Kulaçoğlu: Trabzonspor başkanlığı için çatı aday...

Trabzonspor'un bir önceki kongresinde başkanlığa aday olan Hakan Kulaçoğlu İlkhaber gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.   Kulaçoğlu, “2 tane hava yastığı ile kurtulunacak kaza değil bu. 12 tane hava yastığı lazım. Camia bir araya gelip takımı da ayak

Kulaçoğlu: Trabzonspor başkanlığı için çatı aday...
Trabzonspor'un bir önceki kongresinde başkanlığa aday olan Hakan Kulaçoğlu İlkhaber gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.
 
Kulaçoğlu, “2 tane hava yastığı ile kurtulunacak kaza değil bu. 12 tane hava yastığı lazım. Camia bir araya gelip takımı da ayakta tuttuğu zaman bu kulüp hem borç yükünden kurtulur hem de ayağa kalkar. Trabzonspor’un bütün dinamikleri bir araya gelip harekete geçmeli. Artık kimsenin kenara çekilme lüksü yok” dedi.
 
Trabzonspor zor bir süreçten geçiyor. Kulübün kurtuluşu mümkün mü?
 
Trabzonspor’un kurtuluşu tabi ki mümkün. Bunun da tek çaresi var. Camia bir araya gelecek. Bunun da kuralı takımı küme düşürmeyeceksiniz. Camia bir araya gelip takımı da ayakta tuttuğu zaman bu kulüp hem borç yükünden kurtulur hem de ayağa kalkar.
 
Peki Trabzonspor Futbol Takımı’nı nasıl görüyorsunuz?
 
Trabzonspor’un bana göre çok iyi bir kadrosu var ama yine de küme düşme adayı. Bu takımın başında Şenol Güneş olsaydı ikinciliğe ve üçüncülüğe oynardı. Israrla sistemin içinde kalarak felsefenizi savunamazsınız.
 
Şenol Güneş şu anda Beşiktaş’ın başında. Trabzonsporluların birçoğunun eleştirileri altında Beşiktaş’a gitti siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
 
Şenol Güneş’i olumlu bulmasam da bu takımı zirveye oynatır. Kendisini çok sevmeme rağmen son olaylardan sonra Şenol Güneş’in yaptıklarını tasvip etmiyorum. Israrla sistemin içinde kalarak felsefesinizi savunamazsınız. Şenol Güneş efsanesini korumak bir görevse önce kendi ismini koruyacaksın. Ben Şenol Güneş’i 2010-2011 kupası çalınmış bir teknik direktör olarak gidip UEFA’nın önünde diplomasını yakmasını beklerken, gidip diğer bir şikeciye teknik direktör oldu diyor taraftar. Bundan daha doğru bir cümle olabilir mi? Ben yıllarca Şenol Güneş’i savundum.
 
Ben onun kupasını savunmak için üniversite profesörlüğünden emekli olmak zorunda kaldım. O ise Beşiktaş’a hoca oldu. Sistem rengini tutturmana İzin verir ama boyutunu tutturmana izin vermez. Sistemin içinde kalmaya ısrar etmeyeceksin. Türkiye’de hakkını yemişler orada kalacaktın. Biz Şenol Güneş’i farklı bir yere koymuştuk. Ali Kemal abi (Denizci) bana “Bir tek Şenol Güneş mi vardı o takımda, neden onu hep yazıyorsunuz?” demişti. Efsaneyi korumak ona düşer, bana değil. Ben iki yaşındaki oğluma Şenol Güneş’in resmini göstererek onu ezberlettim.
 
Tekrar kongreye dönelim. Ne zaman kongre olur sizce?
 
Yargıtay karar vermezse seçim şubat ayına kayabilir. Ama ben kararın eylül veya ekim ayında çıkacağını düşünüyorum. Hacıosmanoğlu sandıkları tesislere taşır.
 
Hacıosmanoğlu’nun seçim stratejisi ne olur, camia ne yapmalı?
 
Ciddi bir seçim mutabakatı oluşturmak lazım. Mahkeme kararı olmazsa İbrahim Hacıosmanoğlu kongreyi Şubat ayına taşır ve sandıkları Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ne götürür. Kongrede olay çıkartır, sandıkları tesislere taşır. Karşısında gerçekten çok ciddi bir koalisyon olursa bunları yapamaz. Ne yapabilirsek yapacağız.
 
Ben olmasam İbrahim Hacıosmanoğlu şeklinde bir söyleminiz oldu mu?
 
Ben İbrahim’i az çok tanıyordum ama bu kadar da olduğunu bilmiyordum. İbrahim’i samimi olarak düşünmüştüm. Öyle bir düşüncem oldu ama bunu delegelere veya ona buna söylemedim. Herkes hata yaptı biz çok doğru yaptık demeyiz. Geçen gün bana sordular ne gibi bir hata yaptın da seçimi kaybettin. Biz 284 oy aldık. Bir yanlışla kaybedilecek bir şey değil. Demekki çok hata yaptık ki ağır bir yenilgi aldık. Sizin de girdiğiniz seçimdeki Trabzonspor’un durumu ile şimdiki durum arasında ne fark var? O dönemlerde sadece mali sorun vardı. Şimdi ise bölünmüşlük, kavga ve nefret var. Bir adamın liste yapıp bunu aşması mümkün değil. Her dinamiğin bir araya gelip liste yapması lazım. 2 tane hava yastığı İle kurtulunacak kaza değil bu. 12 tane hava yastığı lazım. Bir araya gelip en son başkanı seçmek lazım. Önce başkan seçip sonra liste yapamayız.
 
Sadri Şener nasıl böyle büyük bir birleşme ile geldi. Tekrar böyle bir birliktelik olabilir mi?
 
O dönemler yine oturup toplantılar yapılıyordu. Başkan adayları üzerinden anket analizi yaptık. İstatistik analizi yaptık. Atay Aktuğ, Ahmet Ağaoğlu ve Sadri Şener zirveyi paylaşırken, diğer adaylar çok gerilerde kaldı. Atay Aktuğ mahkemesi vardı ve teklif götürmedik ona. Ahmet Ağaoğlu kendisini Bahri Köse’nin aradığını ve bunun için kabul etmediğini söyledi. Böyle olunca üçüncü sıradaki Sadri Şener’e geldi. Ama durumu zor olduğu için çok sevmeme rağmen Sadri abi olmasa diye düşünüyorum. Ama Sadri abi arandı ve çağrıldı.
 
Aynı çalışmayı yapsanız kim çıkar?
 
Aynı çalışma yapılsa yine Atay Aktuğ çıkar. Ben yine onun çatı adayı olarak çıkarılmasından yanayım. Olmazsa mevcut adaylar bir araya gelip aralarından başkan adayı seçmeli.
 
Camiaya son mesajınız nedir?
 
Tekrar söylüyorum; Trabzonspor’un bütün dinamikleri bir araya gelip harekete geçmeli. Artık kimsenin kenara çekilme lüksü yok. Trabzonspor için bütün güçler el birliği yapmalı. Herkes elini taşın altına koymalı. Başka türlü daha zor günler bekliyor Trabzonspor’u. Eğer sevdamız Trabzonspor ise herkes ayağa kalkmalı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor