Çalhanoğlu davasında yeni gelişme!

FIFA'nın Hakan Çalhanoğlu’na 4 ay men cezası verdiği ancak CAS'ın, milli futbolcu ve Bayer Leverkusen’in avukatlarının talebiyle cezanın uygulanmasını durdurduğu öne sürüldü.   FIFA’nın, Alman ekibi Bayer Leverkusen’de forma giyen milli futbolcu Hakan Çal

Çalhanoğlu davasında yeni gelişme!
FIFA'nın Hakan Çalhanoğlu’na 4 ay men cezası verdiği ancak CAS'ın, milli futbolcu ve Bayer Leverkusen’in avukatlarının talebiyle cezanın uygulanmasını durdurduğu öne sürüldü.
 
FIFA’nın, Alman ekibi Bayer Leverkusen’de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nu 4 ay oynamama cezasına çarptırdığı ancak bu cezanın uygulanmasının, oyuncunun ve kulübün avukatlarının talebiyle Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından durdurulduğu iddia edildi.
 
Sportbild dergisinde yer alan haberde, 17 yaşında bir sözleşmeye imza attığı gerekçesiyle FIFA’nın mart ayı ortasında Çalhanoğlu'na 4 ay futboldan men cezası verdiği ve milli futbolcunun ceza alıp almayacağının CAS’ta görüşüldüğü öne sürüldü.
 
Bu cezanın uygulanmasının Hakan Çalhanoğlu ve Bayer Leverkusen’in avukatlarının talebiyle CAS tarafından durdurulduğu ifade edilen haberde, son kararın mayıs ayında verilmesinin beklendiği kaydedildi.
 
Haberde, dava sürdüğü gerekçesiyle Bayer Leverkusen Kulübünün, avukatların, oyuncunun ve menajerin olayla ilgili suskunluğunu koruduğu belirtildi. Milli oyuncunun eski kulübü Karlsruher'in başkanı Ingo Wellenreuther ise Çalhanoğlu ile yaptıkları sözleşmelerin tümünün yasal olduğunun FIFA tarafından tespit edildiğini savundu.
 
Trabzonspor’un milli oyuncuyla 2011 yılında bir sözleşme imzaladığına işaret edilen haberde, bu sözleşmenin Trabzonspor’un Karlsruher ile anlaştığı takdirde 2012’den itibaren geçerli olacağının öngörüldüğü belirtildi.
 
Sözleşmeyi veli olarak oyuncunun babası Hüseyin Çalhanoğlu’nun imzaladığı ve 100 bin avro aldığı aktarıldı. Trabzonspor'un da sözleşmeye uyulmadığı gerekçesiyle dava açtığı ve ödediği komisyon ücretini geri istediği bildirildi.
 
Bordo-mavililerin başka bir kulüpte 6 aydan fazla mukavelesi olan bir oyuncu ile sözleşme imzalanması nedeniyle FIFA kuralları gereği tazminat alamayacağı ifade edildi. CAS’taki davada son olarak Hakan Çalhanoğlu’nun ceza alıp almayacağının görüşüldüğü ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler