Muharrem Usta: "Hoca konusunda son aşamadayız"

Gelecek sezon şampiyonluk parolası ile yola çıkmayı hedefleyen Trabzonspor'da Başkan Usta hoca konusunda son aşamaya geldiklerini söyledi. Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, kulübün yeni hoca arayışıyla ilgili, “Zannediyorum bu hafta sonuna kadar,

Muharrem Usta: "Hoca konusunda son aşamadayız"

Gelecek sezon şampiyonluk parolası ile yola çıkmayı hedefleyen Trabzonspor'da Başkan Usta hoca konusunda son aşamaya geldiklerini söyledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, kulübün yeni hoca arayışıyla ilgili, “Zannediyorum bu hafta sonuna kadar, belki öbür haftaya sarkabilir ama bu konuyu karara bağlamış olacağız. Artık son aşamadayız” dedi.
 
Aydın Üniversitesi’nde bir panele katılan Trabzonspor Başkanı Muharrem usta, panel sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Teknik direktör arayışlarıyla ilgili Usta, “Yaz dönemi yeniden yapılanma için kritik bir dönem onun için de artık hoca konusunda da karar vermemiz gerekiyor. Zannediyorum bu hafta sonuna kadar belki öbür haftaya sarkabilir ama bu konuyu karara bağlamış olacağız. Artık son aşamadayız” dedi.
 
“TRABZONSPOR’DA İYİ GENÇLER OLDUĞUNU GÖSTERMİŞ OLDUK”
 
Ligde Çaykur Rizespor’u 6-0 gibi farklı bir skorla geçen Trabzonspor’da seyircisiz oynamanın takım üzerindeki baskıyı azaltıp azaltmadığı ile ilgili bir soruya ise Usta, “Gençlerin daha ağırlıklı olduğu bir takımla oynandı ve bizim kurgumuzda da Trabzonspor’un gençlerle birleşmiş bir kulüp olması gerektiğine hep inandım. Dünde o anlamda mutlu olduğumuz bir tablo ortaya çıkmış oldu. Bu sayede Trabzonspor’da iyi gençler olduğunu göstermiş olduk. Seyircinin bu işe etkisi artık bizim de Trabzonspor camiası olarak taraftar mı olacağız yoksa seyirci mi olacağız terimlerine karar vermemiz gerekiyor. Trabzonspor taraftar istiyor. İyi günde de kötü günde de arkasında duracağı taraftar grubuna ihtiyacı var. Ben dünkü maçta oyuncuların yüzünde ‘oh be rahat bir ortamda oynuyoruz’ ifadesini gördüm. Bizim o ortamı onlara sağlamamız lazım. Taraftar mı seyirci mi bunu tartışmamız lazım. Bu taraftar kavramının içini de doldurmamız lazım. Yeni statla beraber bizim inanılmaz bir taraftara ihtiyacımız var. İyi günde kötü günde beraber olacak bir taraftar olması lazım o sayede başarı gelir. Her dönemde her takım bazı kötü günler yaşadı önemli olan beraber olmaktır. Ast olan yeniden ayağa kalkmasını bilmek lazım” diye cevap verdi.
 
“BU YAZ ÖNEMLİ HAREKETLİLİK GÖRECEĞİZ”
 
“Oyuncaya ya da teknik direktöre dayalı hareket etmesi başarısının ona göre uydurması en büyük hatadır” diyen Usta şunları söyledi:
 
“Trabzonspor bunu defalarca yaptı. Biz artık yeni bir felsefe bir strateji bölgelerine göre sağlam oyuncuları var mı yok mu diye analiz ettiğimiz bir yapıya ihtiyaç var. Gelecek olan hocayla beraber tabii de masaya yatıracağız ama bunu asla kendi başına vermeyecek. Buna kulüp karar verecek. Verirken hocasıyla da bunu tartışır. Bu yaz önemli hareketlilik göreceğiz çünkü iyi görüntü verebilen hoş bir futbol sergileyebilen ama her şeyden öncesi koşan atletik bir takının olması lazım. Öyle bakıldığında da bizim bu sene yaz döneminde çok işimiz var. Biraz hareketli olacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor