye ulaştı.
 
Bu noktada kamuoyunun merak ettiği sorulardan biri şu:
 
"Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yöneticilere verilen para cezalarını kulüp mü ödeyecek yoksa şahısların kendileri mi?"
 
Yaptığımız araştırma sonucunda çarpıcı sonuçlara ulaştık...
 
Başkan ve yöneticilere verilen para cezalarını kulüpler ödüyor. Hatta ödemesine de gerek kalmıyor; bu paralar kulüplerden otomatikman kesiliyor.
 
Bu gibi olaylarda prosedür şöyle işliyor:
 
PFDK, kulüp başkanları ve yöneticilere verdiği cezaları Futbol Federasyonu'na bildiriyor, federasyon da bu paraları kulüplerin yayın, reklam vb. gibi gelirlerinden kesiyor.
 
Bazı kulüplerin yöneticileri ise söz konusu durumlarda para cezalarını kendi ceplerinden ödeyerek kulüplerinin maddi açıdan zarara girmesini önlüyor.
 
 
TRABZONSPOR'DA KİM NE KADAR CEZA ALDI?
- Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu: 280 gün ve 150.000 TL
- Yönetici Yakup Aslan: 410 gün ve 230.000 TL
- Yönetici Köksal güney: 1 yıl ve 200.000 TL
- Yönetici Ömer Demir: 1 yıl ve 200.000 TL
- Yönetici Ali Kemal Başaran: 1 yıl ve 230.000 TL
- Yönetici Ali Uzunay: 410 gün ve 260.000 TL
- Yönetici Onur İncehasan: 1 yıl ve 230.000 TL
- Yönetici Seyfettin Tayfun Kahyaoğlu: 1 yıl ve 230.000 TL
- Yönetici Mehmet Terzi: 1 yıl ve 230.000 TL
 
 
TRABZONSPOR'UN 335 MİLYON TL BORCU VAR
Peki, başkan ve yöneticilerinin toplam 2 milyon 45 bin TL borcunu ödeyecek olan Trabzonspor Kulübü'nün toplam borcu ne kadar? Ekim ayı başında bordo mavili kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamaya göre, 31 Ağustos 2015 tarihi itibariyle Trabzonspor'un toplam 335 milyon 713 bin TL borcu bulunuyor. Diğer bir deyişle 335 milyon TL'lik borca 2 milyon TL daha eklenmiş oldu. 27 Şubat 2012'de başkanlığa seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu ilk göreve geldiğinde Trabzonspor'un toplam borcu 179 milyon TL idi.
 
YAKUP ASLAN: DURUŞMA TALEP EDECEĞİZ
Öte yandan, Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, haketmedikleri ağır cezalar karşısında Tahkim kurulu’na başvuracaklarını, sözlü duruşma talep edeceklerini söyledi. Trabzonspor’un savunmasını hazırlamaya başladığı, savunmada üzerinde durulacak konuların belirlendiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor