Efsaneden Trabzonspor'a uyarı

Trabzonspor’un efsane futbolcusu Ali Kemal Denizci Bordo-Mavili takımı mercek altına aldı Trabzonspor’un efsane futbolcusu Ali Kemal Denizci, Bordo-Mavili takımın ilk 3 haftasını değerlendirirken alınan 7 puan ile kimsenin havaya girmemesini, ortada daha

Efsaneden Trabzonspor'a uyarı

Trabzonspor’un efsane futbolcusu Ali Kemal Denizci Bordo-Mavili takımı mercek altına aldı

Trabzonspor’un efsane futbolcusu Ali Kemal Denizci, Bordo-Mavili takımın ilk 3 haftasını değerlendirirken alınan 7 puan ile kimsenin havaya girmemesini, ortada daha bir şeyin olmadığını söyledi. Denizci, Trabzonspor’un  ilk 3 hafta iyi oynamadan 7 puan aldığının altını çizerken, “Ligin ilk haftasında Bursaspor’u zor geçtik. Maçın sonucu farklı da olabilirdi. İstanbul’da 10 kişi kalan Beşiktaş’ı yendik ve son olarak da Akhisar karşısında mağlup bile olabilirdik. Ancak sonuçlar Trabzonspor’un lehine olunca herkes olumlu görüşler ortaya koymaya başladı. Sonuçlar farklı olmuş olsa idi şu anda herkes daha farklı senaryolar yazıyor olacaktı” dedi.

Trabzonspor’un takım kimliği kazanıp özellikle iç sahada dişini gösteren bir yapıya bürünmesi gerektiğinin de altını çizen Denizci, “İşte size Bursa ve Akhisar örnekleri. İki maçta da Trabzonspor’un net bir oyun stratejisi yoktu. Trabzonspor’un en kısa sürede takım hüviyetini yakalaması lazım. Dış sahada rakibin de oyun kazanma isteği, stratejisi Trabzonspor’a sonuca gitme anlamında katkı sağlayabilir ancak iç sahada özellikle kapanan takımlar karşısında şu anki yapı ile hep sancılı maçlara gebe kalırız. Bunun için de oyun sistemini, tekniğini-taktiğini iç sahada en üretken hale getirmek zorundasın” diye konuştu.

Denizci, yapılan transferler hakkında ilk izlenimlerini de paylaşırken, “Bana göre Cavanda yerine göre bir oyuncu. N’doye ise hazır değim ile Trabzonspor’un yapısına uyabilecek görüntüde. M’bia ise transferler arasında en iyisi olarak göze çarpıyor. Bu oyuncuların performanslarını yüksek tutması ve diğer oyuncuların da bu tempo içinde olması Trabzonspor’u yarışın içinde tutabilir. Çünkü söylediğim gibi bazı şeyler tesadüf oldu. Pozitif anlamda ilerlemeler olmazsa yarınlar ne gösterir tahmin etmek zor değil. Onun için takımın durumu hakkında daha sağlıklı yorumları ligin 10. haftalarına doğru yapmak daha doğru olur” dedi.

Trabzonspor’un geleceği de lazım!

Trabzonspor’un son 2 sezonda transfere inanılmaz paralar harcadığına da vurgu yapan Denizci, “Harcanan paralar ortada. Yazıktır, günahtır. Olmadı değiştir mantığı ile bu günlere geldik. Biz Trabzonlu ve Trabzonsporluyuz onun için bize Trabzonspor’un bugünü gibi geleceği de lazım. Ancak bu harcanan paralar ile geleceğin pek de aydınlık olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

Parayı değil futbolu tercih etmeliydiler

Denizci, Trabzonspor’da gönderilmek istenen ancak takımda kalan Serdar, Soner, İshak ve Fatih için de yorum yaparken, “Bu çocuklar arasında futbol geleceği olan çocuklar da var. Ancak futbolu değil parayı tercih etmeleri bana göre çok yanlış bir hareket. Ancak kendi iç dünyalarında neler yaşadılar, kendilerine nasıl yaklaşımda bulundular bunlar da bu kararda önemli etken olmuştur diye düşünüyorum” dedi.

Şota kredisi olduğunu bilmeli ve ona göre hamle yapmalı!

Teknik Direktör Şota Arveladze’nin Trabzonspor camiasında kredisi olduğunun da altını çizen Ali Kemal Denizci, “Şota’nın hocalık anlayışına yorum yapmam. Ancak buranın Kayserispor ve Kasımpaşa ile bir tutulmayacağını o da çok iyi biliyordur. Çünkü beklentiler ve hedefler büyüktür. O da bunun bilincindedir. Trabzonspor taraftarı ona inanıyor. Bu inanç nedeniyle de kendisine kredi tanıyor. Onun için Şota da bu güç ile birlikte korkmadan, çekinmeden Trabzonspor’u hedefe taşıyacak hamleleri ortaya koymalı” diye konuştu.

YUSUF ve OKAY iyi oyuncular ama…

Denizci Trabzonspor’un genç oyuncusu Yusuf Erdoğan’a da nasihatlerde bulunurken, “Yusuf bana göre Trabzonspor’un taşıyıcı ve ateşleyici futbolcusu. Ancak daha oturaklı olaya bakabilse çok daha farklı bir pozisyonda bile olabilirdi. Bunca teknik adam ile çalışmasına rağmen bu anlamda kendine bir katkı yapamadı. Acemice hareketlerden ve hamlelerden kurutup ustalaşması lazım artık” dedi. Okay’ın da kaliteli bir kumaşa sahip olduğunu söyleyen Denizci, “Biraz ağır ama karakterli bir oyuncu. Biraz daha piştiğinde Trabzonspor’a önemli katkılar yapacaktır” dedi

GÜNEBAKIŞ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor