"Hacıosmanoğlu hükümetin sözcüsü müdür?"

Trabzonspor'da İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Gaziantepspor maçının ardından yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamaların yankıları sürmeye devam ediyor. Hacıosmanoğlu'nun sözlerini eleştirenler arasına son olarak CHP Trabzon İl Başkanlığı da eklendi.  CHP Trabzo

"Hacıosmanoğlu hükümetin sözcüsü müdür?"

Trabzonspor'da İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Gaziantepspor maçının ardından yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamaların yankıları sürmeye devam ediyor.

Hacıosmanoğlu'nun sözlerini eleştirenler arasına son olarak CHP Trabzon İl Başkanlığı da eklendi. 

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte Uzun'un açıklaması;

Trabzonspor anlı şanlıdır. Hacıosmanoğlu bunu taşıyamaz. 

Hükümetin Trabzonspor adına sözcüsü müdür? Kadınları buna alet edemez. Eşine sormalı Trabzonlu kadınların onurunu. Rahmetli annesinin  zaten kemikleri sızlamıştır.

Seçime bir kala Hacıosmanoğlu’nun kadınlara söylediği, “kadın gibi yaşamayız!” sözünün özrü kabahatinden büyüktür. Kadını aşağılamanın, cinsiyetçi ifadelerin savunması, mecazı, teşbihi olamaz. 

Bu, bölgenin yerleşmiş bir söylemi gibi, tüm Türkiye’ye kabul ettirilemez. Böyle bir bölgesel kabul yaratmak değil Trabzonspor başkanı, hiç kimsenin haddi değildir. 

Spor centilmenliktir. Türk futbolunda tarih yazmış, Karadeniz fırtınası efsane kulübün başkanının centilmenlik dışı bu söylemi, tüm Trabzon’a ve takıma mal edilemez. 

 Geçmişteki başkanlara sesleniyorum. Bıraktığınız miras sokak jargonuna teslim edilmiştir. Hacıosmanoğlu, Trabzonspor tarihindeki başkanlara bakıp ayağını denk alsın. 

 Dilin kemiği yoktur. Beyninizin arkasıdır ifade edilen. Bizim bölgemizde kullandığımız kalıp şudur:  “fikrin neyse zikrin odur”. 

 Biz bu açıklamayı siyaseten değil, tüm kadınlar ve bu duyarlılığımızı paylaşan herkes adına yapıyoruz. Cinsiyet ayrımcı bu dili kınıyoruz. Amacımız, bu topluma Kadın erkek eşitliğine inanan çocuklar yetiştirmektir. 

Hacıosmanoğlu sayesinde, çocuklarımıza, ne söylenilmemesi gerektiğini göstereceğimiz bir örneğimiz oldu. 

Ancak, biliyoruz ki tüm bu cüret, söz sahibinin arkasında olan bağnaz zihniyetten kaynaklanmaktadır. Bu zihniyeti icraata geçirenler ya da göz yumanlar aynı zamanda Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürüdür. 

Trabzonspor’a süregelen haksızlıkların farkında olduğumuzu beyan ediyoruz.Evet takımımız büyük bir haksızlığa uğramıştır. Ancak kamuoyunun gözü önünde hakemlere karşı işlenen suçlara göz yumulamaz.   Görevini yapmayanlar derhal istifa etmelidirler. Ama yaşananlar gösteriyor ki, yine onurlu bir istifa göremeyeceğiz. 

Çünkü bu kişiler, halkın değil, hükümetin temsilcileridir. 

Bunun hesabını, taraftarlarımız ve kongre üyeleri, Aralık ayındaki kongrede soracaktır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler