Akyazı'ya geçiş o maçla olacak!

Akyazı'da çelik çatı tamamlandı

Akyazı'ya geçiş o maçla olacak!
Trabzonspor'un yapımı devam eden yeni stadı Akyazı'ya 11. haftada oynanacak Antalyaspor maçı ile geçiş yapılması planlanıyor. Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki Trabzonspor-Antalyaspor maçı 21 Kasım Pazartesi günü oynanacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan ve Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadyumu özelliğine sahip Akyazı Stadı'nda çalışmaların son aşamaya geldiği belirtildi. Akyazı mevkisinde deniz dolgu alanının tamamlanmasının ardından 24 Kasım 2013'te temeli atılan 41 bin seyirci kapasiteli stadın iklim şartlarının uygun gitmesi halinde  gelecek ayın ortasında tamamlanması hedefleniyor. 

Statta çelik çatı bölümünün tamamlandığı açıklandı. 

Akyazı Stadı, çatı sistemi ile Türkiye'de bir ilk olacak. Stadyumun çatısı, çevre dostu, kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliğine sahip "akıllı çatı" olarak bilinen "Smart Roof" sisteminde inşa edildi.

Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı tribün yüzeyine sahip olacak stadyumun çatısı, 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleme gücüne sahip olacak. Bu oran, yaklaşık 2 bin 500 aracın yarattığı hava kirliliğini temizleme kapasitesine eşdeğer bulunuyor. Çatı, yarı saydam özelliğiyle de saha içinin daha aydınlık olmasını sağlayacak.

Stadyum içerisinde seyirci koltuklarının tamamlandığı kaydedildi. İtalya'dan da çimlerin bir bölümünün geldiği ve hafta sonunda saha zemininin çimlendirme çalışmalarının başlayacağı belirtildi. Bu çalışmaların maksimum 4-5 gün süreceği, ardından da hibrit çim işlemi yapılacağı vurgulandı.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler