Akyazı sponsorunu başkan açıklayacak

Akyazı'da artık sona gelindi

Akyazı sponsorunu başkan açıklayacak
24 Kasım 2013’te ilk kazması vurulan Akyazı’da artık sona gelindi... Çim serme işlemi tamamen biterken, çevre düzenlemeleri son sürat devam ediyor. Ufak işçiliklerinin yapıldığı Akyazı Stadı, 14. haftadaki Adanaspor maçıyla birlikte açılacak. 9 Aralık’taki karşılaşma öncesi camiayı ve taraftarları heyecan sardı. 41 bin 461 koltuk kapasiteli Akyazı’nın Adanaspor mücadelesinde tıklım tıklım dolması bekleniyor. Trabzonspor’un yeni mabedinin protokol açılışı ise yeni yıla kalacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın kurdeleyi keseceği öğrenilirken, Akyazı Stadı şu anki görüntüsüyle hayranlık uyandırıyor.

Çatısı da Türkiye’de tek

Türkiye’de deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk spor tesisi olma özelliği taşıyan Akyazı’da ‘akıllı çatı’ sistemi var. 160 adet şeffaf, kendini temizleme özelliğine sahip membran kullanılan stadyumun çatısı, 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleme gücüne sahip. Akıllı çatı olarak bilinen ‘Smart Roof’ sistemi Türkiye’de ilk, dünyada ise beşinci... Zeminin hibrit çim olduğu Akyazı, aydınlatmasıyla da fark yaratıyor. Normalde UEFA kriterlerine göre saha aydınlatması için aranan değer 2 bin lüks. Trabzonspor’un stadındaki aydınlatma seviyesi ise tam 3 bin lüks.

20 bin kombine satıldı

Yönetimin çağrısına taraftarlar olumlu geri dönüş yaparken, şu ana kadar yaklaşık 20 bin kombine biletin satıldığı öğrenildi. Başkan Muharrem Usta ve kurmaylarının hedefi, ikinci devre başlayana kadar bu rakamı 30 bin seviyesine çekmek. Öte yandan localarla ilgili de sıcak gelişmeler yaşanıyor. 122 locanın bulunduğu Akyazı’da en pahalı locaların 3 yıllık kiralama bedeli 330 bin Euro yani 1.1 milyon TL. Pahalı locaların büyük bölümünün alıcı bulduğu öğrenildi.

2 bin 200 ağaçlık alan...

Toplam 41 bin 461 koltuk kapasiteli Akyazı’da; 2 bin 954 VIP, 196 protokol, 282 basın ve 80 engelli koltuğu bulunuyor. İlkleri barındıran statta 79 metrekarelik skorbord dikkat çekerken, 7.5 megapiksellik görüntüsüyle Türkiye’de ilk. 92 bin metrekare yeşil alana sahip kompleks içinde, tam 2 bin 200 ağaç olacak. Beton yığını bir stattan ziyade ormanı andıracak çevre düzenlemesinin tamamen bitirilmesi biraz daha süre alacak.

Sponsoru başkan açıklayacak

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın önem verdiği konuların başında Akyazı Stadı’nın isim hakkı yer alıyor. Bu konuda yurt dışında pek çok firmayla temasta olan Usta, yerli şirketlerle de bir takım görüşmeler gerçekleştirdi. Yakın çevresine dahi stadın isim sponsorunu söylemeyen Başkan, yeni yılda yapılacak protokol açılışında ismi açıklamayı planlıyor. 3 yıllığına sponsorluk anlaşması imzalayacak olan Usta’nın 15 milyon Dolar’ın üzerinde gelir beklediği kulislerde konuşuluyor.

Toplam 7 saha var

Akyazı sadece stattan ibaret değil, tam anlamıyla bir spor kompleksi. Projede 7 adet futbol sahası bulunuyor. Bunlardan 2’sinin zemini suni çim, diğerlerinde ise doğal çim var. Tesis binalarının inşaatı devam ederken, Trabzonspor buraya taşınacak. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ni boşaltacak olan Bordo-Mavili kulüp, antrenmanlarını Akyazı’da gerçekleştirecek. Özellikle altyapılar için önemli planlamalar yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor