"Hacıosmanoğlu yalan konuşuyor"

Trabzonspor’un eski oyuncularından Lemi Çelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun sürekli yalan konuştuğunu söyleyen Çelik, “Yaptığı işlerle kendisinin Trabzonsporlu olmadığını gösterdi” dedi HACIOSMANOĞLU’NU DESTE

"Hacıosmanoğlu yalan konuşuyor"

Trabzonspor’un eski oyuncularından Lemi Çelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun sürekli yalan konuştuğunu söyleyen Çelik, “Yaptığı işlerle kendisinin Trabzonsporlu olmadığını gösterdi” dedi

HACIOSMANOĞLU’NU DESTEKLEDİM AMA….

Trabzonspor’un efsane oyuncularından olan başbakan lakaplı eski futbolcusu Lemi Çelik, Günebakış'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na 2013 yılında destek verdiğini söyleyen Çelik, “O dönem Trabzonspor’un haklarını savunacağına inandığım, berabere kupa mücadelesi verdiğim. El ele Trabzonspor için uğraştığım İbrahim Hacıosmanoğlu’na destek verdim. Kendisi de o dönem de zaten, “Trabzonspor’un kupasını alacağım” diyordu. Bizde buna inandık ve kendisine destek verdik” dedi.

HACIOSMANOĞLU SÜREKLİ YANLIŞ YAPTI

Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun başkan seçildikten sonra sürekli yanlışlar yaptığını söyleyen Lemi Çelik, “Biz TFF’ye o dönem demediğimizi bırakmadık. Şimdi TFF’dekiler benimle konuşmuyor. Seninle o zaman el ele vermiş kupa mücadelemizi verirken, sen ne yapıyorsun Trabzonspor’un hakkını vermeyen Yıldırım Demirören’e destek verip başkan seçtiriyorsun. Bu olayları gördükten sonra kendisine 1 yıl destek verdikten sonra bende desteğimi çektim” dedi.

1.5 YILDA 5 TRABZONLU’YU KOVDU

Trabzonspor’da İbrahim Hacıosmanoğlu göreve gelirken, “Biz kendi öz kimliğimize döneceğiz” dediğini ve bunun tam tersini yaptığını da söyleyen Lemi Çelik, “Trabzonsporlu ve Trabzonlu olmamasına rağmen Trabzonlu olduğunu söyleyen Tolunay Kafkas’ı, yeteri kadar şans tanımadığı Mustafa Akçay’ı, Trabzonspor iyi giderken büyük değeri olan Hami Mandıralı’yı gönderiyorsun. Ünal Karaman’ı gönderiyorsun. Sonrasında Fatih Tekke göreve başlamadan onu gönderiyorsun. Trabzonspor’un öz kimliğini taşıyan 5 adamı 1.5 yılda yok ediyorsun kovuyorsun” ifadelerini kullandı.

26 TRANSFER YAPILDI AMA…

Trabzonspor’da İbrahim Hacıosmanoğlu’nun transfer politikalarının yanlış olduğunu da ifade eden Lemi Çelik, “Transfer yapacağız ve bu takımı şampiyon yapacağız deyip, transferde tek yetkili kişiyi futboldan anlamayan Burak Gürdal’a teslim etti. Ben gittim konuştum. Listeler Burak Gürdal’ın elinde başkan Hacıosmanoğlu’da tam karşımda. Başkanı uyardım bu alacağınız oyuncuların yüzde 99’u yanlış dedim. Beni dinlemedi. Zaten kimseyi dinlemiyor. Kendi kafasına göre gidiyor. Neymiş Burak Gürdal ile Vahid Halilhodzic görüşmüş onun raporları doğrultusunda transferler yapılıyormuş. Kalktılar 26 adam aldılar. Vahid Halilhodzic göreve geldi bu 26 adamdan 15 tanesini gönderip bana 10 tane adam alacaksınız dedi. ve o kadar transfer yapıp hem dünya rekoru kırdılar hem de kulübü borç batağına soktular. Şimdi ise o listeden 10 kişi bu takımda yok. Trabzonspor’un paralarını böyle batırdılar” dedi.

115 MİLYON TL BOŞA GİDİYOR

Trabzonspor’un bir yılda 25 Milyon TL tazminat ödediğini de söyleyen Lemi Çelik, “Kulüp bir yılda 25 Milyon TL tazminat ödemiş. Şuan kulüpte 7 adam farklı sahada idmana çıkıyor. Yıllık maliyetleri 30 Milyon TL. Şuanda 115 Milyon TL zarar ediyor Trabzonspor. Diyorlar bana neden İbrahim Hacıosmanoğlu’nu destekliyordun da şimdi değiştin. İşte bu yanlışları gördükten sonra, Trabzonspor menfaatlerini korumak için, uyarılarımızı eleştirilerimizi yapıyoruz” dedi.

TARİHİ BİR BORÇ YAPTI

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, eski başkan Sadri Şener hakkında konuşurken sürekli, “Kulübü borç batağına sokmuş. Biz göreve geldiğimizden 3 yıl sonra Trabzonspor’un borcu kalmayacak. Borçları sıfırlayacağız” dediğini de söyleyen Lemi, “Sadri Şener’i bende eleştirdim. 50 Milyon borçla aldı. 175 Milyon borçla bıraktı. Ama Hacıosmanoğlu, Trabzonspor tarihinden bu yana olan 175 TL’lik borcu, 2 yılda 350-400 Milyon TL’ye çıkardı. yani 2 katı artırdı. Şimdi gelsinler bana desinler ki bunlar yanlış. Bunlar yalan. Yalan söylüyorsun desinler” dedi.

HACIOSMANOĞLU YALAN KONUŞUYOR

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun görevde kaldığı sürede bazı şeyleri daha iyi anladığını söyleyen Lemi Çelik, “Ben onun Trabzonsporlu olmadığını anladım. Trabzonsporlu olan bir kişi Trabzonspor’a bu kadar zarar vermez. Trabzonspor diye bir derdi yok İbrahim Hacıosmanoğlu’nun. İbrahim Hacıosmanoğlu ne söylerse tersini yapıyor. İbrahim Hacıosmanoğlu yalancı bir insan. Sürekli yalan konuşuyor” dedi.

Süleyman Hurma turizmle uğraşsın

Süleyman Hurma’nın sportif direktörlük görevinde olmasını da yanlış bulduğunu söyleyen Lemi Çelik, “Süleyman Hurma bizim dönemimizde bizim uçak biletlerimizi kesen turizmci birisiydi. Daha sonra Kenan İskender ve Özkan Sümer, her ikisi de kendi dönemlerinde Süleyman Hurma’yı gönderdi. Daha çok tercümanlık ve seyahat işleri ile uğraşıyordu. Bu adam futbol oyanmış mı? hocalık yapmış mı? yok. Samsun da çalışmış batmış, Erzurum’da çalışmış batmış. Malatya’da çalışmış batmış. Kayseri’de çalışmış Kayseri küme düşmüş. Hepsi mi tesadüf?. Bu adam bugün tek yetkili olarak Trabzonspor’a geldi” dedi.

Trabzonspor’un santraforu yok

Trabzonspor’un santraforsuz oynadığını da ifade eden Lemi Çelik, “N’Doye alınırken, bu takımda santrafor olarak oynayamayacağını bilmeleri lazımdı. Ben en başında dedim onlara. Henrique’yi satmayın diye. Çünkü Trabzonspor’daki son senesinde iyi işler yapmıştı. Henrique’yi satıp Waris, Cardozo, Yatabare ve bu sene de N’Doye’yi getirdiler. Bu oyuncuların toplam maliyetleri 80-90 Milyon TL’ye dayanıyor. Henrique şimdi burada olsa çatır çatır gol atardı. Trabzonspor’da ise bu sezon santraforlar geride kalan 7 haftada gol atamadılar” dedi.

Erkan’ın hesabı başka

Trabzonspor’un geçen sezonun devre arasında 3 oyuncu transfer ettiğini de ifade eden Lemi Çelik, “Ben geçen sezon devre arasında Başkan yardımcısı Ali Uzunay’a Aytaç, Erkan ve Uğur’u almayın. Üzerine para koyup Ozan Tufan ve Şener’i alın dedim. Onlar ne yaptılar. Gittiler paraları bu 3 oyuncuya harcadılar. Şimdi Erkan ise kavga çıkartıyor. Birini boğazlıyor. Diğerine yumruk atıyor. Herhalde onun hesabı başka. Takımdan ayrılıp başka takıma gideyim. Bende kazanayım menajerim de kazansın hesabı yapıyor sanırım. Soyunma odasında sürekli kavga oluyor. Bunlar Trabzonspor’un iyi günleri. Bakalım ilerde daha neler göreceğiz” dedi.

Trabzonspor nasıl başarılı olur?

Trabzonspor’un başarı formülünü de veren Lemi Çelik, “Trabzonspor kendi öz kimliğini, kendi hırsınız ve kendi özünü taşımayanlara verilmediği sürece başarılı olamaz. Bakın geçmişte tüm şampiyonluklarda ve son 2010-2011 yılındaki şampiyonlukta hep Trabzonluların imzası var. Trabzon ağırlıklı bir yönetim ve takımın başında da Trabzonlu teknik direktör. Oyuncular içerisinde de Trabzon’un duygularını taşıyanlar vardı. Kadro kurarken 7-8 tane çekirdek oyuncu yani iskelet oyuncu bulacaksın. Bunlar da yerli ağırlıklı olacaklar. Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş hep böyle şampiyon oldular. Bunu kim yapacak Trabzon’da, şimdi bunları ben yapamıyorum. Hami yapamıyor, Ünal yapamıyor, Süleyman Hurma mı yapacak? Trabzon’un kimliğini ve özünü taşıyan bizim gibi futbolcularla bu kulüp bir yere gelir. Yoksa şansı yok. Trabzonspor başkalaştı. Trabzonspor kimliğinden ve kültüründen uzaklaştı. Hacıosmanoğlu, “Kulübü dinozorlardan kurtardım” diyor. Doğru evet birkaç tane yanlış insan vardı. Ama eski insanlardan bahsediyorsa yanlış. Çünkü o eski insanların 25 tane kupası var. Senin neyin var. 2.5 yılda sıfırın var ve dünyaları harcamışsın. Kulübü borç batağına saplamışsın” dedi.

Şota’yı sevmem eleştirmeyeceğim anlamına gelmez

“Ben Şota’yı seviyorum. Şota benim arkadaşım. O’nun attığı gollere 5 yıl boyunca çok sevindik. Şota’nın kişiliğine, kimliğine bir şey diyemem. Ama Şota sahaya yanlış bir kadro çıkardığı zaman ne diyelim. Bravo mu? diyelim. Osmanlı maçında 2-0 mağlup durumda iken, sen Medjani ve Aytaç’ı oyuna alıyorsan hücumcuları koymuyorsan yanlış yapıyorsun. Avrupa maçında yanlış kadro çıkarıyorsun. Konya maçında sahaya çıkardığın 11 yanlış. N’Doye ile maça başlıyorsun. N’Doye’ye deplasmanlardaki maçlarda şans vereceksin. Cardozo zaten deplasmanda seni bir kişi eksik oynatıyor. Bunu sokaktaki simitçiye sor sana söyler. Her şey ters. Şota bizi çağırdı da biz gitmedik mi. Şota ile ben sezon başında görüştüm. Git dedim santrafor al dedim. N’Doye ve Cardozo ile santrforsuz oynarsın. Hatta git sadece Şota’yı alma, yanına da bir tane Arçil’i al dedim.  Sen o kadar orta saha oyuncusu varken, gidiyorsun orta saha oyuncuları alıyorsun.  Ben futboldan bu yanlışları anlamayacağım da turizmci Süleyman bunları anlayacak”

Özer ile konuşmuyorum!

“Özer ile 3 yıldır konuşmuyorum. Hiçbir işine de karışmıyorum. Fenerbahçe’den ayrıldığı gün o süreçte Özer ile ilişkimi kestim. Aramızdaki kırgınlık ise transferi ile ilgili değil. Bir konuda kalbimi kırdı ve o dönemden beri konuşmuyorum. Özer benim yeğenim olabilir ama bu benim Trabzonspor sevgimin önüne geçmez. Benim orada çocuğum olsa, bilsem ki yarın çocuğumu kovacak olsalar ben yine bunları doğruları söylerim” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler