Asım Örem'den Haber61TV'de önemli açıklamalar...

Trabzonspor Basın Sözcüsü Asım Örem Haber61 TV’de yayınlanan Kısa Pas programının konuğu oldu.

Asım Örem'den Haber61TV'de önemli açıklamalar...
Trabzonspor Basın Sözcüsü Asım Örem Haber61 TV’de yayınlanan Kısa Pas programının konuğu oldu.

Örem yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Çalınan düdükler alınan kararlar bizi hep negatif bir duruma getirdi. Hakem hataları olması gerekir Futbol bununla güzel. Herkes en az hatayla görevini yapmaya çalışır. Hakem hataları biraz fazla ön plana çıkıyor. Hakem hataları olabilir ama hep bir tarafa olmaması lazım. Rastgele değil de sistematik olursa ve bu hatalar karşı tarafa bir şeyler kaybettiriyorsa olmaz. Trabzonspor hepsi sayıldığında 17-18 puan yitirmiş.

Bizim ilk maçlardan bir tanesi Rizespor’dur. Çok iyi oynarken hakem hataları aldı gitti. Futbolcunun moral motivasyonu çok önemli. Trabzonspor’a yatıyoruz ve kalkıyoruz. Her ne kadar ekonomik yönünü konuşsak ta manevi yönü çok ağır. Trabzonspor’u nasıl daha iyi duruma getirebiliriz. Bunu çalışmalıyız. Hakem hataları sakatlıklar hep negatif olaylar sürekli negatif olunca sahaya çıkacak pozitif bir şey bulamıyorsunuz. Ben taraftarlara maça geldikleri için teşekkür ediyorum ve alınan sonuç için özür diliyorum. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. İnşallah her şey daha güzel olacak.

Seyircimizi yanlışlarımızla doğrularımızla tekrar statta görmek istiyoruz. Bu sezon sonunda yeniden yapılanmaya gidecek bu takım yapılanma sonunda iyi sonuçlarda gelecektir. 

Trabzonspor’un mücadele ettiği birinci durum ekonomik sorunlar, ikinci sorun sportif başarı ve üçüncü sıkıntı ise marka. Göreve geleli 3 ay gibi bir süre geçti. Biz göreve gelmeden bazı sporcular ayrıldı. Önümüzde büyük bir dağ gibi bir sorun vardı. Geçen sürede rehabilite edilmeye çalışılan durum bu oldu. Bunun ön önemli örneği Bosingwa. Bosingwa yaklaşık 2,5 – 3 milyon dolar alacaklı ve UEFA bunu takip ediyor. Burada Bosingwa ile görüşüldü. Alacakları yarı yarıya indirildi ve UEFA’dan dosyası kaldırıldı. 1,5 senelikte mukavele imzalandı. Bu durum sayesinde çok şey kazandık.

İlk geldiğimizde ayrı ayrı çalışan futbolcular vardı. Bunları topladık. Kırgınlıklarını ortadan kaldırdık. Bazı futbolcularla da anlaşıldı ve takımdan gönderildi. Takımı konsantre ederseniz iyi sonuçlar alabilirsiniz. M’Bia çok büyük bir mali kriterlerle geldi. Futbolculuğuna diyecek yok. Ancak yapılan rehabilitasyonla bu sorunda çözüldü. Bu kadro ile sezon sonuna kadar gidilecek.

Sporun içinden gelen bir kişi olarak empati yaparak onları anlamaya çalışıyorum. Onlara çok yakın olarak takiplerimizi yapıyorum. Sporlulara önce birey olarak bakıyoruz. Hayatlarını buradan kazanıyorlar. Bizim yaptıklarımız yeterli olmazsa teknik heyet devreye girer. Hami Hocayı tanıyoruz hepimiz. Futbolculara temas etmesi gerekir. Bu dokunuşu Yılmaz Büyükaydın da yapabilir. Geçtiğimiz hafta yaşam koçu geldi ve bazı duyguların harekete geçmesi için çalışmalar yapıyoruz. 

Trabzonspor seyircisi çok farklıdır. Trabzonspor seyircisi birçok şeyi bilir. Siz mücadele ederseniz o desteği verecektir. Takım üzerinde sorunlar olabilir ama mücadeleyi yansıtmazsanız seyirci bunu alır. Trabzon’a bir takım geliyorsa ve benim takımımdan fazla koşuyorsa mücadele ediyorsa seyirci bunu görür. Ne yaparsanız yapın. Terinizi akıtacaksınız. Formanın hakkının verilmesini ister. Trabzonspor büyük bir takımdır. Büyük bir camiadır ve bazı şeyleri başarabilmek için bu ruhla sahaya çıkıp mücadele etmemiz gerekiyor. 

Onur’un aidiyet duygusuyla ilgili kimsenin şüphesi olabilir mi? Olamaz. Bunun yanında birkaç oyuncunun daha olsa ve diğerleri profesyonel çizgilerinde hareket etseler zaten istenilen sonuçlar alınır. 

Konyaspor maçı bizim için çok önemli Mersin ve Beşiktaş maçları var. Bunlar takımın kimliğini kazanıp yukarılara çıkma konusunda çok önemli maçlar. Biz ne olursa olsun çıkıp mücadelemizi ve ruhumuzu ortaya koymamız lazım. Herkes bunları görüyor ve değerlendirecektir. 

Milli meselelerde Trabzonlu olarak biraz hassas insanlarız. Onur’un milli takım kalesinde olmasını istiyoruz. Sağlık durumu ile ilgili gerekli önlemler alınacaktır.

TAHKİME BAŞVURU

Bu maçın hakemine 7 nin altında puan verildi. Tahkim Kurulunun bunu değerlendirmesi lazım. Şimdi ortaya koyduğumuz tavır ve davranışlardan ötürü biraz alttan verdi. Ama Tahkim kurulunun hakemin aldığı puanı iyi değerlendirmesi lazım. Hakemin yaptığı hataların futbolcuların ceza almasını tetiklemiş olmasını değerlendirmeli. 

ERKAN’A CEZA VERİLECEK Mİ?

Hami hoca Erkan konusunda “bu futbolcu ceza alması gerekir” diye bir rapor verirse yönetim Kurulu bunu değerlendirir. Ama şu anda öyle bir durumdayız ki oyuncuları kazanma noktasında bazı şeylerde bir adım geri durabiliyorsunuz. Biraz daha konuşarak bunları çözme yoluna gidiyorsunuz.  Sportif ekip bunu göz ardı etmemiştir. Bunun değerlendirilmesi yapılacaktır ve bunun sonucunda gereği yapılacaktır.

Salih’in hareketi bir şeyleri tetikledi. Sistemi kuranlar sistemin içinde olunca bırakıp gitmek istemiyorlar. Sistem bozukluğu var. MHK’yı TFF atıyor. Delegeler ortada. Böyle şeylerin olmadığını söyleyebilecek biri olabilir mi? Futbolun anayasasının baştan yazılması gerekir. Diğer ülkeler bunu yaptılar. Bizimde bunu yapmamız gerekir. 

SCAUT EKİBİ

3 kişilik bir başlangıç ekibi kuruldu. Bu ekip 12 kişiye kadar çıkacak. Bu görevin başındaki ana isim Yılmaz Büyükaydın’dır. Bununda bağlı olduğu idareden bir kişi var. Bu da nevzat beydir. Birinin görevi gözlemek analiz yapmak ve havuz oluşturmak diğeri kulüpler ile ilgili bağlantıyı kurmak. Böyle bir şekilde bütün dünyaya yayılan bir organizasyon. Bir dahaki sene yeni kadrolar oluşturulacakken buradan yapılması lazım. 

Murat karakaş. Murat Bey Almanya Köln spor Akademisinden mezun bir arkadaşımız. 2008 de alman Milli Takımının scaut ekibinde çalışmış bir isim. Bunlar tamamıyla Liyakatle olması gereken bir isim. Beri Pardo. Bu bir Türk. Bu Londra’da spor yönetimiyle ilgili eğitim almış UEFA’da B Lisansı var. Kristal Palace kulübünün scaut ekibinin teknik analizini yapmış bir isim. Fatih Şahinoğlu ekonomi ile ilgili bir eğitimi var. Tamamıyla iyi niyetle. Liyakatle işini yapacak bir ekip kurmaya çalıştık. 

HOCA DEĞİŞİKLİĞİ

Galatasaray gibi bir takıma Türkiye’nin en iyi bilinen Hocalarından biri Mustafa Denizli gitti. Bugün istifası konuşuluyor. Her şey hoca değil. Hami hocanın daha önce yaptıkları ortada. Bu eleştirilerden herkes kendine pay çıkarmalı. ama şuanda tartışacağımız şey antrenör değişikliği değil. Kafamızdaki takımı oluşturmak için neler yapabiliriz bunu düşünmek lazım. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor