Trabzonspor yarı finalde!

Trabzonspor M.P. Türkiye Basketbol 1. Ligi Play-off Çeyrek Final karşılaşmalarında ilk maçta mağlup ettiği Darüşşafaka Doğuş'u ikinci maçta da 78-71 mağlup ederek yarı finale yükseldi.Karşılıklı hücumların etkili olduğu maçın 5’inci dakikasında Hardy’in 3

Trabzonspor yarı finalde!

Trabzonspor M.P. Türkiye Basketbol 1. Ligi Play-off Çeyrek Final karşılaşmalarında ilk maçta mağlup ettiği Darüşşafaka Doğuş'u ikinci maçta da 78-71 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Karşılıklı hücumların etkili olduğu maçın 5’inci dakikasında Hardy’in 3 sayılık basketiyle Trabzonspor M.P., 10-08’lik üstünlük yakaladı. Bordo-mavili ekip ilk çeyreği 22-19’luk skorla üstün tamamladı. 
 
Maçın ikinci periyoduna da konuk takım Kugo, Farmar ve Mehmet’in 6 sayısıyla 1 sayı öne geçerek skoru 33-35’e getirdi. İki takımın zaman zaman hücumda hata yaptığı bu çeyrekte bordo mavili ekip, Hardy ve Bost’un 6 sayısıyla skoru 41-38’e taşıdı. 
 
Çekişmeli geçen oyunun son saniyelerinde bordo-mavili ekip serbest atıştan Stipanovic’in 1 sayısıyla 42-40’lık üstünlükle soyunma odasına gitti. 
 
Trabzonspor Medical Park, üçüncü çeyrekte etkili oldu. Velickovic ile 3 sayılık basketlerle oyuna ağırlığını koyan bordo-mavili ekip, Marshall’ın da kullandığı serbest atışla aradaki farkı 7 sayıya çıkartarak skoru 49-42’ye getirdi.
 
Üçüncü çeyrek 56-55 Trabzonspor Medical Park'ın üstünlüğüyle sona erdi. Final periyoduna hızlı başlayan Darüşşafaka Doğuş’da Farmar 2 sayısıyla takımı 56-57 ile 1 sayı farkla öne geçirdi. İlerleyen dakikalarda Marshall’ın smacıyla takımını 61’nci sayıyı taşıması salondaki bordo-mavili taraftarı coşkuya boğdu. 
 
Konuk takım, Lucas’la bulduğu 2 sayıyla skoru 61-61 eşitledi. Maçın son 5 dakikasında karşılıklı ataklar geliştiren 2 takım da birçok ataktan başarısız döndü. 
 
Bordo-mavili takım art arda Velickov’la bulduğu 4 sayıyla tekrar öne geçti. Son iki dakikaya girilirken savunma da etkili olan bordo-mavili ekip Marshall’ın Hardy’in basketleriyle aradaki farkı 7 sayıya çıkartarak rahat bir nefes aldı. Maçın bitimine saniyeler kala aradaki skoru eritmek isteyen konuk takım başarısız olurken, müsabaka 78-71’lik skorla sona erdi. 
 
Trabzonspor M.P. Velickovic ve Marshall 21’şer, Hardy 16, Stipanov 10 ve Bost 10 sayıyla çift haneli skorlara ulaşırken, konuk ekip de ise Farmar 22 sayıyla en skorer oyuncu oldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

1. PERİYOT: TRABZONSPOR M.P. 22 - 19 D. DOĞUŞ

2. PERİYOT: TRABZONSPOR M.P. 42 - 40 D. DOĞUŞ

3. PERİYOT: TRABZONSPOR M.P. 56 - 55 D. DOĞUŞ

4. PERİYOT: TRABZONSPOR M.P. 78 - 71 D. DOĞUŞ

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler