Efsanelerden derbi analizi

Trabzonspor’un efsane oyuncularından Ali Kemal Denizci ,Turgay Semercioğlu ve Bekir barcın bu akşam oynanacak olan Beşiktaş – Trabzonspor derbisi öncesi analizlerini Haber61 Spor Servisine  aktardılar. Ali Kemal Denizci : “Önce durdur sonra vur” Ali Kemal

Efsanelerden derbi analizi

Trabzonspor’un efsane oyuncularından Ali Kemal Denizci ,Turgay Semercioğlu ve Bekir barcın bu akşam oynanacak olan Beşiktaş – Trabzonspor derbisi öncesi analizlerini Haber61 Spor Servisine  aktardılar.

Ali Kemal Denizci : “Önce durdur sonra vur”

Ali Kemal Denizci yaptığı açıklamada, Beşiktaş takımının birebirde çok iyi adamları var. Trabzonspor’un bunu bilerek oynaması gerekiyor. Trabzonspor muhakkak dengeli bir oyun anlayışını benimsemesi gerekiyor. Hani ben bazen derim ya korkusuz olan kazanır tabi ki kesinlikle bu dediğim doğru. Beşiktaş takımını çıkışta durdurup kapacağı topları çabuk değerlendirirse, Beşiktaş karşısında başarılı olur. Bunun geçen yıl bir örneğini Trabzonspor Fenerbahçe karşısında yaşadı. Berabere kaldık ve beraberliğe sevindik Fenerbahçe’den korktuk, adamların kalesine gidemedik ve rezil olduk farkında değiliz ama o maçın ardından yapılan açıklamalarda Fenerbahçe ile berabere kaldık ve mutlu olduk açıklamaları yapılmıştı dedi.

Trabzonspor korkusuz düşüncede olursa maçı kazanır. Trabzonspor için bu doğrultu da beraberliğin bile bir anlamı yoktur. Trabzonspor akıllı oynayacak önce Beşiktaş’ı durduracak sonra vuracak dedi.

Beşiktaş’ın hücum etkinliğinde daha özellikli oyunculara sahip olduğunu belirten Denizci, hucüm zenginliği fazla olan takım geriye dönüşlerde sıkıntı yaşaması muhtemeldir. Trabzonspor bu zaafı kendi lehine çevirirse başarılı olur ama Trabzonspor sadece Beşiktaş’ı durdurmaya çalışır gol atmayı düşünmez maçı berabere tamamlamayı düşünürse İstanbul’dan hüsran ile döner dedi.

Trabzonspor’un Beşiktaş karşısında Şota  Arveladze’nin forvet hattında Cardozo mu ,N’doye’yimi tercih etmeli sorusunu yanıtlayan Denizci, Cardozo baston gibi olmuş. Cardozo’yu baskı kurduğun takımlara karşı oynatabilirsin. Kontra atak oyununda Cardozo ileri de baston gibi durur ifadelerini kullandı.

Derbi maçıyla ilgili skor tahmininde de bulunan Denizci, görünüş maçın Beşiktaş’ın galibiyetiyle biteceği şeklinde ama dediğim gibi Trabzonspor akıllı olursa tüm kişileri sükutu hayale uğratabilir ve de bu zor bir olay değil. Trabzonspor’un kadrosu da kötü bir kadro değil. Trabzonspor korkmayıp akıllı olursa bu işi de görebilir dedi.

Turgay Semecioğlu: “Trabzonspor henüz hazır değil”

Efsane oyunculardan Turgay Semercioğlu yaptığı değerlendirmede , Beşiktaş ligin ilk hafta maçını deplasmanda Mersin İdmanyurduna karşı oynadı ve karşılaşmadan 5-2 galip ayrıldı ve sezon başı olmasına rağmen ilk maçta çok iyi bir performans gösterdi. Kadro olarak da Beşiktaş’ın kadrosu gayet iyi.

Trabzonspor – Bursaspor maçını canlı gözle izledim. Trabzonspor’u Bursaspor karşısında hazır bulmadım. Beşiktaş daha hazır bir görüntü verdi ama derbi maçlarının seyri havası hiçbir zaman belli olmuyor.

Beşiktaş kendi sahasında oynayacak Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynayacak. Trabzonspor içinde Olimpiyat Stadyumu yabancı bir saha değil. İki takımın oyuncu kadrolarını kafamda karşılaştırıyorum ve bizim için en güzel sonuç beraberlik olarak görünüyor dedi.

Trabzonspor’un Beşiktaş’ı yenme formülünü açıklayan Semercioğlu, bir kere Beşiktaş’ı yenmemiz için onlardan çok koşmalıyız. Çok iyi mücadele etmeliyiz. Defansif yönden çok az hata yapmalıyız ve uyum içinde olmalıyız ama sezon başı olduğu için takımlardaki oyuncular devamlı değiştiği için bu oyuncu devamlılığı yakalanamıyor. Trabzonspor tam takım olamıyor ben öyle görüyorum dedi.

Şota Arveladze’nin bu derbiyi kaldıracak yapıda bir isim olduğunu belirten Semercioğlu, Trabzon’da yıllarca futbol oynamış Avrupa deneyimi yaşamış bir Teknik adam ve bence başarılı bir teknik adam yorumunda bulundu.

Bekir Barçın : “Trabzonspor defansını sağlam tutmalı”

Beşiktaş karşısında Trabzonspor eğer maçı kazanmak istiyorsa defansını sağlam tutacak orta sahasını kalabalık tutması gerektiğini belirten efsane oyunculardan Bekir  Barçın, maç içinde yakaladığı pozisyonları iyi değerlendirirse maçı kazanmaması için bir neden yok dedi.

Trabzonspor’un mevcut kadrosunun iyi bir kadro olduğunu dile getiren Barçın, Trabzonspor’da taşlar yerine oturursa güzel bir ekip kurulursa Takımın güzel işlere imza atacağını düşünüyorum dedi. Trabzonspor’un elindeki oyuncuların gerçekten kaliteli oyuncular olduğunu belirten Barçın, mühim olan bu ekibi oynatabilmek eğer Şota bu ekibi iyi oynatabilirse bu kadronun iş yapar dedi.

Türkiye’de teknik adamlarının isimlerinin çok önemli olmadığını belirten Bekir Barçın, kalite anlamında hepsi aynı derecede teknik adam önemli olan eldeki kadroyu en iyi şekilde oynatmak. Şota futbolcularını iyi oynatıp iyi motive edip devamlılığı sağlarsa başarılı olur. Dünya’da futbol sistemi aynı Barcelona nasıl oynuyorsa Trabzonspor’da aynı oynuyor. Futbolcu farkı var Barcelona’nın kadrosu güçlü  o yüzden bu kadar başarılı  ifadelerini kullandı.

Rakip Beşiktaş’ı da değerlendiren Bekir Barçın, Beşiktaş’ın da defans bloğunda ciddi zaafları var.Orta saha ve forvet hattında kaliteli isimlere sahip bir takım. Beşiktaş ligde çok gol atıp çok yiyecek bir ekip görüntüsü veriyor ifadelerini kullandı.

Efsane futbolcu Bekir Barçın bu akşam oynanacak derbinin skor tahminini ise gollü berabere bitecek diye dile getirdi.

Haber: Tuncay Lakot

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor