Galatasaray'dan Trabzonspor'a servet

Son yıllarda Trabzonspor'a adeta yapıştılar

Galatasaray'dan Trabzonspor'a servet
Trabzonspor'un şampiyon olduğu 2010-11 sezonunun ardından Galatasaray bordo mavili takımdan hemen her yıl oyuncu transfer etti. Bordo mavililer Galatasaray'da yaklaşık 14 Milyon Euro transfer bedeli aldı.

 Bordo mavililerden 7. transferini Cavanda ile yapan Galatasaray, son 5 sezonda bordo mavililere 14 milyon Euro bonservis ödedi! Temmuz 2011'de Selçuk İnan transferiyle Trabzonspor jenerasyonunu kadrosuna katmaya başlayan Galatasaray sadece Selçuk ve Ceyhun Gülselam'ı bedelsiz aldı. Sarı kırmızılı kulüp buna karşın dört bordo mavili oyuncu için kasasından yaklaşık 14 milyon Euro çıkardı.

İLK BONSERVİS BAYTAR'A ÖDENDİ

Bordo mavililer, G.Saray'dan ilk bonservisi Engin Baytar transferiyle aldı. G.Saray, Engin için 1.1 milyon Euro ödedi. G.Saray, 1 yıl sonra Trabzon'un gönderdiği Umut Bulut'u Toulouse'dan alıp kadrosuna kattı. Kulüp, kısa bir süre sonra ise, 5 milyon Euro karşılığında Burak Yılmaz'ı renklerine bağladı. Anlaşma gereği bir sonraki satıştan yüzde 25 pay talep eden Trabzonspor, geçen sezon 8 milyon Euro'ya Çin'e transfer olan Burak'tan 2 milyon Euro daha kazandı.

OLCAN'A 4, CAVANDA'YA 1.8 MİLYON

İki sezon aradan sonra bu kez Olcan Adın'a kancayı atan Aslan, Trabzonspor'a 4 milyon Euro benservis bedeli ödedi. Geçen sezon gösterdiği performansla dikkat çeken, ancak disiplin sorunu nedeniyle Ersun Yanal'ın kadroda düşünmediği Cavanda'ya talip olan G.Saray, zincirin son halkasını 1.8 milyon Euro ödediği Belçikalı ile tamamladı. Böylece G.Saray'ın kasasından Trabzon'un kasasına son 5 sezonda 4 oyuncu satışıyla yaklaşık 14 milyon Euro girmiş oldu. (Hürriyet)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor