İşte Yanal'ın sistemi

Yanal takımı her rakibe farklı oynatacak

İşte Yanal'ın sistemi
Yeni sezonda Trabzonspor'un başında olacak olan Ersun Yanal oyuncularına psikolojik olarak da hazırlıyor. Yanal, "İç saha ve deplasmanlarda her rakibe farklı oynayacağız. Ancak ne olursa olsun tribündeki Trabzon taraftarının alkışlayacağı bir mücadele vereceksiniz" sözleriyle futbolculara oyun sistemini anlattı.

Trabzonspor'da geçtiğimiz sezon alınan acı mağlubiyetleri unutturmak için kolları sıvayan teknik direktör Ersun Yanal ilk iş olarak takımı psikolojik olarak rahatlatıyor. Yeni transferlerin katılmadığı kampta oyuncularına modern futbolda kullanılan 4-2-3-1 ve 4-3-3 sistemlerini aşılayan Yanal'ın ekibinin başlıca özellikleri şöyle olacak:

Saldırgan ve agresif futbol

Sezon başı yüklemeleriyle sezona çok iyi başlangıç yapmasıyla tanınan Yanal takıma adapte etmek istediği sistemle taraftarın gönlünü kazanacak. Yanal takıma, "İç saha ve dışarıda farklı oynayacağız. Ancak ne olursa Trabzon taraftarının alkışlayacağı bir mücadele vereceksiniz" diyor.

Birlikte hücum birlikte defans

İç saha ve deplasman için rakibin gücüne göre farklı taktikler belirleyecek Yanal, hücumda kanatlar başta tüm oyuncuların, defans yapılması gerektiğinde ise ofansif orta saha dahil tüm oyuncuların buna destek vermesini istiyor. Orta sahada adam eksiltebilen isimler tercih edilecek.

Hücum taktiği F.Bahçe'deki gibi

F.Bahçe'de Kuyt, Webo ve Sow üçlüsüyle hücumda başarılı Yanal, Trabzonspor'da da bunu uygulamak için transferlerin bu sisteme göre yapılmasında ısrarcı... Yanal, Trabzon'daki klasik sabit forvet anlayışını değiştirerek sürekli yer değiştirebilen isimlerle mücadele etmek istiyor.

Savunmada lider oyuncular

Yanal'ın Trabzonspor'a kazandırmak istediği sistemin en kilit noktası ise savunma hattı... Stoper mevkisi başta olmak üzere savunmada görev yapacak isimlerin tecrübeli isimlerden oluşmasını isteyen tecrübeli teknik adam, Slovakya kampının ardından bazı isimlere yol verecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor