Douglas: Özür borcumuz var

TRABZONSPOR'un Brezilya asıllı Hollandalı stoperi Douglas Franco Teixeira, taraftarlara özür borçları olduğunu söyledi, "Bizi desteklemekten hiçbir zaman vazgeçmesinler" dedi.   Sezon başında Dinamo Moskova Kulübü'nden transfer edilen Douglas,  yaptığı aç

Douglas: Özür borcumuz var
TRABZONSPOR'un Brezilya asıllı Hollandalı stoperi Douglas Franco Teixeira, taraftarlara özür borçları olduğunu söyledi, "Bizi desteklemekten hiçbir zaman vazgeçmesinler" dedi.
 
Sezon başında Dinamo Moskova Kulübü'nden transfer edilen Douglas,  yaptığı açıklamada Trabzon’da futbol için harika bir ortam bulduğunu belirtirken şunları söyledi:
 
"Antrenman sahalarımız ve tesislerimiz bir oyuncunun başarılı olması adına çok güzel şartlar. Kulübün yapısıyla ilgili herhangi bir problem görmedim. Kaldığımız odaların temizliği, yemeklerin kalitesi, maçları oynadığımız stadyum ve idman yaptığımız sahaların hepsi üst düzeyde. Bunun yanında Trabzon ve Trabzonspor, bir oyuncunun hedeflerine fazlasıyla karşılık verebilecek şeylere sahip. Fanatik ve fantastik bir şehir. Ayrıca insanların ilgisi beni mest etti. Bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman buraya gelmekle iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum."
 
"SAHA İÇİNDE KONUŞMALIYIZ"
 
Fizik olarak güçlü bir oyuncu olduğunu ve defans pozisyonunda oynamasına rağmen topu ayağında isteyen bir futbolcu olduğunu belirten Douglas, açıklamasını şöyle sürdürdü:
 
"Ceza sahasına hakimim ve topla ilişkimin iyi olduğunu söyleyebilirim. Defans oyuncularının sahayı en geriden gördükleri için herkesle daha iyi iletişim halinde olmaları gerekiyor. Hem tüm takımla hem de bana yakın pozisyonda olan arkadaşlarımla iyi iletişim içinde olmalıyım. Bu konuda şimdilik bazı eksikliklerim var ve onları gidermek için çalışıyorum. Çünkü saha içinde çok fazla konuşarak daha fazla katılımcı olmalısınız."
 
"DURAKLAMA DÖNEMİNE GİRDİK AMA.."
 
Douglas, henüz yüzde 100’lük bir performansla oynayamadığını, ancak bunun farkında olmanını bile bir artı olduğunu belirtirken şunları söyledi:
 
"Geliştirmem gereken yönlerim olduğunu söyleyebilirim. Antrenmanlarda eksiklerimi kapatmak için sonuna kadar mücadele ediyorum. Daha iyi performans sergileyeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Takım olarak ilk 4 karşılaşmada iyi performans gösterdik. Şu anda duraklama dönemine girdik gibi gözüküyor ama bunun üstesinden gelebilecek bir oyuncu kadromuz var. Antrenmanlarda her zaman en iyisini yapmaya çalışıyoruz."
 
"TÜRK FUTBOLU KONTRATAK ÜZERİNE KURULU"
 
Türkiye Ligi'ni ve Türk futbolunu da değerlendiren Douglas, şöyle devam etti:
 
"Türkiye’de çok fazla kontratağa çıkılarak futbol oynanıyor. Rakip takımı bekleyen, rakibin yaptığı hatalardan yararlanarak kapılan toplarla hızlı bir şekilde kontratağa çıkılıyor. Sanırım Türk futbolunun genel kimliği bu yönde gelişmiş. Şu ana kadar oynadığımız takımlar da bu kimliği benimseyerek karşımıza çıktılar. Son dönemde Türk futbolunun ilerlediğini ve geliştiğini söyleyebilirim. Deplasmana gelen takımlar ilk önce gol yememeye oynuyor. Çünkü biz top ayağımızdayken etkili ve hızlı şekilde kaleye gidebilen kaliteli oyunculara sahip bir takımız. Bizim de rakiplerle oynarken bunlara dikkat etmemiz gerekiyor. Her an kaptıracağımız bir topla kontratağa yakalanabileceğimizi düşünmemiz lazım."
 
"TARAFTARA ÖZÜR BORCUMUZ VAR"
 
Lige iyi başladıklarını ancak sonra kötü sonuçlar aldıklarını vurgulayan Hollandalı stoper, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Öncelikle taraftarımıza bir özür borcumuz var. Biz sadece onlara iyi futbol izleterek ve iyi sonuçlar alarak kendimizi affettirebileceğimizi biliyoruz. Bizi desteklemekten hiçbir zaman vazgeçmesinler. Ligin ilk 4 haftasında çok iyi futbol oynadık, çok da olumlu sonuçlar aldır. Son üç maçta da kötü oynamamamıza rağmen, bir çok maçı hak etmemize rağmen, futbolun içinde olan temel şanssızlıklardan tutun da bir çok değişkenden dolayı hak ettiğimiz puanları alamadık. Ama bu kötü oynadığımız anlamına gelmesin. Bir çok gol pozisyonuna giriyoruz ama şansızlıklar ve diğer etkenler nedeniyle istediğimiz, futbolumuzun karşılığı olan puanları alamadık. Ama taraftarımızı bizim sahada sonuna kadar mücadele ettiğimizi görüyor. Bizi desteklemeye devam etsinler. Onlara hak ettikleri sevinçleri yaşatmak için terimizi akıtmaya devam edeceğiz. Trabzonspor’un yeri her zaman zirvedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler