Alper: Markovic'in gözü üzerimde!

Trabzonspor Medical Park takım kaptanı Alper Saruhan, Haber61 TV’de ekranlara gelen Tuncay Lakot’un sunduğu Erol Önsel’in yorumcu olarak katıldığı RİBAUND programına konuk oldu. BU KADAR UZUN SAKATLIK YAŞAMADIM Sakatlığı konusunda konuşan Alper, “Bütün ka

Alper: Markovic'in gözü üzerimde!

Trabzonspor Medical Park takım kaptanı Alper Saruhan, Haber61 TV’de ekranlara gelen Tuncay Lakot’un sunduğu Erol Önsel’in yorumcu olarak katıldığı RİBAUND programına konuk oldu.

BU KADAR UZUN SAKATLIK YAŞAMADIM

Sakatlığı konusunda konuşan Alper, “Bütün kariyerim boyunca ilk defa böyle bir sakatlık yaşadım. Bu sakatlığın aslında başlangıcı ufak bir sorundu. Enfeksiyon gelişti. Bir hata veya yanlış yoktu. Bu atlatmam için antibiyotik kullanmam gerekiyordu ve hastanede kaldım. Süreç biraz uzadı. 10-15 gün içinde takım performansına yetişeceğim. Özledim arkadaşlarımı. Çok iyi bir yaz dönemi geçirmiştim. O performansı yakalamam gerekiyor” ifadelerini kullandı.

UYUMA İHTİYACIMIZ VAR

Markoviç’in takımı kurarken kendi inandığı sisteme göre kurmaya çalıştığını belirten kaptan Saruhan, “Geçen sene sezon ortasında geldiğinden beri bize o sistemi öğretmeye çalışıyor. Sistemin içinde Stepanoviç çok iyi uyum sağlayabiliyor. Bizim şu anda yaşadığımız en büyük sorun uyum sorunu. Lige başlarken Galatasaray maçına çok iyi hazırlandık. Seyircimizde yanımızda olacağını biliyorduk. Bu mağlubiyetler almalıyız ki nerelerde hata yaptığımızı görmeliyiz. Bundan sonra çıkış başlayacaktır. Hatalarımızı gördük. Ben takım arkadaşlarımdan hepsine öncelikle sahaya koydukları karakterden dolayı eminim. Dünkü maçı gördüğünüz gibi kazanabiliyor. Bir sistem var. Bu sisteme uyum zamanı var. Herkesin daha önceki sistemlerden oluşan alışkanlıkları var. 12 insan var, hepsi ayrı. Gelen yabancı oyuncuların hepsi sahada oynuyor. Onlarında uyuma ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

KARŞIYAKA MAÇINI KAZANABİLİRDİK

Karşıyaka maçını değerlendiren Alper Saruhan,  “Karşıyaka maçını da kazanabilirdik. Ne yazık ki onlar kazandı. Karşıyaka’da oynadım. Kendilerine ait bir dokuları var. Oyun hep başa baş gitti. Bizim kontrolümüzde gitti. Basketbolun içerisinde böyle. Bir noktaya kadar getiriyorsun ama bazı pozisyonlar sonucu belirliyor. Bir genelleme yapamayız. Kazanmak için çok iyi ve iyi bir sistemle oynadık. Her pozisyonlarına cevap verdik. Karşıyaka hep bir tedirgindi.” dedi.

“MARKOVİC’İN GÖZÜNÜ ÜZERİMDE HİSSEDİYORUM

Alper Saruhan, Nenad Markoviç ile ilgili olarak “Markovic benimle aynı mevkide oynadığı için benim açımdan sorun. Çünkü o çok değerli bir oyuncuydu. Her an gözü üzerimde olduğunu hissediyorum. Benimle ilgili değerlendirmelerini dinleyip çok iyi uygulamaya çalışıyorum. Ne anlatmak istediğini sorunsuz anlattığı için iyi oluyor. Mutlu etmek kolay değil ama bizi çok iyi motive ettiği için hatalarımızı anlayabiliyoruz. Boş boş bağırmıyor” ifadelerini kullandı.

İSTEDİĞİMİZ RİTME ULAŞTIĞIMIZDA RAKİBİMİZ ÖNEMLİ DEĞİL

Son oynanan Banvit maçını ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Alper, “Biz istediğimiz ritme ulaştığımızda rakibimiz önemli değil. Bizim için önemli olan neler yapıp o ritmi sağlayabileceğimiz. Dünkü Banvit maçı o mesainin sonucunda gelen bir başarıydı. Maçın içinde yine hatalarımız var. Ama ritmimizi iyi ayarladık ve güzel bir galibiyet aldık. Diğer deplasmanlardan da iyi galibiyetler alıp lider bitirmek istiyoruz.” dedi.

TARAFTAR BASKETBOLU ÖĞRENİYOR

Trabzon taraftarını duyduğunu söyleyen Alper Saruhan, “bu kadar seyirci gelebiliyorsa daha önce neden gelmedi. Ben daha önce seyirci ile taraftar iletişimini Karşıyaka’da öğrendim. Onlar salonu her şekilde dolduruyor. Burayı duyuyordum. Renkler için aşk için gelen insanları görünce duygulanıyorsun. Evet, şanssız başladık ama onların olması bizi motive ediyor. İlk geldiğimde tepkileri doğru veriyorlar mı diye baktım. Bu her geçen gün arttı. Bu çok önemli bir şey.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor