Mbia o iddiayı yalanladı

Trabzonsporlu Stephane Mbia, ailesinin Boko Haram adlı örgütün tehdidi altında olduğu iddialarını yalanladı. Trabzonspor'un 3 yıllık anlaşma sağladığı Kamerunlu orta saha oyuncusu Stephane Mbia, ailesiyle ilgili basında çıkan bir haber hakkında twitter he

Mbia o iddiayı yalanladı
Trabzonsporlu Stephane Mbia, ailesinin Boko Haram adlı örgütün tehdidi altında olduğu iddialarını yalanladı.

Trabzonspor'un 3 yıllık anlaşma sağladığı Kamerunlu orta saha oyuncusu Stephane Mbia, ailesiyle ilgili basında çıkan bir haber hakkında twitter hesabından açıklamada bulundu. 29 yaşındaki savunma oyuncusu, "Kamerun barış içinde yaşayan bir ülkedir. Sık sık Kamerun'a giderim. Ailem de beni ziyarete gelir." şeklinde bir yazı paylaştı. 

İşte o haber

Trabzonspor'un yeni transferi Stephane M'bia'nın, Kamerun'da Boko Haram adlı terör örgütünün saldırdığı köyde mahsur kalan ailesi, Dışişleri Bakanlığı'nın çabaları sonucunda kurtarıldı.

Terörün acı yüzü ve futbolun gücü birleşti bu hikayede... Trabzon’un bu sezon en flaş transferi olan Stephane Mbia’nın ailesinin yaşadığı köye, bir süre önce Boko Haram (Eğitim Haram) terör örgütü saldırmıştı.

İnsanları katleden teröristlerin kanlı infazlarının görüntüleri; tüm dünyayı olduğu gibi Kamerunlu’yu da dehşete düşürmüştü. Saldırı fotoğrafları ile iyice telaşlanan Mbia, durumu Trabzon Yönetimi’ne aktarmıştı. Ailesinin hayatından endişe eden Mbia, Bordo-Mavililer’den yardım istemişti. Bunun üzerine Mbia’dan sakin olmasını isteyen yönetim, yıldız oyuncuya ailesini kurtarmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Hemen Dışişleri Bakalığı ile iletişime geçen yöneticiler, Ankara’ya giderek durumu yetkililere iletti. Harekete geçen Dışişleri Bakanlığı, Kamerun Büyükelçiliği ile temas kurarak Mbia’nın ailesinin güvenli bir bölgeye aktarılmasını sağladı. Vize ve ulaşım işlemleri de kısa sürede tamamlanan aile, dün akşam saatlerinde Türkiye’ye geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor