"Birleşme olmazsa Hekimoğlu ile olacağım"

Trabzonspor eski başkan adaylarından Hakan Kulaçoğlu Haber61 Tv'de yayınlanan Kısa Pas programına konuk oldu. Kadir Can ve Orhan Çavuşoğlu'nun hazırlayıp sunduğıu programda Kulaçoğlu yaklaşan seçimler öncesi flaş bir açıklamada bulundu. Daha önce yaptığı

"Birleşme olmazsa Hekimoğlu ile olacağım"

Trabzonspor eski başkan adaylarından Hakan Kulaçoğlu Haber61 Tv'de yayınlanan Kısa Pas programına konuk oldu.

Kadir Can ve Orhan Çavuşoğlu'nun hazırlayıp sunduğıu programda Kulaçoğlu yaklaşan seçimler öncesi flaş bir açıklamada bulundu.

Daha önce yaptığı açıklamalarda herhangi bir yönetime girmeyeceğini söyleyen Kulaçoğlu "Kongre haftasına girdik. Celil Hekimoğlu ile Muharrem Usta'nın birleşmesini bekliyordum. Ancak salı gününe kadar beklemeyece devam edeceğim bu süreye kadar birleşme sağlanamazsa Celil Hekimoğlu'nun yönetiminde olacağım" dedi.

Kulaçoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü;

Trabzonspor’la ilgimiz her zaman var. Cumartesi günü imza günü yaptık. Çok da güzel bir kitap oldu. Edebi olarak ilk kitap oldu. Aslında bu kitapta futbol var. Trabzon var. Ama Trabzonspor yok. Fakat Trabzonspor’unda içinde olduğu bir roman şeklinde bir kitap yazmayı düşünüyorum.

Muharrem Usta ile birlikte bir şeyler yapmayı düşündük ama tarz olarak farklıyız. Onun arkasındaki güçlerle benim Trabzonspor ile ilgili düşüncelerim çok farklı. O nedenle çalışamadık.

O kadar aday içinde şike mücadelesinde bazı sıkıntıları çeken tek adayım. Sonrasında ise Trabzonspor’un bazı konularında en çok çalışan isimlerden biri oldum. Paramız olmadığı için bizi beğenmelerine rağmen başka adaylara oy veren insanlar oldu. Bu başkan seçilirse aynı panik durumu devam edecek. Bulduğu kadar parayı Trabzonspor’a borç ederek devam edecek.

50. Yıl sloganını biz getirmiştik. Şimdi 50. Yıl sloganı ortaya çıktı. Bu düşünce ile 50 yıl geçti bir 50 yıl da şampiyonluk yaşayamayız. Trabzonspor yarışmacı olacak ve şampiyonluğa oynayacağız. Sadece Trabzonspro2un gücüne potansiyele güveneceksiniz bu potansiyeli başka bir güce kullandırmayacaksınız. Mutlaka tüketen değil üreten bir Trabzonspor devrimi yaratacaksınız. Çok iyi bir scout sistemi ile bütün dünyada oyuncu bulup Trabzonspor’a katmanız bulunuyor.

İlk olarak öncelik altyapı ama bu alt yapıdan oyuncu gelene kadar çok iyi yetenek avcılığı ile oyuncu kazandırmak lazım. 2-3 sene içinde ise hem altyapıdan oyuncu alacağız hem de yabancı oyuncularla bunu desteklememiz lazım. Bu konuda çok çalışmalar yaptık. Bir süre pahalı oyuncu alamayacağız çünkü oyuncular gidiyor. Geldiğimiz gün hemen oyuncu borçlarını kapatmak lazım.

Bir yönetim her konunun uzmanlarından oluşmalı. Hepsini birden yapmak lazım ve bir yönetim böyle olmalı. Türk kamuoyunda fikirleri değiştirmek lazım. Alt yapıya destek vermemiz lazım. Üstteki oyuncularında paralarını verip onlara bir ağabey gibi yaklaşmak lazım. Altyapı ile üst yapı kopuk. Dünya kulüplerinde altyapıda oynatılan futbolla üst yapıdaki futbol aynı olmak zorunda. O sistemle yetişen oyuncuyu hangi takımdan alırsan al geldiğinde oynamalı yerini yadırgamamalı. Ne oyuncularımızı üst lige çıkardık ama faydalanamadık. Neden mental eksiklik vardı. Alman sistemini getireceğiz. Alman hocalar gelecek, buradaki hocaları eğitecek.

KTÜ ile Trabzonspor’un birbirlerini beslemeleri ve birlikte yükselmeleri lazım. Ben her sene yurtdışına giderek gidiyorum gitme ihtiyacı hissediyorum. Bakmak lazım ne yaptıklarına. Yabancı oyuncuları alıyorsunuz ama oranın sistemine bakmıyorsunuz. Türkiye’nin her yerinde belli öğrenciler seçiyoruz. Bunlara yurt dışında eğitim verdireceğiz ve Trabzonspor2da görev almalarını sağlayacağız. Bunları bulup getirmemiz lazım.

Kim göreve gelirse geldin herkes bakanlar iş adamları herkes Trabzonspor’a destek vermek zorunda. Trabzonspor2u anlamadan Trabzonspor’a başkan adayı göndermeyin. Hiçbir Başkan muhalefetle veya hükümetle iç içe olamaz ama onlarla birlikte çalışmak zorundadır. Dünyanın hiçbir zengin ülkesi müteahhitlikle zengin olamaz. Teknoloji ve üretimle zengin olur.

Trabzonspor’un gücü tarihi Akyazı stadının isim hakkını localarını satmaya yetmeyecekte bir isim gelecek ben satarım diyecek. Ben bunları anlamıyorum. Her zaman hayallere inananlar çıkacak.

Ben 3.5 ay önce Trabzon’a geldim ve bütün başkan adayları ile görüştüm ve birleşme istedim. Celil Bey’le konuştum. Senle birleşelim dedim ve şehrin ileri gelenleri sen bir listeye hemen girme birleşme çalışmalarında ol dediler bende bekledim. Bende faydalı olacağıma inanıyorum. Salı gününe kadar bekleyeceğim ve Celil beyle birlikte olacağım. Bende bundan sonra onunla yürüyeceğim. Çünkü kulübün buradan yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu iş ruhla yapılan banka hesapları üzerinden yapılan bir iş değil. Trabzonspor’da ruh olsaydı bugün daha iyi yerdeydi. Hayali para ile transfer edilen oyuncular. Parasını vermezsen oynamaz.

Celil Bey çok çalıştı. Herkesin artısı eksisi olabilir. Trabzonspor için Trabzon’dan çalışacağız. Ben Trabzonspor için emekliyim buradan çalışacağım. Faruk Bey, Atay Bey başkanlığında birleşme için çok çalıştık. Celil bey ile Muharrem beyin birleşmesi ikisinin de başkan olmak için birleşme olamadı. Ben Trabzonspor’a hizmet etmek için hareket etmek zorundayım.

Celil Bey’e Trabzonspor için projelerim var. Başkana yakın olarak çok aktif olarak çalışmak isterim dedim. O da sen çok değer verdiğim bir arkadaşımsın. Ben sıfat olarak ta bir şey konuşmadım. Trabzonspor’un imajının düzeltilmesi konusunda çalışmak istiyorum. Aktif olarak çalışmak istiyorum. Yönetim bir karar aldığı zaman herkes başka bir şey söylemeyecek. Alınan kararın arkasında herkes duracak.

Celil Beyin listesi hem seçimi kazanmak hem de hizmet edecek bir liste olacak. Olgun yaşta ama dinamik bir liste. Hayal edeceğimiz tanıdığımız ve Trabzonspor’a hizmet edecek bir liste.

Hacıosmanoğlu’nun seçimde çok iddialı olacağını düşünmüyorum. Bazı isimleri isim olarak güçlü görünsün diye yazacaklardır. Kemik bir oy oranı vardır ama kazanabilecek oy alabileceğini düşünmüyorum. Celil Bey ile birleşme konusunda son dakikaya bırakmak bir seçim taktiği değildi.

Şuanda Trabzonspor’da hiçbir sitem yok. Kim gelirse geldin yaptığı devrim olacak.

İnşallah namuslu ahlşaklı bir divan seçimi ile başlarız. Böyle başlarsan ger kalan her şey çok iyi gider.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler