Güneş'ten Trabzonspor sözleri

"UEFA'dan ceza aldılar ama..."

Güneş'ten Trabzonspor sözleri
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, sıkıntıda olmasına rağmen Trabzonspor ve Galatasaray'ın transfer yapabildiğini ancak kendilerinin yapamadıklarını söyledi.

Siyah-beyazlı takımın başında geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan Şenol Güneş, kulübün son durumu ile ilgili Lig TV'de açıklamalarda bulundu.
 
"Yönetimle konuştuk, hiçbir şey değişmiyor"
Transferle ilgili konuşan Güneş, "Şu an 5-6 oyuncu lazım, en az 3 isim alınmalı. Sol bek lazım, stoper lazım. Tosic sol bek, Adriano sol bek. 4 tane stoper şart. Bunları yönetimle konuştuk, sizlerle konuştuk, hiçbir şey değişmiyor. Türkiye'de kendi kafasındaki planlar yapılıyor. Bizim istediğimiz bazı oyuncular vardı, Galatasaray zaten aldı. Biz şampiyon olmuşken transfer yapamıyorken, UEFA'dan ceza alan Trabzonspor, Galatasaray transfer yapıyor. Bunu ben anlamam, kafam basmaz. Santrfor alınmadığı müddetçe, bu takımdaki oyuncular bu baskının altında ezilecekler" dedi. Güneş, Milan'a transfer olduğu konuşulan Jose Sosa ile ilgili, "Sosa'ya ilişkin benim söyleyebileceğim hiçbir şey yok. Bunlar benim bilmediğim konular. Ben de gazetelerden okuyorum" diye konuştu.
 
"Dört tane oyuncunun gitmemesi gerekir"
Dört oyuncu ile yolların ayrıldığını hatırlatan tecrübeli teknik adam, "Şampiyon kadrodan dört tane oyuncunun gitmemesi gerekir. Bu oyuncuların bu hale gelmemesi lazım. Bunda benim hatam var, yönetimin hatası var. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız, gitmek mantıklı değil. O zaman ilk ben giderim. Para durumu var, saygı duyuyorum ama daha çok mutlu olmamız gerekirken daha çok mutsuzluğa neden gidiyoruz anlamıyorum" değerlendirmesini yaptı.
 
"Yaşanan olayları kullanan futbolcular var"
Şenol Güneş, bazı futbolcuların son dönemde Türkiye'de yaşanan olayları kullandığını ifade ederek, "Türkiye'den gitmek isteyenlere hak vermiyorum. Gelip burada yaşadıktan sonra bu işi bahane için kullanıyorlar. Zaten yaşıyorsun, arkadaşın da yaşıyor. İşine geldi mi onu kullanıyorsun, işine geldi mi aileni kullanıyorsun, işine geldi mi hocayı beğenmiyorsun. Bosman futbolu bozdu. Oyuncu hakları değiştirilmeli, kulüpler biraz daha düşünülmeli. Oyuncu geliyor, 'Ben oynamıyorum' diyor, kamuoyu da gitsin diyor. Ben hoca olarak ne yapacağım? Ben, seni iyi çalıştırıyorum gidiyorsun, ben seni kötü çalıştırıyorum takıma zarar veriyorsun. Böyle bir mantık olur mu" diye konuştu.
 
"Gomez gibi birinin bulunması lazım"
Alman golcü Mario Gomez'in takımdan ayrılmasından sonra psikolojik olarak boşluk yaşanabileceğini vurgulayan Güneş, "Kulübü biz yönetmiyoruz. Biz takımı yönetiyoruz. Patron var, genel müdür var. Genel hesaba bakılır en son kararı patron verir. Defansıfımızda sıkıntı vardı, hala var. Galatasaray'ın 4 tane stoperi vardı, yine stoper aldı. Forvette Gomez'den sonra psikolojik olarak boşluk olabilir. Yine öyle birinin bulunması lazım. Süper Kupa'da Cenk oynadı, Cenk yetenekleri itibariyle daha iyi işler yapabilirdi ama eleştiri geldi. Haksızlık olabiliyor, Cenk o pozisyonları gol yapabilecek kapasitede" şeklinde konuştu.
 
"Eren ve Serdar'ı istedik"
Şenol Güneş, Galatasaray'a transfer olan Serdar Aziz ve Eren Derdiyok için resmi teklif yaptıklarını belirterek, "Eren'i alma durumu vardı, soruldu ama olmadı. Eren'den başka biri de vardı. Eren ilk tercihim değildi ama olmadı. Serdar Aziz'e teklif yapıldı. Galatasaray bu ikisini aldı, alan kulüplere hayırlı olsun. Biz de başkasını alırız. Transfer olmadı diye çaresiz değiliz. Süper Kupa'da oynadık ama alamadık, daha iyisini yapabiliriz. Daha iyi olması için transfer tekliflerimiz var" ifadelerini kullandı.
 
"Hedef şampiyonluk"
Yeni sezondaki hedeflerini de açıklayan tecrübeli çalıştırıcı, "Hedefimiz şampiyonluk, bir diğer hedef Şampiyonlar Ligi'nden çıkmak. Öyle bir oynamalıyız ki, rakipler de bizi takdir etmeli. Eğer oynayamıyorsak biz alkışlayacağız, gücümüz yetmiyorsa ne yapalım? Biz bunun için çalışıyoruz. Kupayı kaybettik, üzüldüm ama oyuncular neyin ne olacağını gördü. Bunun artılarını ve eksilerini ortaya koyalım. Maçlara çıkacağız ve kazanmak için oynayacağız. Güzel futbolla kazanmak için oynayacağız" şeklinde konuştu.
 
"Futbol artık tekdüze oldu"
Oyun sisteminin değişip değişmeyeceğinin sorulması üzerine Şenol Güneş, "Genel oturttuğumuz bir oyun yapısı var. Hücum zenginliği açısından göze hoş gelmesini istiyorum. Şaşırtmalı olsun istiyorum. İzleyen sıkılmamalı. Rakibi beklediği yerden değil başka bir yerden vurmalısın. Futbol artık tekdüze oldu. Çok fazla kolay maç görmüyorsunuz. Herkes birbirini tanıyor. Yaratıcılığı olan oyuncuları ön plana çıkartıyoruz. Bu oyuncu daha fazla çalışmalı, bunun için uğraşıyoruz" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler