"Artık menajerlere yer yok"

Trabzonspor Yönetimi, yeni sezonda, yani kulübün 50. yılında şampiyonluk parolasıyla yola çıkacak. Bunun için de Bordo-Mavililer çok güçlü ve bir o kadar da maliyet açısından uygun bir kadro oluşturmak için göreve gelir gelmez düğmeye bastı. Fakat Karaden

"Artık menajerlere yer yok"
Trabzonspor Yönetimi, yeni sezonda, yani kulübün 50. yılında şampiyonluk parolasıyla yola çıkacak. Bunun için de Bordo-Mavililer çok güçlü ve bir o kadar da maliyet açısından uygun bir kadro oluşturmak için göreve gelir gelmez düğmeye bastı. Fakat Karadeniz ekibi bu kez farklı bir yol izliyor; menacerlere kapıyı kapattı, kendi scout (izleme-araştırma) ekibiyle çalışıyor. İşte projenin detayları...
 
BAŞKAN NOKTAYI KOYDU
 
Başkan Muharrem Usta, “Kendi değerlerimizi öne çıkarabilen, ayrıca bünyemiz dışındaki yıldızları da keşfeden bir yapıya geçiş şart. Artık menacerlerin önerdiği, istediği, çizdiği rotayla yola çıkan bir kulüp değil, kendi ekibiyle, profesyonelleriyle çalışan bir kulüp olacağız” sözleriyle kararlılığını sergiledi.
 
TOPLAM 12 KİŞİ
 
İzleme-araştırma kadrosunda toplam 12 kişi var. Ancak bu isimlerden sadece 3’ü kamuoyuna açıklandı. İdari kadro olarak görev yapan Murat Karakaş, Fatih Şahinoğlu ve Beri Pardo dışındaki üyeler ise sır gibi saklanıyor. Bunun sebebi menacerlerin bu isimler üzerinde baskı kurup işlerini yapmalarına engel olma endişesi.
 
BÖLGESELE KADAR UZANIYOR
 
Yapının çalışma alanı da çok geniş. 3 kişi yurt dışında, 2 kişi Süper Lig ve PTT 1.Lig’de, 4 kişi de altyapı ve bölgesel ligler üzerinde yoğunlaşmış durumda. Haftalık raporlar toplanıyor, değerlendirmeler yapılıyor ve yönetime sunulacak hale getiriyor.
 
YÖNETİMDEN 2 YETKİLİ
 
Konuyla ilgili yönetim katında da 2 isim sorumlu: Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın ve Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın... Gelen raporları değerlendiren ve işin maliyet araştırmasını da yapan bu 2 yönetici, son olarak konuyu Başkan Muharrem Usta ile paylaşacak.
 
SON 3 HAFTADA 70 MAÇ
 
İzleme-araştırma ekibinin çalışmaları özellikle son dönemlerde hayli yoğunlaştı. Türkiye ve Avrupa’ya dağılan profesyoneller, son 3 haftada 30’u canlı olmak üzere 70 karşılaşma izledi. Bu izlemelerin milli takımlar haftasında daha da arttığı, özellikle alt yaş kategorilerindeki ulusal maçların masaya yatırıldığı öğrenildi.     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler