N'doye mi Cardozo mu? İşte Tekke'nin tercihi

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 4 haftada 3 galibiyet 1 beraberlikle zirveye ortak olan Trabzonspor cumartesi günü sahasında Galatasaray’ı ağırlayacak. Zorlu derbi öncesi  Trabzonspor’un efsane golcüsü Fatih Tekke çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İ

N'doye mi Cardozo mu? İşte Tekke'nin tercihi

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 4 haftada 3 galibiyet 1 beraberlikle zirveye ortak olan Trabzonspor cumartesi günü sahasında Galatasaray’ı ağırlayacak. Zorlu derbi öncesi  Trabzonspor’un efsane golcüsü Fatih Tekke çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

İşte Tekke’nin sözleri;

YABANCILAR ZAMANLA İYİ OLACAK

Yeni transfer Marko Marin’in 10 numara pozisyonunda oynayıp oynamayacağı konusunu değerlendiren Tekke; Yabancı oyuncularla ilgili benim yorumum şudur. Yabancı oyuncuların zamana ihtiyacı var. Onlardan çok şey bekleyebilirsiniz. Çok beklenmedik bir performas olabilir. Mari n çok iyi bir oyuncu. Zamanla o bölgenin oyuncusu olur mu? Olur. Şu anki görüntüsü o izlenimi verdi. Hadi koyduk da bu şekilde oynasın, bu performansı versin. Yabancı oyuncu için kolay bir şey değilidir bu. Zamanla olacaktır. Trabzonspor’da gördüğüm sol bekte sıkıntı  var gibi gözüküyor.” Dedi.

Mevcut kadro için konuşan Tekke “Trabzonspor’un şuan iyi bir kadrosu var. İyi de transferler yapıldı. Trabzonspor’un en önemli sorunu bence hücumda. Hücum oynamaya çalışan bir takım, ancak hücumdaki en etkili iki kenar oyuncusunun ve 10 numara bölgesinde oynayan oyuncuların etkisizliği Trabzonspor’un problemi. Gol attılar attırdılar sonuca etki ettiller Ama oyunun bütününe bakıldığı zaman kenar oyuncuları çok daha etkin olmalı. Benim beklediğim seviyenin çok altında oynuyorlar. Özellikle 10 numarayı da henüz bulmuş değil. Deneme yapılıyor. 4-2-3-1’in 3lüsünün çok daha etkili olması gerekiyor. Şu anda bana göre bir etkinlikleri yok. Bulundukları alanları pasif kullanıyorlar.” İfadelerini kullandı

TAKIM SAVUNMASI YAPILMALI

“Seyrettiğimiz kadarıyla Trabzonspor ve Galatasaray’ın etkin ve eksik yönlerini sıralayabiliriz. Trabzonspor muhakkak kazanmak adına oynayacaktır. Galatasaray’ın takım boyu çok büyük. Trabzonspor  Kayserispor maçında özellikle ikinci yarıda takım boyunu uzattı. Beşiktaş maçındaki gibi Trabzonspor ikinci bölgede takım savunmasını çok iyi yaparsa, bloklar arasındaki mesafeyi dar tutarsa o zaman Galatasaray’a  oranla çok daha şanslı. Galatasaray’ın moral motivasyonu da bozuk”

BENİM TERCİHİMDE N’DOYE İLE BAŞLAMAK

N’doye ve Cardozo konusunda ise Tekke şunları söyledi; “İkisi de birbirinden çok farklı oyuncular. N’doye alana oynayabilen, mücadeleci,pivot oynayabilen top tutabilen,kovalabiyelen bir oyuncu. Şu ana kadar bazen başarılı oldu bazen olamadı. Taktiksel olarak tek forvet oynarsanız “kimle başlarsınız?” derseniz bence N’doye ile başlamak çok daha mantıklı. Cardozo Avrupa’nın en iyi oyuncularından biri. 18 içi oyuncusu, tek vuruş oyuncusu. Oyunun ritmini farklılaştıracak,oyunun temposunu yükseltecek veya azaltacak en önemli faktör forvet pivot tarzında ise, topu tutup koruyabiliyorsa öncelik budur. Veya sıkıştınız baskı yediniz,alana koşabiliyor ise bakıldığı zaman N’doye daha mantıklı.”

G.SARAY MAÇINA ÇİFT FORVETLE BAŞLANMAZ

“Oyunun bazı bölümlerinde veya içeride oynadığımız bazı maçlarda baskı yapacağınızı düşünüyorsanız, kenar ve orta saha oyuncularınız rakip sahaya yıkıyorsa oyunu ozaman çift forvet oynayabilirsiniz. Ancak Galatasaray maçında Şota’nın N’doye’yi kullanacağını düşünüyorum. Cardozo’nun gol atma becerisi daha fazla. Oyun bir kişiyle oynanmıyor. Taktiksel bir oyundur bu. Dolayısıyla N’doye ile başlar gibi geliyor bana. N’doye değil de ikisiyle beraber oynayabilir mi? Bence Galatasaray maçında ikisi birden zor. Galatasaray maçında kontrollü bir oyun oynayacağını düşünüyorum. Oyunun gidişatına göre bençteki silahlarını kullanacaktır. Şu an Trabzonspor’un oyun ritmi Cardozo’nun 11 oynamasını kaldırmaz. Düşünün Trabzonspor’un o eski baskılı oynadığı devamlı rakibin sahasında oynadığı bir oyunda bu sefer N’doye oynamaz.”

BAŞARI SADECE ŞOTA İLE GELMEZ

Başarının sadece Şota’nın çabaları ile gelmeyeceğini söyleyen efsane oyuncu Tekke “Teknik heyet, başkan, yönetim, taraftar hepsinin bir arada olması gerekşyor. Şu anda açık söylemek gerekirse öyle bir planın olduğunu göremiyorum. Bu öyle kısa sürede olabilecek bir şey değil. Şu an Türkiye’de takım kadrolarının kalitesine baktığınız zaman “Neden olmasın” diyebileceğimiz bir kadro var. Bu takım biraz daha iyi planlanmış olsa UEFA,Şampiyonlar Ligi’nde başka hedeflere çok rahat koşabilecek bir kadro oluşturabilirdi. Ama şuan ki kadro Trabzonspor için Türkiye liglerinde şampiyon olabilecek bir kadro gibi gözüküyor. Ama o ritmi yakalaması lazım” diye konuştu.

DESTEK OLMAMIZ KAÇINILMAZ

Camiaya da mesaj gönderen Tekke “Trabzonspor puansal olarak lige iyi başladı. Oyun olarak belki istenilen seviyede değil ancak bu takıma destek olunması gerekiyor. Yeni gelen oyuncular var. Onların belli bir süreye ihtiyacı var. Takım Kayseri maçında kötü oynarken de kazanabildi. Puan kaybetmedi. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Taraftarlarımız maçlarda takımı yalnız bırakmamalı. Şu 3-5 hafta kayıpsız geçilir,takımda ritmini bulursa daha güzel şeyler olabilir. O yüzden ne olursa olsun herkesin Trabzonspor’a destek olması gerekiyor.” Dedi.

TAKA

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor