5 yıl sonra Trabzonspor kaptanıyım

Haber61 – Spor Servisi – 1461 Trabzon ‘un yetenekli oyuncularından Hasan Batuhan Artaslan; Hedefim 5 yıl sonra Trabzonspor'da kaptan olmak. Trabzonspor Dergisi’nin Ekim ayı söyleyişi yapan  hayalini açıkladı. "BATUHAN'IN HEDEFİ BÜYÜK" Trabzonspor alt yapı

5 yıl sonra Trabzonspor kaptanıyım

Haber61 – Spor Servisi – 1461 Trabzon ‘un yetenekli oyuncularından Hasan Batuhan Artaslan; Hedefim 5 yıl sonra Trabzonspor'da kaptan olmak. Trabzonspor Dergisi’nin Ekim ayı söyleyişi yapan  hayalini açıkladı.

"BATUHAN'IN HEDEFİ BÜYÜK"

Trabzonspor alt yapısından yetişen ve takımımız 1461 Trabzon'da forma giyen 21 yaşındaki Hasan Batuhan Artarslan Trabzonspor Dergisi’nin ekim ayı sayısındaki röportajında; "Hayallerini süsleyen yerde olduğunu söyledi.

-Bize, kısaca kendinden bahseder misin?

25 Mayıs 1994 yılında Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde dünyaya geldim. İki kardeşiz. Babam emekli öğretmen, annem ise öğretmenlik görevine aktif olarak devam ediyor. İlköğretim ve lise eğitimimi Beşikdüzü’nde tamamladım. Şu anda Karadeniz Teknik Üniversitesi Spor Yöneticiliği 4. sınıf öğrencisiyim.   

PANTOLONUMU ÇEKERKEN FARKEDİLDİM

-Trabzonspor’un alt yapısından yetişmiş bir oyuncusun, futbolculuk serüvenin nasıl başladı?

İlkokul 2. sınıftaydım. Alt yapı teknik direktörlerinden Salim Doğan Bey, seçmeler için bizim okula gelmişti. Ben de o gün aldığım yeni pantolonu giymiştim ama kemerim olmadığı için sürekli belimden aşağı düşüyordu. O halde maça çıktım. Elim sürekli belimde pantolonumu yukarı çekiyorum. Salim Hoca beni yanına çağırdı ve ‘yeterli, sen daha fazla oynama’ dedi. O durumda beni beğendi sanırım ve seçildim.

-Küçük bir çocuktun o zamanlar. Seçildiğini öğrendiğinde ne hissettin? Ailen nasıl karşıladı bu durumu?

Sevindim, çünkü sürekli pantolonumu yukarı çekmekle meşgul olmaktan oynayamadığımı düşünmüştüm. Futbola çok ilgiliydim ama beni seçeceklerini hiç düşünmemiştim. Babam sıcak baktı, annem ise ilk başta tepkiliydi. Sonra o da ılımlı yaklaşınca idmanlara gidip gelmeye başladım.

-Sanırım alt yapıda oldukça başarılıydın. Daha sonra serüvenin nasıl devam etti?

Hocalarım ve arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyordum. Alt yapının tüm kategorilerinde oynadım. U18’de ise şampiyon olduk. Şampiyonluk sonrası takım arkadaşım Hüseyin Yahyaoğlu ile birlikte 1461 Trabzon’a kiralık geldim ve artık profesyonel oynamaya başladım.

-Hangi döneme dek geliyor 1461 Trabzon’a kiralanışın?

2011-2012 sezonunun devre arasında Mustafa Reşit Akçay dönemine.

-Profesyonel olarak oynadığın ilk müsabakayı hatırlıyor musun?

Kadıköy’de Fenerbahçe ile oynadığımız ve 3-2 yendiğimiz kupa maçıydı.

LİSTEDE İSMİMİ GÖRÜNCE ŞOK OLDUM

-Fenerbahçe ile oynanacak bir müsabaka sanırım her futbolcunun hayallerini süsler. Kadroda adını gördüğünde ne hissettin? Daha önce hocandan ‘bu maçta oynayabilirsin hazır ol!’ sinyalini almış mıydın?

O maça kadar daha önce üç kez kadroya girebilmiştim. Ama oynamamıştım. Hocamız her zaman olduğu gibi takımın kadro listesini tahtaya astı. Beni de ilk 18’e aldı. Ama ben o listede adımın yazılı olabileceğini düşünmüyordum. Listeye göz atınca ismimi gördüm. Şok oldum, heyecanlandım, sevindim. Kadıköy’de oynanacak Fenerbahçe maçında adım yedekler arasındaydı.

-Nasıl bir atmosfer vardı Şükrü Saraçoğlu’nda?

O anları anlatabileceğimi pek zannetmiyorum. İlk kez deplasmana çıkmıştım. Heyecanım, kafamdaki sorular, bir an önce sahada olmak istemem, her şey bir birine karışmış vaziyetteydi.        

BEN Mİ HOCAM? BEN Mİ?       

-Peki, oyuna dâhil olduğun an yaşadıkların?

Oyuna girmeden önce ısınmaya çıktım. Maçın bitimine son on dakika vardı. Benim de çok ümidim yoktu aslında. Isınma hareketlerine devam ederken hocamla göz göze geldim. Baktım eliyle beni işaret ediyor. Algılayamadım… Üç kez hocama ‘ben mi’ diye sorduğumu ve oyuna girdiğimi hatırlıyorum. Maça dâhil olduğumda durum 2-2’ydi. Asist yaptım, gol attık ve Kadıköy’den galip ayrıldık. O son on dakika hayatımın en özel anıydı.          

HAYALERİMİ SÜSLEYEN YERDEYDİM!

Bir dönem Trabzonspor ile kamplara katıldın. A takım ile bir aradayken nasıl bir ortam oluştu? Neler düşündün?

2010- 2011 sezonunda Şenol Güneş tarafından devre arası Antalya kampına çağırıldım ve ilk kez ismimi orada duyurma fırsatım oldu. Daha sonra Vahid Halilhodzic döneminde Avusturya kampına davet edildim ve çok iyi bir kamp dönemi geçirdim. Dışarıda Rostov ile oynanan UEFA maçının kadrosuna girdim ve son 15 dakika oyuna dâhil oldum. O an farklı bir havaya bürünüyorsunuz. Sonuçta hep hayalini kurduğunuz takımla kampa katılıp, müsabakalarda yer alıyorsunuz. Faklı ve hep devam etmesini istediğim bir duyguydu yaşadıklarım.

Sana göre hangi özelliğin ile fark edildin?

Fiziksel olarak kendimi güçlü hissediyorum. Ama en önemli etken her mevkide oynuyor olmam.

KAZANMA ODAKLIYDIK, BAŞARDIK

2014- 2015 sezonunu şampiyon olarak tamamladınız ve şuanda PTT 1. Lig’de mücadele ediyorsunuz. 1461 Trabzon’un içinden biri olarak bu başarıyı neye bağlıyorsun?

Hamdi Zıvalıoğlu hocamız geldikten sonra takımdaki birlik ve beraberlik müthiş seviyede artış gösterdi. Bazı problemler vardı ve hocamız bu sıkıntıları çok iyi şekilde gördü, çözüme ulaştırdı. Zaten takım olarak biz kazanma odaklıydık, kazandıkça başarı geldi.

Profesyonel anlamda ilk şampiyonluğunu 1461 Trabzon’da yaşadın. Final maçının oynandığı Alanya’da neler yaşandı o gün, senin ruh halin nasıldı?

Alanya’da herkes dua ediyordu. Biz inanıyorduk. O şehirden şampiyon olarak ayrılacağımızı biliyorduk. Hocamıza da söylemiştik. Penaltılarda ikinci golü ben attım ve takımımın şampiyonluktaki yolculuğuna katkı sağladım. Bu güne kadar yaşadığım en güzel duyguydu. Umarım bu duyguyu Trabzonspor’da da yaşamak nasip olur.

DAHA İYİ OLACAĞIZ!

PTT 1. Lig’in havası nasıl, fark ettiriyor mu kendini? İlk 7 haftayı bize değerlendirir misin?

Bir üst ligde profesyonel futbolcu olarak oynamak insanın kendine olan güvenini arttırıyor. Ligdeki hava da haliyle farklı oluyor. Bizim şimdiki amacımız ligde kalıcı olmak. Bu nedenle canla başla mücadele ediyoruz. Ligin ilk 7 haftasına bakacak olursak 3 galibiyet, 3 mağlubiyet 1 beraberliğimiz var. Fakat daha iyi olacağımıza inanıyorum.

Senin kariyerin açısında bakacak olursak, ilk 7 hafta için bize kendini değerlendirir misin?

Şu ana kadar kupa ve lig maçlarında 4 gol kaydettim. Kendi adıma sezona iyi başladığımı düşünüyorum. Çünkü geçmiş sezonlarda kısa zamanda bu kadar çok gol atmamıştım.

Hangi maçlarda gol attın?

Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçında Tarsus İdman Yurdu’na iki gol attım. Ligde ise Adanademirspor ve Karşıyaka maçlarında gollerim var.

1461 Trabzon’da yeni bir yıldız doğuyor diyebilir miyiz?

Kesinlikle… Zaten yakında herkes bu sezon başka bir Batuhan’ın geldiğini görecek.

Kendine güvenen birisin. Hep böyle miydin?

Net olmayı seviyorum. Ne olmak istiyorsam ve ne hissediyorsam onu dile getiriyorum. Takım arkadaşlarımın ve hocamızın bana olan güveni, iddialı olmamda etkili.

BEŞ YIL SONRA TRABZONSPOR’UN KAPTANIYIM!

Hedeflerin neler?

Tek hedefim Trabzonspor forması altında şampiyonluk yaşamak.

Batuhan Artarslan 5 yıl sonra kendini nerede görüyor?

Trabzonspor’da kaptan olarak görüyorum.

Kendini geliştirmen gereken yönlerin olduğunu düşünüyor musun?

Sadece biraz daha agresif olmam gerektiğini düşünüyorum.

Futbol oynamak dışında boş vakitlerinde neler yaparsın?

Boş vakitlerimde köyde olmayı severim. Doğayla iç içe olurum ve dedemle sohbet ederim

En sevdiği yemek hangisi?

Mantıyı çok severim.

Maça çıkmadan önce ne yaparsın?

Sadece dua okurum.

Takip ettiğin ve örnek aldığın bir futbolcu var mı?

Oynadığım mevkiinin en iyi oyuncusu olduğuna inandığım Sergio Busquets’i ve hayranı olduğum Messi’yi takip

1-667.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler