Akyazı'da son durum!

Trabzonsporlu taraftarların merakla beklediği Akyazı Stadı artık tamamlanmak için gün sayıyor...    Trabzonspor, hem konumu hem de özellikleriyle Avrupa’nın sayılı stadyumları arasında gösterilen Akyazı, inşaatında büyük bir hızla yol alıyor. Kaba inşaatı

Akyazı'da son durum!
Trabzonsporlu taraftarların merakla beklediği Akyazı Stadı artık tamamlanmak için gün sayıyor... 
 
Trabzonspor, hem konumu hem de özellikleriyle Avrupa’nın sayılı stadyumları arasında gösterilen Akyazı, inşaatında büyük bir hızla yol alıyor. Kaba inşaatı %99 oranında tamamlanan statta altyapı çalışmaları son sürat devam ederken. ‘Akıllı çatı’nın taşıyıcı direkleri de kendini göstermeye başladı. 
 
Akyazı Projesi’nden sorumlu yöneticisi Erol İbrahimağaoğlu, stadyum inşaatının son durumunu ve merak edilen detayları anlattı. 
 
EN ÖNEMLİ EKSİK YOL, ELEKTRİK VE DOĞALGAZ
 
Sezonun ikinci yarısında maçları Akyazı’da oynamak için yoğun uğraş verildiğini söyleyen İbrahimağaoğlu, “Beşiktaş gibi acele etmiyoruz. Çünkü elimizde Avni Aker var. Zaten TOKİ’nin inşaatı üstlenen firmaya verdiği teslim süresi 15 Ekim’de doluyor. Biz eksiksiz olarak teslim edilsin istiyoruz. Şu anki çalışma temposuyla stat ligin ikinci yarısına %70 ihtimalle yetişecek. Ancak projedeki en büyük eksikliğimiz şu an için yol, enerji ve elektrik” diye konuştu. 
 
Akyazı, Trabzon’un futbol üssü olacak
 
Avni Aker’e ses getirecek bir veda edeceklerini belirten İbrahimağaoğlu“Ruhumuzu Akyazı’ya taşıyacağız” dedi. 
 
Hüseyin Avni Aker’e ses getirecek bir maçla veda edeceklerini söyleyen İbrahimağaoğlu, “Hüseyin Avni Aker Stadı’nın her parçası çok önemli. Bu statta değerler ve efsaneler var, kazanılan kupalar var. Buradaki son maçımızı ses getirecek bir takımla oynayacağız ve Avni Aker’e yakışacak bir veda ile ruhumuzu Akyazı’ya taşıyacağız. Akyazı Stadı da artık Trabzonspor’un yeni futbol üssü olacak. Burada yeni tarihler yazılacak” dedi. 
 
ÇATI EYLÜL SONUNDA HAZIR OLACAK
 
Akyazı'nın üzerini kaplayacak çelik çatının en geç eylül sonunda biteceğini söyleyen İbrahimağaoğlu, “Çatı imalatı şu anda Sakarya’da devam ediyor. Çatıyı taşıyacak çelik konstrüksiyonların montajı çok dikkat gerektirecek işlemlerden geçiyor. Bunun için milimetrik hesaplar yapılıyor ve dolayısıyla yapımı biraz yavaş ilerliyor. Taşıyıcı ayaklar tamamlandıktan sonra iş programına göre bir aksilik çıkmazsa çelik çatı şantiyeye nakledilecek ve Eylül ayında montajı tamamlanacak” dedi. 
 
KOLTUKLARI TARAFTAR SEÇECEK
Akyazı’da çatının tamamlanmasının ardından sıra koltuk montajlarına gelecek. 41 bin 461 kişilik yeni statta koltukların renk ve modelleri taraftarların seçimine göre belirlenecek. Tribünlerde ağırlıklı bordo olmak üzere beyaz renkler de hakim olacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler