Ersun Yanal: "Toparlanacağız"

Trabzonspor teknik Direktörü Ersun Yanal açıklamalarda bulundu.

Ersun Yanal: "Toparlanacağız"
Trabzonspor Teknik Direktör Ersun Yanal, Türkiye'nin en iyi hücum yapan takımına karşı oynadıklarını belirterek, en kısa zamanda toparlanacaklarını söyledi.

Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, rakibin istediğinin olduğunu belirterek, "Atağa çıkarken top kaybı ile oyunun avantajlı olabileceğimiz yerinde geriye düştük. Önde etkisiz olduk. Rakibin istediği oldu ve rakip oldukça yaslanarak oynadığı için onun dediği oldu" ifadelerini kullandı.

"EMEKLEYEN BİR TAKIMIZ"

Yanal, "Bir taraftan da istediğimiz arzu ettiğimiz oyun kalitesini ortaya koymak adına yaptığımız çabanın daha hızlı geriye gelmesi gerekiyor. Emekleyen bir takımız. Ayağa kalkmamız gerekiyor, süreci hızlandırmak için. Nasıl ayağa kaldıracağımızı takım içinde biran önce çözmemiz gerekiyor. Devreye kadar böyle gideceğiz ve bu oyuncularla gideceğiz. Bu oyuncuların performansı özellikle öndeki performansı daha hızlı yukarıya çekmememiz lazım. Ofansif gücümüzü bugün daha çok ayağa kaldıracak teşebbüsü, cesareti oyuncularımızdan beklerdim. Bunu yapabilecek kalitede oyuncularımız var. Önümüzdeki haftalarda artık bunu kullanıp en iyi şekilde süreci hızlandırmamız gerekiyor. Bu zor bir süreç. Bu dönemde zorluklara karşı hepimiz durmak zorundayız. Bunlar olacak ama bu takımın gereklerini ve eksiklerini çok iyi biliyoruz" dedi.

AÇIKLAMALARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

"ÇOK FAZLA OYUNCU ALMADIK"

Yanal, transfer ve yapılan transferlerle ilgili soruya ise şöyle cevap verdi: 

"Transfer yapmak iki ana konuya bağlıydı. Bir tanesi mali konularda belli limiti tutturmak zorundayız. Bu konuda oyuncularımızın hepsi genç ve yetenekli oyuncularımız var. İçimizde iyi oyuncular da var. Çok çabuk performans alınan yeni kurulmuş takım çok az hatırlıyorum. 12-15 oyuncu değil, 7-8 oyuncu aldık. Çok fazla oyuncu almadık. Genç oyuncular da var. Kullanmadığımız 1-2 oyuncu var. Ramil genç oyuncu onu kullanmadık. Bero, genç katıldı aramıza onu da kullanacağız. Yavaş yavaş Türkiye ligini öğrenmeleri gerekiyor. Trabzonspor'un mali yapısına uygun olmayan transferler yapılmayacak. Bu zaman dilimi bir süreç, bunu göreceğiz. En iyi şekilde iyileşip en iyi şekilde belli bir noktaya gelecek takım oluşturacağız. Sayın başkanın vermiş olduğu beyanatlara istinaden şu anda oldukça fazlasıyla mali iyileşmeler var. Bu iyileşmelerin devamını, sürekliliğini biz takımdaki sonuçlarla almak zorundayız. Bunun için bize biraz toleransla davranırsanız zamanın iyi olacağını düşünüyorum." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler