Trabzonspor tek başına savaşıyor

Türkiye'nin UEFA'daki ülke sıralamasında üst sıralarda yer almasına son yıllarda en büyük katkı yapan takım Trabzonspor.Metalist'i yıkan Fırtına, Avrupa'da tutulmuyor. Geçen sezon tek başına ülke puanına 15.5 puanlık dev katkı yapan bordo-mavili takım, bu

Trabzonspor tek başına savaşıyor


Türkiye'nin UEFA'daki ülke sıralamasında üst sıralarda yer almasına son yıllarda en büyük katkı yapan takım Trabzonspor.

Metalist'i yıkan Fırtına, Avrupa'da tutulmuyor. Geçen sezon tek başına ülke puanına 15.5 puanlık dev katkı yapan bordo-mavili takım, bu sezon da 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlikle şimdiden 3.5 puan topladı.

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndaki ilk maçında Metalist Kharkiv'i deplasmanda 2-1 mağlup eden Trabzonspor, UEFA sıralamasında Türkiye'yi sırtında taşıyor. UEFA Avrupa Ligi'nde geçen sezon da gruplara kalan bordo-mavililer, yenilgisiz ve lider olarak 2. tura yükselmişti. Bordo-mavili takım, 2013- 14 sezonunda Avrupa arenasında elemeler dahil oynadığı 14 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik, 2 yenilgi alırken, toplamda 15.5 puan toplamıştı. Bu puanlar Türkiye'nin UEFA'daki ülke sıralamasında üst sıralarda yer almasına ve Süper Lig Şampiyonu'nun Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme oynamadan direkt katılmasına önemli katkı yapmıştı. Fırtına, bu sezon da UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik elde ederek (Rostov 2-0/0-0 ve Metalist Kharkiv 2-1) şimdiden 3.5 puanı hanesine yazdırdı.

TRABZON'LA 12. SIRADA KALDIK

Özellikle son Metalist galibiyeti, Türkiye'nin UEFA sıralamasında 12. sıradaki yerini korumasını sağlarken, Yunanistan ile aramızdaki farkın biraz daha kapanmasını önledi. Öte yandan bu haftaki sonuçlarla çekiştiğimiz rakiplerden hem 11'inci İsviçre ile hem de 13'üncü Yunanistan ile puan farkımız azaldı.

12.'LİK NİYE ÖNEMLİ?

Bu sezon oluşacak UEFA sıralaması Avrupa Kupaları'na 2016-17 sezonu katılımını belirleyecek. Önümüzdeki sezondan itibaren ilk 12'deki ülkelerin şampiyonları direkt Avrupa Ligi gruplarına katılacak. 12'den düşersek lig şampiyonumuz 2016-17'de Devler Ligi'ne ön eleme ile girebilecek.

HAFTANIN EN KARLISI YUNANİSTAN

Haftaya İsviçre 29,575; Türkiye 28,800 ve Yunanistan 28,100 puanla başlamıştı. İsviçre'ye sadece Young Boys bir galibiyetle puan kazandırdı; Basel ve Zürih yenildi. Puanı 29,975'e çıktı. Yunanistan'da ise Olympiakos ve PAOK kazanırken, Asteras da Beşiktaş ile berabere kaldı ve puanı 29,100 oldu. Türkiye ise G.Saray ve Beşiktaş'ın beraberliği, Trabzon'un galibiyetiyle hanesine 0,800 puan ekledi; 29,600 puanla 12. sıradaki yerini korudu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor