Çalhanoğlu - Trabzonspor davası FIFA'lık oldu

FIFA, Bayer Leverkusen'in Türk yıldızı Hakan Çalhanoğlu'na 2011 yılında Trabzonspor ile yürüttüğü görüşmelerle ilişkin transfer soruşturması başlattı.   Bayer Leverkusen Kulübü Basın Sözcüsü Dirk Mesch, SID'e yaptığı açıklamada, "FIFA, Hakan Çalhanoğlu'na

Çalhanoğlu - Trabzonspor davası FIFA'lık oldu
FIFA, Bayer Leverkusen'in Türk yıldızı Hakan Çalhanoğlu'na 2011 yılında Trabzonspor ile yürüttüğü görüşmelerle ilişkin transfer soruşturması başlattı.
 
Bayer Leverkusen Kulübü Basın Sözcüsü Dirk Mesch, SID'e yaptığı açıklamada, "FIFA, Hakan Çalhanoğlu'na karşı bir soruşturma başlattı. Soruşturma, Bayer Leverkusen'e transferinden önceki süreçle ilgili. Şu anda gözüken, oyuncunun önceki sözleşmesinde bazı usülsüzlüklerin olduğu. Soruşturma devam ediyor. Daha detaylı konuşabilmemiz için bizim de daha fazla bilgiye ihtiyacımız var." dedi.
 
Alman kulübünün Perşembe günü konuyla ilgili daha detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.
 
Yıldız futbolcu, suçlu bulunması halinde futboldan birkaç ay kadar men cezası alabilir.
 
 
TRABZONSPOR FIFA'YA ŞİKAYET ETMİŞTİ
 
Goal Türkiye'nin Trabzonspor Kulübü'ne yakın kaynaklarden elde ettiği bilgiye göre Hakan Çalhanoğlu'na açılan soruşturmanın sebebi, yıldız futbolcunun 2011'de bordo-mavili ekiple yaptığı ön sözleşmeye dayanıyor.
 
O dönem Karlsruher forması giyen Hakan Çalhanoğlu ile bir ön sözleşme yapan Trabzonspor, oyuncuya 100 bin avroluk ön ödeme yapmıştı. Bu ön sözleşmeye göre de oyuncunun transferden vazgeçmesi halinde 1 milyon avroluk bir cezai ödeme yapması gerekiyordu.
 
Bordo-mavili kulüp, transferin gerçekleşmemesinin ardından 2013 yılında ön sözleşmedeki bedelin ödenmesi için FIFA'ya başvuruda bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler