Hacıosmanoğlu: "Hakem hataları ile kaybetmeseydim burada olmazdım"

İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzonspor Olağan Genel Kurulunda seçimler öncesinde konuşma yaptı. Hacıosmanoğlu şunları söyledi; Herkesin bir hayali vardır. Bizimde bir çocukluk hayalimiz vardı. Cenabı Allah bunu bize nasip etti. Yaklaşık 3,5 yıl önce Trabzonspo

Hacıosmanoğlu: "Hakem hataları ile kaybetmeseydim burada olmazdım"

İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzonspor Olağan Genel Kurulunda seçimler öncesinde konuşma yaptı.

Hacıosmanoğlu şunları söyledi;

Herkesin bir hayali vardır. Bizimde bir çocukluk hayalimiz vardı. Cenabı Allah bunu bize nasip etti. Yaklaşık 3,5 yıl önce Trabzonspor delegeleri bizi bu göreve getirdi. Ben seçimleri kazandıktan sonra Trabzosnpor'u mahkeme kapılarına taşıdılar. Genel Kurul iradesine saygısızlık yapmak kimsenin haddine değildir. Ben buna inanıyorum. 

Biz rahat çalışamadık. Mahkemelerle bir taraftan uğraşırsınız. Kendini Trabzonspor'un sahibi sananlar sizle uğraşır. Şartlarımız çok ağır. Ben diyorum ki Aralıkta kongre var. Sportif ve ekonomik manada çökmüş bir takımı napacaksınız. Bırakın rahat çalışalım delege kongede kimi seçerse o olsun başkan. Trabzonspor battı dediler. Trabzonspor hiçbir zaman batmaz. Borç 400 milyon lira. Benim de hatam var. Ülkede bir çalkalanma oldu. Kurlarda farklılık oldu. Bizim artırdığımız 200 milyon liralık borcun 150  milyonu kendi içinden kaynaklanan borç.

Sportif başarı konusunda istediğimizi yapamadık ama Trabzonspor tarihinde 2 defa UEFA'da gruplardan çıkma başarısı gösterdi. Hakem hataları ile şampiyonluktan bizi uzaklaştırdılar. Bize eleştiri getirdiler. Kavga ederek bir yere varamazsınız diye bizi eleştirenler, hukuki mücadelemiz devam ediyor. Federasyonun da içinde olalım, hem orada güçlü olalım kavga etmeyelim. Önemli oyuncular aldık. Sezona başladık. Kimse tahmin etmiyordu. Trabzonspor'un önünü erken keselim yukarı çıkarsa sıkıntı yaratır dediler. Bize operasyon yaptılar. Bu operasyonun içeride ve dışarıda kolları var. Biz federasyona arkadaşlarımızı koyduk. İki senedir kavga ediyorduk. Bizim haklarımızı yiyordular. Şimdi etmiyoruz. Yine hakkımızı yiyorlar. Evet hamle hatalı oldu. Ama son sezonda Trabzonspor Trabzon'da hakem hataları ile maç kaybetmedi. Antep maçından sonra olaylar oldu. Bu topraklarda yaşayan insanların haysiyet ve onuru ile oynadığınızda onlar susacak insanlar değil. 

Trabzonspor'un hakkını savunduk diye 17 sene ceza alacaksan 17 değil 170 senede yatarız. Bizim Avrupa'da vermiş olduğumuz mücadelenin sonuna yaklaşıyoruz gerekçeli kararı bekliyoruz. Gerekçeli kararın ardından CAS ve FİFA'nın devreye girdiğinde neler yaşanacağını herkes biliyor. Bu ülkenin başına gelecek olan cezalar nedeniyle bize operasyon yaptılar. Asıl operasyonun hızlanmasının nedeni 2 gündür ulusal basında Trabzonlular bile bu başkanı kabul etmez diyorlar. Biz Türkiye ceza alsın diye bir derdimiz yok. Bizim isteğimiz Avrupa'nın verdiği cezaları TFF baskı yaparak uygulamasıdır. Baskı yaparak bizim verdiğimiz cezaları uygulayın diyecek. Hakem hataları ile başarısız olsaydım burada olmazdım.Ben bu şehrin bakanı olsam gidip Başkan adayının yönetimini oluşturmakla uğraşmam iş adamlarını toplayıp burada Trabzonspor'u kurtarma projesi uyguluyoruz derim. Trabzonspor'u kendi siyasi ticari bekası için kullananların dönemi sona ermektedir. bu şehrin genç nesili var. Bu şehri yönetecek insanlar var. Trabzonspor'un bir devrime ihtiyacı vardı. Bunu yaptık.."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler