"Federasyon, Türk Futbolunun Yüz Karası"

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, "Yıldırım Demirören ve yönetiminin zerre kadar bir duruşları varsa istifa etsinler. O koltuğa yakışmıyorlar. Türk futbolunun yüz karası olarak görüyorum federasyonu" dedi. Hakem kararları ile günde

"Federasyon, Türk Futbolunun Yüz Karası"

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, "Yıldırım Demirören ve yönetiminin zerre kadar bir duruşları varsa istifa etsinler. O koltuğa yakışmıyorlar. Türk futbolunun yüz karası olarak görüyorum federasyonu" dedi.

Hakem kararları ile gündeme oturan Galatasaray - Trabzonspor karşılaşmasının yankıları sürüyor. 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, olaylı maç sonrası karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel'in kararları hakkında açıklamalarda bulundu. Hatayoğlu, "Galatasaray maçında tüm dünyanın da gördüğü bir hakem katliamına tanık olduk. Herhalde böyle bir maç dünya futbol tarihinde yoktur. Hakemin kasıtlı verdiği kararlar, kartlık olmayan pozisyonlarda takımı 7 kişi bırakması bence Türk futbolunu yönetenler için çok acı bir tablo. Trabzonspor'un 30 senedir şampiyonlukları gasp ediliyor. Trabzonspor her türlü haksızlığa uğruyor. Dünkü maç gibi bir katliamda görülmemiştir. Geçmişte olan olumsuzluklara bir sünger çekilip artık aylarca bu maç konuşulacak. Hakem yanlış kararlar verebilir ama art niyet ortaya koyulduğu zaman milyonlarca takım taraftarının buna tepki gösterdiği ortadadır" dedi.

"TRABZONSPOR'A KARŞI BİR SAVAŞ AÇILMIŞ DURUMDA"

Trabzonspor'a karşı bir savaş açıldığını belirten Hatayoğlu, "Trabzonspor 3 Temmuz'dan beri olağanüstü bir şekilde federasyon destekli Trabzonspor'a karşı bir savaş açmış durumda. Tüm olumsuzlukları Trabzonspor üzerinden gidermeye çalışıyorlar. Sanki tüm sorumluluk Trabzonspor'da gibi. Hakemler de bu psikoloji ile sahaya çıkıyor. Bir hakem hata yapabilir ama bu şekilde karar veremez. Yıldırım Demirören ve yönetiminin zerre kadar bir duruşları varsa istifa etsinler. O koltuğa yakışmıyorlar. 3 Temmuz sürecini bertaraf etmek için başa gelmiş bir yönetimden de Anadolu takımlarına adalet beklemek yersizdir. Ben Türk futbolunun yüz karası olarak görüyorum federasyonu" diye konuştu.

"TÜRK FUTBOLUNUN MARKA DEĞERİ KALMADI"

Bir önceki MHK başkanının istifa ettiğini hatırlatan Hatayoğlu, mevcut MHK'yi de istifaya çağırarak, "Artık belli insanların dahi bu haksızlığa tahammül edemediklerini görüyoruz. MHK de kesinlikle istifa etmeli. Bunun sorumluluğu sadece hakemde değil. Türk futbolunun önü açılmalıdır. Tüm kulüpler ortak hareket ederek bir federasyon başkanı seçmelidir. Bu anlayışlarla Türk futbolu çok çok kötüye gidecektir. Türk futbolunun marka değeri kalmadı" şeklinde konuştu.

"MUSTAFA DENİZLİ'NİN AÇIKLAMALARI YALAN"

Trabzonspor maçı sonrası sarı-kırmızılı teknik patron Mustafa Denizli'nin açıklamaları hakkında da yorumda bulunan Hatayoğlu, "Mustafa Denizli 30 yıla aşkındır bu ülkede çalışmış birisi. Dünkü maçtan sonra kendisine yakışmayacak ifadeler kullandı. Pozisyonları görmedim demesi bence yalan. Nasıl görmezsiniz ya siz bir teknik direktörsünüz. Saha içinde olanlara görüp de müdahale ediyorsunuz, kenardan ya da hakemler kendi aleyhinize bir pozisyon verdiğinde itiraz etmiyor musunuz? "Ben pozisyonları görmedim" sözü yalandır. Sonra da "Ben futbolcularla konuştum, hakemlerin verdiği kararlar doğrudur" diye söylemesi gerçekten pervasızca açıklamalardır" dedi.

"EN SERT ŞEKİLDE HER YERDE TEPKİMİZİ KOYACAĞIZ"

"Trabzonspor bundan sonra nasıl bir yol izlemeli" sorusuna ise Hatayoğlu, "Başkanımız gerekli açıklamaları yaptı. Büyük bir haksızlığa tabi tutulduğumuz ve bu işin sonuna kadar bir bütün olarak devam etmemiz gerekliği konusunda. Trabzonspor taraftarı çok metanetli davranıyor. Geçmişten bugüne Trabzonspor'a yapılan bu saldırıları ufak defek olaylar hariç yıkmadan dökmeden tepkileri ortaya koyuyorlar. Biz demokratik olarak tepkimizi en sert şekilde her yerde koyacağız" açıklamalarında bulundu.

SALİH YORUMU

Galatasaray maçında hakeme kırmızı kart göstererek dünya gündemine oturan bordo-mavili oyuncu Salih Dursun hakkında da değerlendirmede bulunan Başkan Hatayoğlu, "Salih'in pozisyonu maç içerisinde olmayan bir pozisyon. O dakikaya kadar 3 kırmızı kart gösterilmiş. Salih o pozisyonda artık hakemin yaptığı haksızlıklara bir isyan bir tepki olarak hakeme kırmızı kart gösterip eliyle siz dışarı çıkın diye bir tavırda bulundu. Bence futbol literatürüne geçecek bir tavırdı. Tek geçerli kart Salih Dursun'un hakeme gösterdiği kırmızı kart" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler