Galibiyetin mimarı M'bia

Bordo-Mavililer, Stephane Mbia’nın transferi için çok uğraştı. Dönemin teknik direktörü Ersun Yanal’ın ısrarla istediği yıldız futbolcu için yönetim tüm fedakarlıkları yaptı, Mbia, Trabzonspor’a kazandırıldı. Fırtına’nın bir diğer dikkat çeken transferi i

Galibiyetin mimarı M'bia
Bordo-Mavililer, Stephane Mbia’nın transferi için çok uğraştı. Dönemin teknik direktörü Ersun Yanal’ın ısrarla istediği yıldız futbolcu için yönetim tüm fedakarlıkları yaptı, Mbia, Trabzonspor’a kazandırıldı. Fırtına’nın bir diğer dikkat çeken transferi ise Lazio’dan alınan sağ bek Luis Pedro Cavanda oldu.
 
İki oyuncu da dün akşam Beşiktaş karşısında ilk 11’de sahaya çıktı. Stephane Mbia, Bordo-Mavililer’in saha içindeki komutanı gibiydi. Kamerunlu oyuncu arkadaşlarını yönetti, durmaları gereken yeri, hangi anda temponun düşürülmesi gerektiğini anlattı. 
 
Defansif anlamda, Beşiktaşlı oyunculardan kaptığı toplarla ve yaptığı yerinde müdahalelerle kusursuz oynadı. Takımı hücuma çıktığında da önemli katkılar yaptı. Yusuf’un golünde N’Doye’ye pası atan isim de Mbia’ydı. Tecrübeli futbolcu, müthiş performansıyla galibiyetin mimarlarından oldu.
 
N’Doye asistini yaptı
 
Cavanda ise karşısında değişerek oynayan Olcay Şahan ve Ricardo Quaresma karşısında neredeyse hiç hata yapmadı. Birçok pozisyonda hızı sayesinde topa rakiplerinden önce müdahale ederek kalesinde tehlike yaşanmasının önüne geçti. 
 
Sağ kanattan yaptığı bindirmelerle hücumda da etkili olan Cavanda, futboluyla göz doldurdu. Cardozo’nun yerine görev yapan bir diğer yeni transfer Dame N’Doye ise Beşiktaş savunması karşısında 90 dakika boyunca savaştı, ilk golde Yusuf’a asisti yapan isim oldu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor