Kılıçdaroğlu'ndan Salih Dursun göndermesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'li bir vekilin Ankara saldırısı failinin taziye çadırına gitmesine sert tepki göstererek, "Vatana ihanettir" dedi. Kılıçdaroğlu, Ankara saldırısı sonrası bakanlardan istifa açıklamaması gelmemesini de eleştirerek,

Kılıçdaroğlu'ndan Salih Dursun göndermesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'li bir vekilin Ankara saldırısı failinin taziye çadırına gitmesine sert tepki göstererek, "Vatana ihanettir" dedi. Kılıçdaroğlu, Ankara saldırısı sonrası bakanlardan istifa açıklamaması gelmemesini de eleştirerek, "AKP'ye oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum; Türkiye'yi bu hale getiren bu partiye ne zaman kırmızı kart göstereceksiniz, elinizi vicdanınıza koyun" ifadelerini kullandı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Artvin halkı boşuna kendi canlılarına sahip çıkmıyor. Havuz medyası Artvinlileri terörist ilan etti. Son bilirkişi raporu 50 bin 300 ağaç kesilecek diyor. Sizde nasıl bir ahlak var? Artvinli kadınları copladılar. Biz Artvin'e sahip çıkacağız diyoruz. Biz CHP olarak Artvinlileri kucaklıyoruz. Size her türlü desteği vermek bizim namus borcumuzdur. 

Bunlar kişisel verilerin korunması adı altında herkesi fişlemeye başlayacaklar. Bunlar kurum kuruyor 7 üyesi de AKP'li olacak. Siz çocuk mu kandırıyorsunuz? Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi, kılık ve kıyafet, dernek vakıf ve sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat 'niye merak ediyorlar merak ediyorum', hepsini fişleyecekler. Bunların amacı AB ile uym sağlamak değil, bazı kriterleerinden yola çıkarak 78 milyonu fişlemek. Biz bu hatayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğiz.

Böyle bir kriz dönemi 2. Dünya Savaşı hariç yaşanmamıştır. Ama bana soruyorlar bu krizin adı ne? Bu krizin adı yönetim krizi. Türkiye Cumhuriyeti iyi yönetilmiyor, daha açıkça söyleyeyim Türkiye Cumhuriyeti yönetilmiyor arkadaşlar. İflas eden bir yönetim var arkadaşlar. 

MİT önümüzdeki günlerde şu terör örgütü, ismini de veriyor askerlerin yoğun olduğu illerde eylem yapacak önlem alın diyor. Önlem sıfır. Ankara'nın kalbinde, bomba patlıyor. Bugün 1 kişi daha hayatını hkaybetti Allah rahmet eylesin. Bu terörist 2850 Km yol katediyor. 43 ili geziyor. 22 kişiyle telefon konuşması yapıyor terör eylemi hakkında. bu süreç içinde ne oluyor hiçbir şey olmuyor. Bomba patlıyor apar topar isim veriliyor. Suriyeli şu örgüte mensup diye çıkıp açıklama yaptılar. Kim yaptı? Bu ülkenin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı... Davutoğlu "Patlama sesi duyduk, inceleyeceğiz" diyor. İyi ki duymuş sesi, duymayadabilirdi. İçişleri Bakanı twitter üzerinden haber veriyor. Bu akşam yaşanan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırı ülkemize yapılmıştır diyor. Yok biz de Küba'da yapıldı sanmıştık. Sen o terör örgütünü neden koruyorsun? Sen bu ismi kamuoyuyla paylaşmadığın anda o örgüte yardım yapıyorsun demektir.

"Bu bombayı patlatanlar orada ölenleri tesadüfen seçtiler" diyor. MİT bunların hepsini sana önceden söylüyor. Beyefendi çıkıp "Terör örgütü orayı tesadüfen seçti" diye çıkıp açıklama yapıyor. Biz doğruyu nereden öğrendik, terör örgütünden ve bombayı patlatanın babasından öğrendik.

"TERÖRİSTİN TAZİYE ÇADIRINA GİDİLMESİNİ KINIYORUZ"

Yanlışa her zaman yanlış dedik ve diyeceğiz. Teröre karşı tüm siyasi partilerin açık ve net tutum takınması lazım. Teröristin taziye çadırına gitmek doğru değildir ve vatana ihanettir. Kınıyoruz ve kabul etmiyoruz.

Bu kadar insan hayatını kaybetti. İstifa eden bir bakan gördünüz mü? Benim vicdanım sızlıyor, erdemli, yürekli, namuslu bir bakan gördünüz mü? Sorumluluk almıyorlar. Devlet teşkilatı düzenli ve etkili mi çalışıyor? Devleti bozarsanız, bunların hiçbiri çalışmaz. Böyle bir devlet yönetimi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç olmamıştır. Kendilerini sorumsuz bir siyasetçi olarak görüyorlar. Aldığınız para haram olsun diyorum başka ne diyeyim size? Bu ülkenin doğasına, taşına, insanına saygılıysanız sorumluluk duyar ve istifa edersiniz. Namus ve şeref kavramının bile içini boşalttılar. Sorumluluk, ahlaki değerlerle yerine getirildiğinde bir anlam ifade eder. 

SALİH DURSUN GÖNDERMESİ

Yetki gaspına nasıl izin veriyorsunuz? AKP hükümeti, bakanlar ve başkanlar, terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmıştır. Türkiye bugün kan gölüne dönmüşse bunun sonucudur. Kendileri söylüyor. "Biz valilere talimat verdik, bunlara dokunmayın dedik" diyorlar. 290 kez yazı yazılıyor, 282'sine dokunmayacaksınız diyor. Bu terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaktır. AKP'ye oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum; Türkiye'yi bu hale getiren bu partiye ne zaman kırmızı kart göstereceksiniz, elinizi vicdanınıza koyun. Düzen o kadar bozuldu ki, hakem kırmızı kart gösterirdi, şimdi oyuncu kırmızı kart gösteriyor.

"SEN, BAŞKAN OLAMAYACAKSIN"

AKP yönetimiyle PKK işbirliği halindedir. Versinler mahkemeye, hepsini ispat edeceğim. Kimse kanın, gözyaşının üzerinde oturamaz. Kanı ve gözyaşını bir seçenek olarak milletin önüne koymayı asla kabul etmiyoruz. PKK mahkemeler kurdu, sesleri çıkmadı. Vergi daireleri kurdular, askere alma daireleri kurdular, trafik kontrolü yaptılar, şehirleri cephaneliğe dönüştürdüler, ses yok! Neden milletin önüne kanı ve gözyaşını koyup başkan olacağım diyor. Sen başkan olamayacaksın. 

"DIŞ POLİTİKA 180 DERECE DEĞİŞMELİ"

7 Haziran'da seçim oldu, havuz medyası başta, "Türk milleti kaosu seçti" niye kaosu seçsin? Acılarımız çok fazla, demokraside bir kural vardır, AKP'ye oy veren vatandaşlarımızı siz ikna edeceksiniz. Korkmayın. 

Açık ve net, 180 derece değişmesi lazım. Devlet adamlığı, kendi ülkesinin çıkarlarını savunan devlet adamıdır. Türkiye'yi Ortadoğu bataklığının parçası haline getirenler devlet adamı olamazlar. 

Durup dururken neden Suriye'nin içişlerine karışıyoruz? Namaz kılmaya gideceklerdi; 2,5 milyon Suriyeli geldi. Türkiye için önemli bir bölge var ama bu hükümet gereğini yapamaz. Sadece konuşur. Bakın Rusya ile ABD anlaştılar. Ateşkes sağlanacak ama IŞİD ve El Nusra için savaşmaya devam edeceğiz diyorlar. Türkiye'nin adı bile yok. Ülkeyi ne hale getirdiler. Ortadoğu'nun en itibarlı devletiydik, şimdi en itibarsız devletiyiz. Kabine şefleri bile Türkiye'ye kafa tutuyorlar. Mustafa Kemal'in, Kurtuluş Savaşı şehitlerinin kemikleri sızlıyor. Her gün her gün şehitler geliyor, sorumluluğu kim üstlenecek. İçinizde bir namuslu adam çıkıp da yeter artık ben istifa ediyorum demeyecek mi acaba?" 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler