Kralların kralı Cardozo

Son iki haftada oyuna sonradan girip takımına dört puan kazandıran Paraguaylı, kariyerindeki 7 gol krallığı ile Süper Lig'de bu alanda zirvede   Önce Akhisar Bld, ardından Kayserispor mücadelesinde oyuna sonradan girip ağları sarsarak takımına 4 puan kaza

Kralların kralı Cardozo
Son iki haftada oyuna sonradan girip takımına dört puan kazandıran Paraguaylı, kariyerindeki 7 gol krallığı ile Süper Lig'de bu alanda zirvede
 
Önce Akhisar Bld, ardından Kayserispor mücadelesinde oyuna sonradan girip ağları sarsarak takımına 4 puan kazandıran Cardozo, tam 23 gol kralının mücadele ettiği Süper Lig'in en prestijli kralı. Çünkü Paraguaylı golcü, kariyerinde yaşadığı tam 7 gol krallığı ile bu alanda zirvede. Hazırlık kampına katılamadığı için sezona tutuk başlayan ama sonradan açılan bordo-mavili santrfor, geçmiş başarılarıyla dünya yıldızı rakipleri Persie, Gomez ve Podolski'ye bile fark atmış durumda. Cardozo, İlk olarak futbol hayatının başında Paraguay 2. lig takımı Febrero'da attığı 20 golle krallık tacını giydi. Kariyerinin zirvesine ulaştığı Benfica'da ise 2'si Portekiz Ligi, 3'ü de Portekiz Kupası olmak üzere 5 kez zirveye oturan Cardozo, ayrıca 1 kez de Avrupa Ligi'nde gol kralı olmuştu. Cardozo'ya en yakın isim ise Mario Gomez oldu. Alman yıldız, Coppa İtalya'da ve Bundesliga'da 1'er Almanya Kupası'nda 2 ve Avrupa Şampiyonası olmak üzere 5 kez krallığa yükselirken, Van Perise ise 2011-12, 2012-13'te Premier Lig'de zirveye yerleşti. Podolski de 1 kez bu unvana erişti. (2004-05-Bundesliga 2). 
 
GOL ATINCA YENİLGİ YOK 
Trabzonspor, Cardozo'nun gol attığı maçların hiçbirinde rakiplerine yenilmedi. Yıldız futbolcunun ligde gol attığı 14 maçta bordo-mavililer, 10 galibiyet, 4 beraberlik alarak 34 puan topladı. Bursaspor maçında ilk 45 dakika sonrası yerini N'Doye'ye bırakıp Beşiktaş derbisinde ise yedek bekleyen Paraguaylı star, 71'inci dakikada Okay'ın yerine oyuna girdiği Akhisar sınavının 85'inci dakikasında harika bir gol atarak 2-2'lik eşitliği sağladı ve takımına bir puan kazandırdı. Kayserispor maçına yine yedek başlayan Cardozo, 65'inci dakikada Yusuf'un yerine girdiği oyunda 87'nci dakikada takımına galibiyet golünü kazandırdı. Böylece son iki haftada 4 puanın kazanılmasında başrolü oynayan Paraguaylı golcü, adeta küllerinden doğduğunun da müjdesini verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor