Haber61.net Ajandası...

AK PARTİ NEDEN YIPRANDI?MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nden Prof. Özer Sencar’ın yaptığı son araştırmaya göre ise 2015 ilk yarısında AK Parti'nin yıpranma sürecinin etkilerini en fazla gördüğü döneme girerken, toplumdaki memnuniyetsizl

Haber61.net Ajandası...

AK PARTİ NEDEN YIPRANDI?

MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nden Prof. Özer Sencar’ın yaptığı son araştırmaya göre ise 2015 ilk yarısında AK Parti'nin yıpranma sürecinin etkilerini en fazla gördüğü döneme girerken, toplumdaki memnuniyetsizlik 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye oy kaybı olarak geri döndü.

Araştırmada muhtemel güncel gelişmelerden bağımsız olarak düşünüldüğünde AK Parti'nin hükümet ettiği son dönemeçte ekonomi, dış politika, eğitim ve demokrasi alanındaki başarı algısını muhafaza edemediği görüldü.

AK Parti’nin yıpranması ile ilgili süreci Trabzon sokaklarında vatandaşa sorduk işte aldığımız cevaplar:

Hüseyin Kılıç:”AK Parti’de kadro noktasında sıkıntı yaşanıyor bana göre.Gidenlerinin yerinin doldurulması noktasında üst düzeyde sıkıntı yaşanmaya devam edilirse AK Parti ileride daha büyük sıkıntı yaşar”

Mustafa Sönmez: ”AK Parti teşkilatları partinin içerde ve dışarıdaki politikasını anlayamıyor,özümsemiyor.Bu yüzden yerelde büyük sıkıntı yaşanıyor. İki broşür dağıtmak, yemeklere katılmak, gazetelerde boy göstermekle partili olunmaz. Partililerin kendilerini eğitmesi ve geliştirmesi gerek”

Özlem Doğan Yurdakul: "AK Parti her türlü olumsuzluğa ve şer güçlerin ittifakına karşın bana göre çok iyi oy aldı. Eğer erken seçim olursa AK Parti yüzde 45 ile yeniden tek başına iktidar olur”

Fahrettin Yokuşlu: “AK Parti yolsuzluk ve yoksulluk noktasında başarılı olamadı,son dönemlerde özünden koptu.Parti büyük sıkıntı içinde gidişatı hiç iyi görmüyorum”


“ARTVİNLİ BAKAN HABER61.NET’E KONUŞTU!” 2. SAYFADA

ARTVİNLİ BAKAN HABER61.NET’E KONUŞTU!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Artvin Yusufelili hemşerimiz Faruk Çelik üç döneme takıldığı içim yeniden aday olmamıştı.

Yeni hükümet kurulana kadar bakanlıktaki görevine devam edecek olan Bakan Çelik  ülkenin yeni dönemde hükümetsiz kalmayacağını belirterek “Hepimize düşen sorumluluklarımızı bilerek hareket etmek olacaktır. AK Parti ülke menfaatleri doğrultusunda dün e yapmışsa bugünde yarında aynı sorumlulukla üzerine düşeni yapacaktır” dedi.

CHP’nin Meclis’te asgari ücretin 1.500 TL olmasına ilişkin verdiği kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, “Asgari Ücret Komisyonunu lağvedersiniz, yepyeni bir düzenlemeye geçebilirsiniz ama biz bunun çok demokratik olmayacağı inancındayız" diye konuştu.

Çelik komisyonda uzlaşıldığı takdirde asgari ücretin 2 bin lira da olabileceğini ifade etti.Bakan  Çelik CHP'nin 1.500 TL asgari ücret vaadiyle ilgili olarak, "Asgari Ücret Komisyonunu lağvedersiniz, yepyeni bir düzenlemeye geçebilirsiniz ama biz bunun çok demokratik olmayacağı inancındayız" diye konuştu.

Çelik komisyonda uzlaşıldığı takdirde asgari ücretinbin 500 değil 2 bin lira da olabileceğine işaret etti.

“TRABZON’DA ALT YAPIDAN NEDEN  FUTBOLCU YETİŞMİYOR?” 3. SAYFADA

TRABZON’DA ALT YAPIDAN NEDEN  FUTBOLCU YETİŞMİYOR?

Bu köşeden zaman-zaman sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara yer veriyoruz.Tamer Pehlivan adlı okurumuzda Trabzon’da neden alt yapıdan futbolcu yetişmediği konusunda çok anlamlı bir paylaşım yapmış.

İşte Pehlivan’ın görüşleri: “Uzun zamandan beri Trabzon’da alt yapıdan futbolcu yetişmiyor diye söylenir durur. Sebebini kimse merak edipte sorgulamaz. Acizane fikrimi söylemek istiyorum. Amatör takımlarda çalışan hocalar 1000 ile 1500 lira arasında gelir elde ediyor ve biz bunlardan 1-2-3-4-5 milyon euro futbolcu yetiştirmesini bekliyoruz. Allah askına bu durum hiç bir matematiğe uyuyor mu? Değil futbol hiç bir iş kolunda böyle bir hesap var mı? Refah düzeyi iyi olmayan insanlar iyi üretim yapabilirler mi?

Trabzon’da her aile çocuğunu Trabzonspor’da görmek istiyor. Kimi gönderebiliyor kimi de amatör takımlara gönderiyor. Amatöre göndereninde hedefi Trabzonspor .Ancak bu çocuklar 8-10 yaşlarında başladıkları bu serüvende ne kadar destek alıyorlar. Amatör takım yetkilileri ve hocaları ne kadar ilgilenebiliyor.

Bu çocuklar profesyonel bir programa tabi tutuluyor mu. Kişiliklerinin gelişiminde, okul hayatların da, eğitimlerinde ne kadar takip ediliyor. Zaman ilerleyip ergenlik dönemine girdiklerinde, vücutlarının  bütün hormonal dengelerinin değiştiğinde yanlarında kimler var. Ha şunu diyebilirsiniz aileleri var onlar ilgilensin. O da bir bakış acısı ancak aileler ne kadar bilinçli. Trabzon da Trabzonspor kurumunun bu işle çok ciddi ilgilenmesi gerekmektedir.

Kolej mi kuracak, futbol okullarını mı yaygınlaştıracak orasını ben bilmem. Trabzonspor’un alt yapısı bütün şehirdir. Bir yabancı eksik alınıp ta ona verilecek para alt yapıya sonuç çok farklı  olmaz mi sizce. Kesinlikle olur. Trabzonspor alt yapısındaki hocalara çok ciddi yatırımlar yapılmalıdır. Futbolcu bu patates değil ki toprağa ekelim de çıksın. Çok ciddi bir yapılanmaya ihtiyaç var. Amatörün durumu ortada. Herkes taşın altına elini soksun. Trabzonspor’da oynayabilecek bir oyuncu en az 2 milyon euro etmelidir. Bu oyuncuyu yetiştirmekte öyle bedava olmuyor


“AYDIN’DAN SOYLU’YA CEVAP” 4. SAYFADA

AYDIN’DAN SOYLU’YA CEVAP

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu tek başına iktidarın Türkiye'ye katkısı olmadığını ve ülkeyi diktatörlüğe götürdüğünü düşünerek koalisyon öneren muhalefet partilerine birlikte hükümet kurma çağrısında bulunarak, "Hadi HDP, MHP, CHP birlikte iktidar kurun.

Birlikte iktidar olmayı deneyin, Türkiye'nin meselelerini çözün" açıklamasında bulundu.Soylu’nun açıklamasını değerlendiren MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın “Bize akıl vermeye çalışanlar önce bu ülkeyi neden yoksulluk ve yolsuzluk batağından çıkaramadıklarının açıklamasını yapsalar daha iyi olur” dedi.

Kahramanmaraş’ta İl Danışman Toplantısına katılan AK Parti Trabzon Milletvekili ve Genel Başkan yardımcısı Süleyman Soylu şu açıklamalarda bulundu:”13 yıldır ortaya koyduğunuz bu büyük mücadeleyi aynı anlayış ve aynı istikamette hep beraber devam ettireceğiz. Hiçbir endişeniz olmasın.

Yarına ait, partimizin geleceğine ait, ülkemizin geleceğine ait, hiçbir tereddüt içerisinde bulunmayın. Milletimizin iradesi ve milletimizin verdiği oy bizim başımız üzerinedir. Ne 2023’ten, ne 2053’ten, ne 2071’den vazgeçmedik. Dün 2023 diyorduk, bugün de diyoruz. Bu milletin söylediklerine riayet ettiğimiz ve bu milleti efendi gördüğümüz müddetçe aynı istikamette yürüyeceğimizden hiçbir endişeniz ve hiçbir endişeniz ve kuşkunuz olmasın”


“EN FAZLA ORUÇ TUTMA ORANI KARADENİZ’DE!” 5. SAYFADA

EN FAZLA ORUÇ TUTMA ORANI KARADENİZ’DE!

Gezici Araştırmanın Türkiye Din Araştırması’nda 4 bin 860 kişiyle yüz yüze görüşül¬dü. Dini ibadetleri yerine getirme oranında azalma var. Kendinizi muhafazakar olarak tanımlar mısınız’ sorusuna yüzde 30,2 ‘Evet’, yüzde 34 Muhafazakar değilim’ dedi.

Yaş yükseldikçe muhafazakarım diyenlerin oranı yükseldi. Eğitim arttıkça hayır cevapları da arttı. 2013’ten itibaren muhafazakarların oranı azaldı. 2013’te yüzde 28.2 olan düzenli namaz kılanların oranı 2015’te 26.2’ye düştü. Kadınların daha düzenli namaz kıldığı ve yaş yükseldikçe düzenli namaz oranının arttığı belirlendi. Eğitim yükseldikçe namaz kılanların oranıazaldı.

Yaş yükseldikçe oruç tutma oranları arttı. Kadınların erkeklere göre daha fazla oruç tuttuğu belirlendi. İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güney Anadolu’da oruç tutma oranı Türkiye ortalamasının üzerinde çıktı.  Başörtüsü kullananların oranında düşüş var. 18-27 yaş arasında türban kullanım oranı diğer yaş gruplarına göre 4 kat daha fazla. Dini programların izlenme oranları Ramazan ayında dahi ilk 15’te yer alamadı. İlk 15’i eğlence programları ile diziler kapladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler