Ersun Yanal tarihe geçti

Trabzonspor'un resmen anlaşmaya varıldığını açıkladığı teknik direktör Ersun Yanal, bordo mavili kulübün tarihine geçti. Yanal, Trabzonlu teknik adamlar Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer ve Şenol Güneş'den sonra bordo-mavili takımı en fazla çalıştıran isim

Ersun Yanal tarihe geçti

Trabzonspor'un resmen anlaşmaya varıldığını açıkladığı teknik direktör Ersun Yanal, bordo mavili kulübün tarihine geçti.

Yanal, Trabzonlu teknik adamlar Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer ve Şenol Güneş'den sonra bordo-mavili takımı en fazla çalıştıran isim olacak.

İLK KEZ 2007-2008 SEZONUNDA GÖREV ALDI

Teknik Direktör Ersun Yanal'ın, bordo-mavili kulüple ilk tanışması 2007-2008 sezonunun 10. haftasında gerçekleşti. Dönemin Başkanı Nuri Albayrak, Teknik Direktör Ziya Doğan ile yollarını ayırmasının ardından takımın başına Ersun Yanal'ı getirdi. Trabzonspor'un Ankaraspor'u 2-1 yendiği karşılaşma ile takımın başında ilk maçına çıkan Yanal, o sezon 24 lig maçında 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak sezonu tamamlamış, 49 puan ile ligi 6. sırada bitirmişti.

2008-2009 sezonuna Ersun Yanal ile başlayan bordo-mavililer ligin 29. haftasında tecrübeli teknik adam ile yollarını ayırdı. Şampiyonluk mücadelesi içerisinde yer alan Karadeniz ekibinde ligin 29. haftasında deplasmanda Sivasspor'a 3-0 kaybedilen maçın ardından dönemin başkanı Sadri Şener, Yanal ile yolları ayırdı. Yanal, 29 maçta 15 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 yenilgi almıştı. Ersun Yanal takımı 53 puan ile 3. sırada bırakırken, yerine altyapı antrenörü Ahmet Özen göreve getirildi. Karadeniz ekibi sezonu 65 puanla sezonu 3. sırada tamamladı.

HACIOSMANOĞLU İLE UYUM SAĞLAYAMADI

Teknik Direktör Ersun Yanal, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde ikinci kez Trabzonspor'a geldi. Bordo-mavili takıma geldiği ikinci dönemde bu kez istediği çalışma ortamını bulamadı. Teknik Direktör Vahid Halilhodzic'in takımdan ayrılmasından sonra 2014-15 sezonunda 22 Kasım 2014'de oynanan Galatasaray maçında takımında başında yer alan tecrübeli teknik adam sahadan 3-0 galip ayrılmıştı. Bordo-mavililer Ersun Yanal ile birlikte söz konusu sezonda oynadığı 25 maçta 13 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 yenilgi elde etti. Trabzonspor söz konusu sezonu ise 57 puan ile 5. sırada tamamladı. Yanal'ın sözleşmesi ise 3 Temmuz 2015 tarihinde karşılıklı olarak feshedilerek sezona bordo-mavili takımla başlayamadı.

ERSUN YANAL, TRABZONLU YANAL OLMA YOLUNDA

Ersun Yanal, Trabzon'lu teknik adamlar dışında bordo-mavili takımı en fazla çalıştıracak ilk isim oldu. Ahmet Suat Özyazıcı 6, Özkan Sümer 5 ve Şenol Güneş 4 kez Trabzonspor'u en çok çalıştıran isimler olurken, Ersun Yanal da bordo-mavili takımın başına 3. kez geçerek Karadeniz ekibini en çok çalıştıracak isimler arasındaki yerini alarak kulübün tarihine geçti. Ziya Doğan, Vahid Halilhodzic ve Sadi Tekelioğlu ise Karadeniz ekibinin başına iki kez göreve gelmişlerdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler