Hacıosmanoğlu'na kötü haber!

Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor'un Hüseyin Avni Aker'de Gaziantepspor'u ağırladığı karşılamanın ardından bordo mavililerin o dönemki başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hakem Çağatay Şahan ve diğer hakemlerin alıkonulmasıyla ilgili sürdürülen soruşt

Hacıosmanoğlu'na kötü haber!
Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor'un Hüseyin Avni Aker'de Gaziantepspor'u ağırladığı karşılamanın ardından bordo mavililerin o dönemki başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hakem Çağatay Şahan ve diğer hakemlerin alıkonulmasıyla ilgili sürdürülen soruşturmada sona yaklaşıldı
 
Mynet'in haberine göre; Davaya bakan savcı 6 hakemin ve Türkiye Futbol Federasyonu görevlilerinin ifadelerini alma sürecini tamamladı. Hazırlanan dosyada; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu (MHK) veya Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nden (TFFHGD) herhangi bir müracaat ya da şikâyet bulunmuyor. 

Savcılık talimatıyla bulundukları illerde ifadelerine başvurulan Çağatay Şahan ve maçta görevli olan yardımcı hakemler;  kendilerini soyunma odasında alıkoyanlardan davacı ve şikâyetçi oldular. Ayrıca merkezi İtalya’da bulunan Avrupa Hakemler Federasyonu (European Federation of Refere) Avukat Stefano D’Ottavio’nun Trabzon Başsavcılığı’na verdiği dilekçe ile davaya müdahil oldu. Avrupa Hakemler Federasyonu da ilgililerden davacı ve şikâyetçi oldu.

26 KİŞİ İFADE VERECEK

Şikâyetçilerin ifade ve taleplerini dosyaya ekleyen savcılık makamının, yaklaşık 1 ay içerisinde iddianameyi hazırlayarak mahkemeye sunması bekleniyor. Savcının önündeki dosyada İbrahim Hacıosmanoğlu azmettirici olarak yer alıyor. Olayın hemen ardından stadyumdaki tüm güvenlik kamerası kayıtlarına el koyan başsavcılık; görüntüler üzerinde yaptığı analizler sonucu olaya karışan 25 kişiyi tespit etti. TFF Başkan Vekili İbrahim Usta ile birlikte 25 kişinin müştereken bu eyleme iştirak ettikleri değerlendiriliyor. Savcılığın tespit etmiş olduğu 26 şüphelinin ifadeleri aldıktan sonra; iddianamede tamamlanacak.

AZMETTİRİCİ İBRAHİM HACIOSMANOĞLU

Başta azmettirici İbrahim Hacıosmanoğlu olmak üzere; tüm şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 109.maddesi uyarınca dava açılması bekleniyor. Hürriyeti tahdit suçu kapsamında 2 ila 7 yıl arasında ceza talep etmesi gereken savcılık makamı; suçun birden fazla kişiyle, birden fazla kişiye karşı işlenmesi ve alıkonulan hakemlerin kamu görevlisi olması nedeniyle; cezasının ağırlaştığını ifade ediyor. Bu şartlarda iddianamede şüphelilerin 7,5 yılla 22,5 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edilecek. Şüpheliler hakkında en alt sınırdan ceza verilecek olsa bile; TCK’ya göre cezaların ertelenmesi de söz konusu olmayacak.

Dosyada sona doğru yaklaşılırken; sürecin uzayabilmesi de söz konusu. Çünkü savcılık tarafından tespit edilen 26 şüphelinin birçoğu Trabzon dışında ikamete sahip. Tamamının ikametlerinin bulunduğu yerleşim yerlerindeki savcılıklara, şüphelilerin ifadelerinin alınması için talimat yazıldı. Talimatların ulaşması, ifadelerin alınması ve dosyaya dahil edilmesi hayli zaman gerektiren bir prosedür. Bu prosedürde yaşanacak aksaklıklar dava açılması sürecini uzatabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor