Celil Hekimoğlu'ndan iddialı sözler

Haber61 – Spor Servisi - Başkan seçildiği taktirde ilk olarak kulübün borçlarını hafifletip, sistematik şekilde ilerleme kaydedeceklerini belirten Hekimoğlu, Trabzonspor’un ciddi bir borç ile karşı karşıya olduğunu fakat bu borcun kendisini korkutmadığını

Celil Hekimoğlu'ndan iddialı sözler

Haber61 – Spor Servisi - Başkan seçildiği taktirde ilk olarak kulübün borçlarını hafifletip, sistematik şekilde ilerleme kaydedeceklerini belirten Hekimoğlu, Trabzonspor’un ciddi bir borç ile karşı karşıya olduğunu fakat bu borcun kendisini korkutmadığını kaydederek şunları söyledi: “Kulübün borcu beni korkutmuyor çünkü Trabzonspor büyük bir markadır. Bu marka bu sorunun altından kalkar. Ancak tabi zor kalkar. Biz İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi gibi sadece transfer odaklı bir yönetim yapmayacağız. Bizim hedefimiz Trabzonspor'da orta vadeli ve uzun vadeli ekonomik kalkınma programı uygulamaktır. Biz hemen bir dahaki sene şampiyon olacak bir kadro yapılanması önceliğinde olmayacağız. Önce bu ekonomik krizden çıkmak için gayret edeceğiz. Taraftarlarımızdan biraz sabırlı olmalarını isteyeceğiz. Trabzonspor'u şu an gitmiş olduğu uçurumun kenarından alacağız. Bu gidişat uzun sürmez buna bir dur demek lazım. Bunu bütün camia anlayışla karşılayacaktır, destek verecektir. Bence bütün kredilerimizi bu yönetim kullandı. Artık bir toparlama dönemine ihtiyaç var. O da bize denk gelecek. Şanssızlık bu bizim için aslında. Ben de 40 transfer yaparak yöneticilik yapmak isterdim. Biz bu kulübü toparlamaya talibiz. Şampiyonluk hedeflerinde olan büyük Trabzonspor'un temellerini yeniden atmamız lazım. Biz zor bir göreve talibiz” dedi.

AMACIMIZ LOKOMOTİF BİR FUTBOL TAKIMI YARATMAK

 

Biz de aynı şekilde çalışacağız ama biz farklı uygulamalar da yapacağız. Mesela amatör branşlara ciddi yatırımlar yapacağız. Büyük paralara da gerek yok. Yeter ki istek olsun, planlama olsun. Diğer ferdi branşlarda çok yetenekli sporcularımız var bizim. Bu konuda Trabzon çok başarılı bir şehir. Bir çok branşta Türkiye ve Dünya şampiyonları çıkarıyoruz. Bunları Trabzonspor'da toplamak istiyoruz. Ayrıca bir başka hedefimiz Trabzonspor TV kurmak. Sadece yaptıklarınız yetmez bunları taraftarlarla da paylaşmak lazım. Yaptıklarımızı Avrupa'daki taraftarlarımız da bilecek. Bu şekilde markayı büyüteceğiz. Sadece futbol takımı ile marka büyük olmaz. O yüzden markaya yatırım yapacağız.

TRABZONSPOR TV TARAFTARIMIZIN BEKLENTİLERİNDEN BİRİ

 

Trabzonspor TV’nin taraftarların yıllardır beklediği bir proje. Bu konuda hazırlıklarımız var. Şu an  üzerinde projelendirme çalışmasını yürütüyoruz. Hatta iki firma ile bu konuda konuştuk. Bütün maliyetleri çıkarttık. Trabzonspor TV çok büyük ihtimalle zarar eden bir kurum olacak. Yılda yaklaşık 1,5 Milyon TL zarar edecek. Ancak biz Trabzonspor'un markası için bu zararı göze alıp bunu başka yerden telafi edeceğiz ama camianın buna ihtiyacı var. Ben iş adamıyım zarar eden işe girmem ama camia için, markalaşma için buna ihtiyacımız var. Bakın bir şike süreci yaşadık ve sesimizi çıkartamadık. Kendi televizyonumuz olsaydı her türlü itirazımızı kendi taraftarlarımızla buradan paylaşabilirdik ama yapamadık. O yüzden bizim kendi televizyonumuza ihtiyacımız var. Ticareten doğru görünmüyor ama sosyal olarak buna ihtiyacımız var ve biz alt yapıyı şu anda kuruyoruz” dedi.

ŞİKE SÜRECİ BİTMİŞ DEĞİL

 

Trabzonspor taraftarının en hassas damarının şike sürecidir. Bende taraftarlarımız ile aynı düşünceyi taşıyorum. Hiçbir endişem yok. Celil Hekimoğlu olarak bu konuda söyleyecek sözlerimde kısıtlama yapacak bir durumum yok. Trabzonspor'un 2010-2011 yılında şampiyonluk kupası çalınmıştır, Fenerbahçe kulübü şike yapmıştır, Aziz Yıldırım da şikeci bir başkandır. Ben bunu her yerde söylüyorum söylerim de. Bunu söyleyemeyenler de var. Ben net konuşuyorum. Bu konuda kulübün haklarını korumak anlamında ne gerekiyorsa yaparım. Hiç kimseden çekincemiz, korkumuz yok. Özgürce de bunları anlatıyorum, her yerde. Burada yapacak tek şeyimiz var. Türkiye'de süreç bitmiş yapacak bir şey kalmamış. UEFA nezdinde, FİFA nezdinde ki davaları takip edeceğiz. Aradan geçmiş 5 yıl. Çok yıprandık, çok şey kaybettik. Bu süreçte hukuken yapılacak takipleri sonuna kadar yapacağız. Ben hala daha bir ışık olduğunu düşünüyorum. İnşallah kupamızı alırız ama sadece orada takılmayıp yeni kupaların peşine gitmemiz de lazım. Sadece o kupa değil daha alınacak çok kupamız var. Onları da ihmal etmemek lazım.

SİHİRLİ DEĞNEĞİM TRABZONSPOR AŞKIDIR

 

 Elimdeki en büyük sihirli değnek Trabzonspor aşkı, tecrübem, iş hayatımdaki birikimlerim, spor hayatımdaki birikimlerim, kuracağımız güçlü yönetimdir. Şu andaki ekonomik problemleri kısa vadede yönetebilecek ekonomik hazırlıkla geleceğiz. Hazırlıksız gelerek muhtaç duruma düşmeyeceğiz, kimseye el açmayacağız. Kulüp biraz rahatladıktan sonra da kulübü iyi yöneterek bu sıkıntıları aşacağız. Hiçbir zaman kısa vadede günlük çözümleri bizden kimse beklemesin. Bizim bu görev süremiz seçilirsek 3 yıl olacak. Belki bu 3 yıl da yetmeyecek. Bizden sonra gelecek arkadaşların 5 yıl devam ettirmesi gereken kalkınmaya ihtiyaç var. Bunun dışında bir şey söyleyen, ben kulübü 1 yılda şampiyonluğa ulaştırırım diyen hayal kurar. Biz hayalci değiliz biz gerçekçiyiz. Doğru strateji ile beraber bu kulübü düzlüğe çıkartacağız.

ALT YAPIYLA ÖZENLE İLGİLENECEĞİM

 

 Herkes Dortmund modeli diyor ama ben Trabzon modeli diyorum. Bizim zaten alt yapımız sadece Trabzonspor futbol takımı alt yapısı değildir. Amatör alt yapımız on numara çalışıyor ve amatör kulüplerimizden yetenekli oyuncular çıkıyor. Bizim sorunumuz bu çocuklara şans veremiyoruz. Bizim bu sene ne Trabzonspor'da ne de 1461 Trabzon'da alttan gelen oyuncu yok. Hala daha gözümüzü Cavanda'ya ona buna çevirdik. İddia ediyorum Trabzonspor alt yapısında Cavanda ayarında oyuncular var. Sadece bu çocuklara şans vermeliyiz bunu yapamıyoruz. Bana göre pilot takım çok önemli bir proje. Alttaki çocuklara şans vermeliyiz. Bir düşüncem de Trabzonspor'un 2. ya da 3. ligde bir pilot takımı daha olmalı. Bu bölgemizdeki takımlardan birsi olabilir. Çok büyük masrafa da gerek olmayacak. Bunlara paralı transfer yapmayacağız. U18'de yaş itibariyle oynayamayacak çocukları oraya göndermemiz lazım. Biz alt yapıya yatırım yapacağız dediğimizde bazıları küçülecek miyiz diyorlar. Bu öyle bir şey değil. Bu çocukların önünü açmamız lazım, onlara sabretmemiz lazım. Trabzonspor TV bize niye lazım. Çıkacağız orada derdimizi anlatacağız taraftarlarımıza. Bu çocuklara sabredin diyeceğiz, yıldızlar gökten inmiyor. Messi de alt yapıdan geldi Neymar da. Alt yapıya sabretmemiz lazım. Galatasaray hep bizden çıkan futbolcuların peşinde. Bunu camiaya anlatmamız lazım. Anlatırsak başarılı olabiliriz. Yeni kuracağımız pilot kulüp İstanbul'da da olabilir. Veya başka bir yerde de olabilir. Yönetim Kurulu ile oturup konuşuruz ona göre karar veririz. Ben geçen hafta Samsun'daydım. Oradaki arkadaşlar Trabzonspor burada olsa biz stadyumu 20 Bin kişi doldururuz diyorlar. Trabzonspor taraftarları her yerde var. Ben sadece kendime güvenmiyorum camiama da güvendiğim için bu yola çıktım. Biz doğru yönetirsek potansiyel patlar ve Trabzonspor tekrar o güzel mutlu günlerine geri döner.

DELEGELER 60 LİRA İÇİN İRADESİNİ SATMAZ

 

Ben Trabzonspor delegesinin 60 liralık aidat ile iradesine gem vurulacağını düşünmüyorum. Hiç kimse 60 lira için oyunu satmaz ama ekonomik sıkıntısı vardır, ödeyemiyordur, delegedir zamanında , birikmiş borcu vardır. Ekonomik şartlar çok ağır ve başka birinin aidatının yatırılmasına çok karşı değilim, olabilir. Bu insanları sistem içerisinde tutmak lazım, o insanlar sandığa gittiği zaman kime oy vereceğini kendisi belirler. Aidat yatırmakla insanların oyu alınmaz. Birisi birisinin aidatını yatırıyorsa çok kanmamak lazım. İnsanları sistemde tutalım o önemli. Sandığa gidildiğinde kime oy vereceğini o kapalı oy kullanma yerinde Allah ile o kişi arasındadır. O yüzden çok yanlış bulmuyorum bu aidat yatırılmasını. Ancak blok üye yapılmasına karşıyım. Mesela 1000-2000 kişi üye yapılmış. Bunlar doğru değil. Bu konuda geçmişte büyük sıkıntılar var. Mevcut başkan 2000 üye yaptırmış. Hepsi de kendi yakınları. Bu hoş bir şey değil. Tüzüğe aykırı. Kanun el veriyorsa yapsın ona itirazım yok. Ancak o yapılan üyeler kanunsuz. Biz göreve gelirsek o üyelikleri tepeden tırnağa inceleyeceğiz ve yanlış olan şey varsa düzelteceğiz.

UNUTULMUŞ DELEGELERE ULAŞACAĞIZ

 

Trabzonspor'un 24 Bin üyesi var. Bu kongrede 20 Bin kişi aidat yatırırsa oy kullanabilir. Trabzonspor delegesini küçümsememek lazım. Ben ulaşabildiğim delegelerle konuşmaya çalışıyorum. Şu ana kadar 4 Bin civarında delegeye ulaşıp konuştum. Bunu zamanla arttıracağım. Gerçekten gittiğim yerlerde çok ciddi elektrik alıyorum insanlardan. Delege yapısında bir sorun olduğunu düşünmüyorum. O yelpazeyi büyültmemiz lazım. 2-3 binde kalmamamız lazım. Birileri hep aynı isimler etrafınfa dolaşıyorlar ben öyle yapmıyorum. Tüm Türkiye'deki delegelerle buluşuyorum. Biz bu çemberi büyütürsek o yelpaze büyüyor. Bunu yaparsanız az sayıdaki delege yapısı problem olmaz. Hiç ulaşılmamış delegeler var. onları sisteme sokmak lazım ve ben bunu başaracağım.

SİYASET DEĞİL FUTBOL AŞIĞIYIM

 

Ben hayatım boyunca hiç siyasetin içine girmedim hiç de sevmem siyaseti. Benim kime oy verdiğimi ailem bile bilmez. Ben sporu seven bir insanım. Trabzonspor siyaseti kullanmak zorundadır. Şimdi Akyazı kompleksi sorunu var. Burada siyasi destek almak ve Trabzonspor'un menfaatine kararlara imza atılmasını sağlamak önemli bir şeydir. Ben daha önce yöneticilik yaparken bugünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştüm, yönetim olarak görüşmüştük. Ancak biz Başbakanlık ofisinde görüşmüştük otobüsün üzerinde değil. Yine gerekiyorsa yine gider Başbakanlık veya Cumhurbaşkanlığı ofisinde gider görüşürüz. Hatta muhalif partilerin liderleriyle de gider görüşürüz. Çünkü onların da bir camiası ve desteği vardır. Biz herkesle Trabzonspor'un menfaati gereği görüşürüz. Ancak Hacıosmanoğlu'nun yaptığı gibi seçim otobüslerine çıkmak benim aklımın ucundan bile geçmez, hayal bile edemem. Ben onun sözünü veriyorum. Hiçbir zaman beni siyasetin içerisinde kimse göremeyecek. Hem Trabzonspor'dan önce hem de sonra bu olmayacak. Ancak siyaseti Trabzonspor için kullanacağız elbette.

TARAFTARLARIMIZ RAHAT OLSUN

 

Taraftarlarımız çok bölündü ama bunu yönetim yaptı. Bu bölünmenin sebebi yönetimdir. Çünkü taraftarları ikiye böldü. Kendisine yandaş taraftarlarla muhalif taraftarları ayırdı. Bu çok yanlış. Bütün taraftarlar bizimdir. Hepsi bizim için kıymetlidir onlara ihtiyacımız var. Trabzonspor gücünü taraftardan alır. Biz bu kavgayı iptal edeceğiz ve hepsine eşit yaklaşacağız. Benim özellikle Akyazı kompleksi ile ilgili bir düşüncem var, arkadaşlarımla da bunu paylaştım. 41 Bin kişilik büyük bir stadyum yapılıyor. Oradaki kale arkalarının bilet fiyatlarını çok uygun yapmayı düşünüyorum. Bugün biletler karaborsada satılmaya başlandı çünkü biletler belirli taraftar gruplarına veriliyor. Bunlar doğru şeyler değil. Biz Akyazı'da kale arkasını tribününü çok ucuz yapacağız. Bu şekilde herkesi tribüne çekeceğiz. Öğrencilere özel indirimler yapacağız, promosyonlar yapacağız. İnsanların ekonomik durumları ortada. Bugün benim yanımda çalışan işçi bile çocuğunu alıp maça gidemiyor. Çünkü imkanları kısıtlı. Bunları bilmek lazım. İki çocuğunu alıp bir taraftar maça gidebilir mi? Mesela atıyorum iki çocuğu olan baba diğer çocuğuna bilet almadan maça girecek. O çocuğun Trabzonspor'u izlemesi lazım. Bu anlamda çok sayıda projemiz var. Taraftarlarımızı uygun fiyatlarla tribüne getirip takıma destek vermelerini sağlayacağız. Taraftar grupları bölünmesi de otomatikmen olmayacak. Herkes maça gelecek orası karnaval gibi olacak.

HACIOSMANOĞLU’NUN YAPTIĞI YANLIŞLARI YAPMAYACAĞIM

 

Hacıosmanoğlu'nun yaptıklarını yapmamak lazım. O kadar çok yanlış yaptı ki. Bir kere yönetim kurulunu kurarken seçim kazanacak bir yönetim kurdu kulüp idare edecek bir yönetim kurmadı. Biz öyle yapmayacağız. Seçim kazanacak değil de kazandıktan sonra bu kulübü yönetecek dirayette ve iradede bir yönetim kuracağız. Seçildikten sonra bu işin altından çıkalım diye. Şike konusunda Hacıosmanoğlu birçok söylemde bulundu hiç birini yapamadı. Ekonomik anlamda hiç bir hazırlığı yoktu biz hazırlıklı geleceğiz. Transfer anlamında inanılmaz yanlışlar yaptı. Mesela 40 transfer yaptı hala daha her gün gündemimiz transfer. Gazeteleri açıyorum inanın canım sıkılıyor. Oyuncuların biri gidiyor biri geliyor. Özel uçaklar Trabzonspor'a tahsis edildi. Küstürdüğümüz bir oyuncuyu getirmek için bir uçak İzmir'de bekliyor, bir uçak Makedonya'da bekliyor bir uçak da İngiltere'de bekliyor. Trabzonspor havayolları şirketine döndü. Biz bu aşırı israfları da kaldıracağız. Trabzonspor'a gelecek olan insanlar normal uçaklarla gelecekler. Trabzonspor'un israf yapma şansı artık yok. Bizim yönetimimizde çok fazla transfer olmayacak. Az ama direk katkı verecek transferler olacak. Ben olsam 40 yerine 6 transfer yapardım 2 sezonda. O futbolcular da takıma direk katkı sağlayacak isimler olurdu. Transfer edilen oyuncular arasında sadece Mbia'yı ve Mehmet Ekici'yi alırdım. Fenerbahçe geçtiğimiz sezon Trabzonspor'un transfere harcadığı kadar para harcadı ama dünya yıldızlarını getirdi. Bu çok zor bir şey değil. Transfer yaparak göz boyamak yanlış bir şeydir. Biz bu hataları yapmayacağız. Bizim en büyük argümanımız şu; Hacıosmanoğlu yönetiminin yaptıklarını yapmayacağız. Bu yeter bize sadece. Tabi ki ayrıca yapacağımız çok güzel şeyler olacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor