Lemi Çelik: “Trabzonspor Fenerbahçe'nin yanlış felsefesini aldı“

Trabzonspor’un eski oyuncusu Lemi Çelik Haber61 TV’de yayınlanan Kısa Pas programında önemli açıklamalarda bulundu.

Lemi Çelik: “Trabzonspor Fenerbahçe'nin yanlış felsefesini aldı“
Trabzonspor’un eski oyuncusu Lemi Çelik Haber61 TV’de yayınlanan Kısa Pas programında önemli açıklamalarda bulundu.

Lemi Çelik yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Trabzonspor’un İstanbul’da bulunan dinamikleri son dönemlerde mutsuzdu. Yeni başkan ve yönetimle ve yaptıkları ile biraz olsun umutlandıklarını ve mutlu olduklarını söyleyebiliriz. Yeni yönetimin çok iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor’u siyaset üstü tutarak eski günlerini nasıl yakalayabilir bunun derdindeler.

TRABZONSPOR FENERBAHÇE’NİN YANLIŞ FELSEFESİNİ ALDI

Trabzonspor ruhunu felsefesini kaybetmiştir. Herkes eskiden ben Trabzonspor ne yapabilirim ve Trabzonspor’a ne verebilirim diyordu. 3. Ve önemli unsur ise Trabzonspor siyaset üstüydü ve hiçbir siyasetçinin ayağına gitmiyor. Onlar Trabzonspor’u ziyarete geliyordu. Büyük Trabzonspor’u yaratan felsefe buydu. Bunu şuanda Fenerbahçe yapıyor. Biz gittik Fenerbahçe’nin yanlış felsefesini aldık. Fenerbahçe’de bizim doğru felsefemizi aldı. Şimdi bunu başardılar. Bunu bilen insanlara kulüpte görev vermeniz gerekiyor. Siz bu kültürden yoksun insanları kulübe doldurursanız geleceği kaybedersiniz.

TRABZONSPOR FELSEFESİNE İLK BIÇAK 86’DA VURULDU

Trabzonspor’un felsefesine ilk bıçak Ahmet Suat hocanın gönderilip yerine Özkan Hocanın takımın başına getirilmesidir. İkinci darbe ise Mehmet Ali Yılmaz’ın gidip yerine Özkan Sümer’in başkan olarak gelmesidir. 

DIŞARIDAN GELECEK KİŞİLERİN BAŞARILI OLACAĞINA İNANMIYORUM

Bu kulüp kendi değerleri ve felsefesi ile başarılı olabilir. Trabzonspor bunları yetiştirememiş ise başarılı olamaz. Kendi içinizde bu tip insanlar olmazda gider başka insanlardan faydalanırsınız. Bana göre scout ekibi bu işin en son noktası. Dünyada başarılı olan 3 kulüp var. Barcelona’da başkanın yanında takımın içinden gelen oyuncu başlattı. Bayern Münihte yine aynı. Real Madrid’e yine aynı. Bunlar kulübü geleceğe hazırlıyorlar. Siz bunları yapamazsanız dışarıdan gelecek kişilerin başarılı olacağına inanmıyorum. Bu başkanın tercihidir. Getirebilirler saygı duyarım. 

SCOUT EKİBİ GOMEZ İLE VAN PERSİE ARASINDAKİ FARKI BİLECEK

Başkan keşke deseydi bana veya diğer arkadaşlara. Gelin bu kulübü kısa zamanda şampiyon nasıl yaparız diye sorsaydılar. İstanbul’da çağırdılar ama 30 kişiydik. Bunların hepsinin raporları elimizde var. Alt yapı nasıl kurulmalı, pilot takım nerede, nasıl, amacı ne olmalı? Scout ekibi nasıl olmalı ve yapılanması nasıl yapılmalı? Bunların hepsinin projeleri ve raporları bizde var. Trabzonspor’da spora başlama yaşı 4’e inmeli. Eğitim departmanı kurulmalı. İzleme komitesi 5-6 kişi olmalı ve bu insanları destekleyecek. Afrika’da Güney Amerika’da ve diğer yerlerde destek bölgesi oluşturulmalı. Bayern Münih’in 20 kişilik scout ekibi var ama onlara dünya genelinde yardım eden 50 kişi var. Böyle olmalı. Scout ekibindeki adam Mustafa ile Fenerbahçe savunmasındaki oyuncu arasındaki farkı, Gomez ile Van Persie arasındaki farkı anlayacak, Dego Ribas ve Sosa arasındaki farkı bilecek ve rapora dökebilecek. Bunu yapamayan kişileri almayacaksınız. Biz Barcelona’a, Rio’da ve Avrupa’nın her yerinde futbol okulu açarız. O bölgelerde futbolun hakimi oluruz. Milletin 10-20 milyon Euro’ya sahip olamadığı oyunculara 50 Bin’e 30 Bin’e sahip oluruz. Bu oluşum çok kolay ve yapılacak bir oluşumdur.

1461 TRABZON AMACI DIŞINA ÇIKMIŞTIR

Trabzonspor’un Trabzon’da bir pilot takıma ihtiyacı yoktur. 1461 Trabzon amaç dışına çıkmıştır. Trabzon’da Of’tan Şalpazarı’na kadar bütün takımlar Trabzonspor’un alt yapısıdır. Bunları eğitim verilmeli ve malzeme yardımı yapılmalıdır. Her yaş gurubunda bunları desteklemelidir. İstanbul’daki takımların alt yapısındaki oyuncuların çoğu Trabzonlu. İstanbul’da bunlara sahip çıkmak için bir futbol takımı olmalı. Avrupa’da bir kulüple ortak çalışarak oradan oyuncular kazanmalı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor