Japon eğitmen Trabzon'dan ayrıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ve bir ayağı Trabzon'da bulunan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) üç aydır görev yapan Japon Judo antrenörü Mino Shojiro eğitimi sona erdi.

Japon eğitmen Trabzon'dan ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ve bir ayağı Trabzon'da bulunan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) üç aydır görev yapan Japon Judo antrenörü Mino Shojiro eğitimi sona erdi.

JICA ( Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı) ile Türkiye Hükümeti arasında yapılan işbirliği ile 7. Derece Judo Antrenörlük belgesine sahip Mino Shojiro, Trabzon TOHM'da bulunan sporculara 3 ay boyunca verdiği eğitim sona erdi. Trabzon'dan ayrılmadan önce TOHM Trabzon Koordinatörü Yusuf Çebi ile birlikte Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk'ü ziyaret eden Mino Shojiro, ardından TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) sporcuları ile vedalaşarak Trabzon'dan ayrıldı.


Trabzon'da üç ay boyunca sıkı eğitim verdiğini belirten Mino Shojiro, "Trabzon'a ilk geldiğim günden bu güne kadar çok yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Trabzon'da Judo sporuna gönül vermiş yetenekli sporcuları görmek beni çok mutlu etti. Türkiye'de Judo'ya çok büyük yatırımlar yapıyorlar ve bunun meyvesini gün geçtikçe alıyorlar. Ben bilgi ve birikimimi burada 3 ay içinde aktarmaya çalıştım. Çok güzel çalışmalara imza attık. TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi)  sporcularının çok başarılı olacağını düşünüyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan TOHM projesi gerçekten çok başarılı" dedi.

Üç ay boyunca TOHM sporcularının Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, "TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi)'de üç ay boyunca eğitim verdi. TOHM sporcuları ile yakından ilgilendi. Onların eksiklerini görerek onlarabilgi paylaşımında bulundu. Bu konuda Trabzon'daki sporcular çok şanslı. Dünyaca ünlü Judo antrenörü ile çalışma imkanı elde ettiler. Judo antrenörü Mino Shojiro'a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. ​

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor